HTC telefonlarla uyumlu Mini+ ne işe yarıyor?

Sadece HTC telefonlarla uyumlu olan bu cihaz ne işe yarıyor? Cevabı incelememizde...

CHIP Online Notu 75
  • Ek özellikler
  • Şık tasarımı
  • Kolay bağlanıyor
  • Telefon fonksiyonu
  • Ekran siyah beyaz
  • Arka yüz plastik
  • Sınırlı model desteği

Bugün yalnızca HTC cep telefonu sahiplerine özel olarak geliştirilen bir ürünle karşı karşıyayız. Oldukça ilginç bir teknolojik cihaz olan Mini+, HTC cep telefonunuzun bir uzantısı olarak çalışıyor. Yalnızca HTC cep telefonlarıyla uyumlu olan ve bunu da birkaç modelle sınırlayan Mini+, cep telefonunuza gelen çağrıları alabiliyor, telefon görüşmeleri yapabilmenize olanak tanıyor ve daha bunun gibi pek çok kullanışlı özelliği sunuyor.

Küçük boyutları ve sunduğu konfor sayesinde kullanımına kısa sürede alışılabilecek olan Mini+, bakalım bize başka neler sunuyor.

Telefon klonu

Mini+ için, HTC marka cep telefonunuzun telefon fonksiyonlarını yerine getirebilen küçük bir kopyası diyebiliriz. Telefonunuza gelen çağrıları Mini+ üzerinden cevaplayabiliyor ve görüşmelerinizi yapabiliyorsunuz. Peki, cep telefonu varken bunu neden Mini+ ile yapmak isteyesiniz?

Mini+, şarjı sürekli biten cep telefonunuzu şarja her bağladığınızda sık sık arandığınızdan şikayetçi olduğunuz durumlarda devreye giriyor. Sadece bu da değil elbette. Cep telefonunuzu televizyona veya herhangi bir yere bağladığınızda, onu uzaktan kontrol etmek durumunda kaldığınızda Mini+'dan yardım alabiliyorsunuz. Kullanışlı bir cep telefonu uzantısı olan Mini+, cep telefonunuzdaki multimedya fonksiyonlarını kullanabilmenize olanak tanıyor. HTC Media Link HD aracılığıyla multimedya akışını gerçekleştiren cihaz, üzerinde bulundurduğu lazer işaretçisi ile kullanım alanını genişletiyor. Eğer toplantılara girip çıkıyor ve sunumlar yapıyorsanız, Mini+ ile oldukça mutlu olacağınızı söyleyebiliriz. Zira yaptığınız slayt gösterilerini Mini+ ile yönetebilirsiniz.

Cep yerine onu kullanın

Farklı şekillerde kullanılabilen Mini+, bahsettiklerimizin yanı sıra mesajlarınızı okuyabileceğiniz bir platform olarak da davranabiliyor. E-posta bildirimleri de alabilir ve telefonunuzun kamerasını Mini+ ile kontrol edebilirsiniz. Uzaktan kamera kontrolü de sağlayabileceğiniz cihaz, belirli bir mesafeden fotoğraf çekmenize imkan tanıyor. Fakat cihaz bizce en fazla telefon görüşmeleri için rahatlık sunuyor. Akıllı saatlerde bulunan pek çok özelliğin Mini+'a entegre edilebileceği açık. Gelecek modellerde bu iyileştirmeler yapılacaktır diye düşünüyoruz. Ancak o zamana kadar elimizdeki modelle yapabileceğiniz işlemlerin bahsettiklerimizin çevresinde döndüğünü söyleyelim.

Üzerinde 1.5 inç boyutunda bir ekran bulunduran cihaz, OLED paneliyle siyah beyaz görüntü sunuyor. Her ne kadar kullanılabilirliği pek etkilemese de görünüm açısından ekranın renkli olması daha hoş olabilirdi. Ekranın hemen üzerinde bir hoparlör bulunuyor. Alt tarafta ise normal telefon tuşlarını görebiliyorsunuz.

Sınırlı model desteği

Boyutlarıyla oldukça işlevsel olan Mini+, özellikle HTC One Max sahibi olanlar tarafından bu yönüyle daha çok tercih edilecek gibi görünüyor. Ön yüzünde fırçalanmış alüminyum bir malzeme kullanılan cihazda, arka yüzde ise ne yazık ki aynı renkte plastik bir malzeme tercih edilmiş. Arka yüzde de alüminyum malzemenin kullanılması, tasarım kalitesini arttırabilirdi. Fakat cihaz bu haliyle de göze oldukça güzel görünüyor. Bu arada cihazın sağ kenarında hoparlörün ses seviyesini ayarlayabileceğiniz butonları da görebilirsiniz.

Bluetooth ve NFC teknolojilerini kullanarak bağlantı kurabilen Mini+, yalnızca HTC telefonlarla çalışıyor; o da şu an birkaç modelle sınırlı. HTC'nin amiral gemisi One, One Mini ve One Max modellerinin yanı sıra Desire 200, 300, 500, 601 ve Butterfly modelleriyle de çalışabilen Mini+, özellikle One Max'in dev boyutu düşünüldüğünde en çok bu telefona yakışacak gibi görünüyor.

320 mAh'lik bir bataryanın sahibi olan Mini+, 9 saatlik bir konuşma süresi sunuyor. Bu da oldukça uzun bir süre. Ekranın siyah beyaz, düşük çözünürlüklü ve küçük olması nedeniyle düşük güç tüketen cihaz, böylece uzun süre elinizin altında kalabiliyor. Mini+, bekleme modunda 95 saat boyunca çalışabiliyor.

Özetle

Mini+ ile evde veya ofiste cep telefonunuzu sürekli yanınızda bulundurmak zorunda kalmıyorsunuz. Size gelen çağrıları cevaplayabileceğiniz cihazla yeni görüşme başlatabilmek de mümkün. Bu özellikleriyle cihazı beğendik. Ayrıca tasarımıyla da bir o kadar iddialı olduğunu da söyleyelim. Kamerayı kontrol etmek, SMS ve e-posta takibi çok kullanılacak özellikler olmasa da bulunması sevindirici. Üzerindeki lazer işaretleyici sayesinde sunumlarda da işe yarayacağını düşünüyoruz. Eğer bu özelliklerden bir veya daha fazlası size göreyse Mini+'ı beğenebilirsiniz. Ancak cihazın şu an için yalnızca bahsettiğimiz HTC modelleriyle uyumlu olduğunu unutmayın.

Kimler Almalı

HTC One / One Max / One Mini, Desire 200 / 300 / 500 / 601 ve Butterfly modellerinden birine sahip olan ve cep telefonuna iyi bir yol arkadaşı arayan kullanıcılar HTC Mini+'ı yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

Eğer cep telefonunuzun bir uzantısı olarak teknolojik bir cihaz kullanmak istiyorsanız akıllı saatler bu işi gerçekleştirebiliyor. Cep telefonunu ve fonksiyonlarını kontrol edebileceğiniz akıllı saatler içinse Sony SmartWatch 2 ve Samsung Galaxy Gear'ı önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HTC Mini+
Ürün Markası HTC
CHIP Online Notu
75
Ekran 1.5 inç
Panel OLED
Çözünürlük 128x128 px
Bağlantı Bluetooth 2.1, NFC
Konuşma Süresi 9 saat
Bekleme Süresi 95 saat
Uyumluluk HTC One / One Max / One Mini, Desire 200 / 300 / 500 / 601, Butterfly
Boyutlar 118,7 x 39,8 x 7,15 mm
Okuyucu Yorumları