HP DeskJet Ink Advantage 3785

Dünya kadar iş yapsın isteyenler için özel bir yazıcı olan DeskJet Ink Advantage 3785'i inceliyoruz.

CHIP Online Notu 83
  • Seri
  • Baskı kalitesi
  • Kompakt
  • HP ePrint, Apple AirPrint
  • SD kart yok
  • Mobil uygulama daha kolaylaştırılmalı

Özellikle çok fonksiyonlu yazıcılar geniş ebatlarıyla fazla yer kaplıyorlar. Ancak aralarında daha küçük boyutlu alternatifler de yok değil. Tıpkı elimizdeki DeskJet Ink Advantage 3785 gibi.

HP'nin araştırmasına göre, fiyatı 250€'dan düşük Inkjet çok fonksiyonlu yazıcılar arasında boyut itibariyle en küçük model olarak dikkat çeken DeskJet Ink Advantage 3785, görünümüyle yalnızca küçük değil, aynı zamanda da oldukça şık bir yazıcı.

Sade bir yazıcıdan çok daha fazlasını sunan cihaz, HP Silindir Besleme teknolojisi ile tarama işini kolaylaştırıyor, ayrıca fotokopi çekmenize de olanak tanıyor. Fotoğraf baskısı da alabilen cihaz, bize de bu özelliğini incelememiz için HP'nin fotoğraf kağıtlarıyla beraber geldi.

Baskı işlemi için DeskJet Ink Advantage 3785'i illa PC'nize kablolu olarak bağlamak zorunda değilsiniz. Cihazın kablosuz yetenekleri de mevcut. Wi-Fi desteği ile kablosuz ağ üzerinden baskı işlemi yapabilen cihaz, ayrıca mobil platformları da destekliyor. Yazıcı, kablosuz doğrudan baskı, HP ePrint ve Apple AirPrint destekleriyle, iOS, Android ve Windows platformlarından kolay kullanım imkanı veriyor.

DeskJet Ink Advantage 3785'i USB üzerinden PC'nize bağlayabiliyorsunuz. Bunun için bir USB portu mevcut. Fakat USB bellek veya SD kart için bir port düşünülmemiş olması üzücü.

DeskJet Ink Advantage 3785'in üzerinde bir ekran da bulunuyor. Bu ekran oldukça küçük. Zaten ekranla çok fazla işiniz de yok, onu da söylemek lazım.

DeskJet Ink Advantage 3785, kullanımı kolay bir cihaz. Eğer PC'den çalıştıracaksanız cihazı USB üzerinden bağlamanız ve yazılımını yüklemeniz yetiyor. Hayır, eğer cep telefonu veya tablet üzerinden kontrol edecekseniz ise, HP ePrint veya Apple AirPrint uygulamalarına başvurmanız gerekiyor. Bu noktada belirtmek gerekli ki, mobil uygulamayı ilk kez kullanırken bağlanmak ve çıkış almak için biraz uğraşabilirsiniz. Yolunuzu bulmanız biraz zaman alabiliyor. Ama nasıl çıkış alacağınızı öğrendikten sonrası kolay.

Mürekkep püskürtmeli olarak çalışan DeskJet Ink Advantage 3785, hem yazdırıyor hem tarıyor hem de kopyalıyor. Tüm fonksiyonları tek gövdede taşıyan cihaz, aylık 1000 sayfaya kadar baskı kapasitesi sunuyor, fakat önerilen aylık sayfa sayısı 50 ila 200. Yani bu cihaz ofisler için pek ideal değil, daha çok ev tipi kullanımlara uygun.

Yazıcının baskı kalitesi iyi, ayrıca fotoğraf baskısında da denediğimiz yazıcı, göze hoş gelen sonuçlar üretti. Hızıyla da memnun kaldığımız cihaz, kutu içeriğinde bir renkli bir de siyah kartuşla beraber geliyor. Siyah kartuşla 120 sayfa sözü veren HP, renkliyle de 100 sayfaya kadar baskı yapılabileceği iddiasında.

Özetle

Sözün özü, eğer evde bu tip çok fonksiyonlu bir yazıcıya ihtiyacınız varsa, DeskJet Ink Advantage 3785 değerlendirilebilir. DeskJet Ink Advantage 3785'in fiyatı 259 TL civarında. Bu anlamda ona erişmek de güç değil. Yakından inceleyebilirsiniz.

Kimler Almalı

Özellikle evde çok fonksiyonlu yazıcı ihtiyacı olanlara hitap eden DeskJet Ink Advantage 3785, yine küçük ofisler için de tercih edilebilir.

Alternatifleri

DeskJet Ink Advantage 3785'e alternatif olarak, daha uygun fiyatlı Canon E464'ü de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HP DeskJet Ink Advantage 3785
Ürün Markası HP
CHIP Online Notu
83
Teknoloji Mürekkep Püskürtmeli
LCD Ekran Var
İlk Sayfa Çıkış Hızı 15 sn (siyah), 18 sn. (renkli)
Baskı Kapasitesi (Aylık, A4) 1000 sayfaya kadar
Önerilen Aylık Sayfa Sayısı 50 – 200 sayfa
Baskı Hızı 8 s/dk (siyah), 5.5 s/dk (renkli)
Baskı Kalitesi 4800 x 1200 dpi (renkli), 1200 x 1200 dpi (siyah)
Bağlantılar Wi-Fi 802.11b/g/n, USB 2.0
Boyutlar 403 x 177 x 141 mm
Ağırlık 2.33 kg
Okuyucu Yorumları