Beats Audio teknolojisi ile ön planda.

Firmanın Windows Phone 8'li ikinci telefonunda kullanıcıları neler bekliyor?

HTC Windows Phone 8S İnceleme
CHIP Online Notu 92
  • Dikkat çekici ve sıra dışı renkler
  • Uygun fiyata karşın sunulanlar
  • Ön kamera yok ve pili değiştirmek zor.

Microsoft'un yeni nesil mobil işletim sistemi Windows Phone 8, gündemi sürekli olarak kendine çevirmeyi başarıyor. Ülkemizde de satılmaya başlanan ve gayet iyi bir satış grafiği çizen Windows Phone 8 işletim sistemli yeni modellerde, önemli üreticilerden biri olan HTC'nin de tam gaz çalıştığını söyleyebiliriz. Her zamanki gibi modelleriyle sürekli olarak beğeni kazanan HTC, oldukça geniş bir kullanıcı kesimine hitap eden yeni Windows Phone 8S modeliyle birlikte yelpazesini de genişletmeye başlamış durumda ve yeni model özellikle uygun fiyatıyla öne çıkıyor.

Yeni HTC Windows Phone 8S'in öncelikle dört farklı renk seçeneği mevcut. Renkler son derece sıra dışı ve uzaktan dikkat çekmek konusunda son derece başarılı. Seçenekler arasında lacivert / mavi, siyah / beyaz, gri / sarı ve kırmızı / turuncu gibi renkler var. HTC, HTC Windows Phone 8S'in tasarımını "Boyaya batırılmış" olarak nitelendiriyor. Öncelikle cihazı elimize aldığımız ilk anda hafif olduğunu vurgulamamız gerekiyor zira şu ana dek elimize geçen Windows Phone 8'li telefonlar biraz ortalama üzerinde bir ağırlığa sahipti. Bataryayla birlikte 113 gramlık ağırlık hiç de fena değil. Boyutlar ise 120 x 63 x 10 mm seviyesinde. 4.0 inç ekrana sahip bir telefon için gayet başarılı. 800 x 480 piksellik ekranın da yeterli seviyede olduğunu söylemek gerekli. Çok fazla çözünürlük istiyorsanız tatmin etmeyebilir ancak dediğimiz gibi HTC Windows Phone 8S, ekonomik yönden de sizi düşünen bir telefon ve fiyatı da buna bağlı olarak piyasadaki rakiplerinden daha uygun seviyede. Yine de uzun ömürlü olması açısından ekranda Gorilla Glass tercih edildiğini belirtmeliyiz. Çizilmelere karşı oldukça dirençli.

Micro SIM kullanan HTC Windows Phone 8S'de Qualcomm'un çift çekirdekli ve 1.0 GHz frekansa sahip S4 işlemcisi kullanılıyor. Telefonun dahili hafızası 4 GB gibi yeterli bir seviyede ancak isteğe bağlı olarak Micro SD kartlarla artırım yapabilirsiniz. Öte yandan ücretsiz olarak 7 GB'lık SkyDrive hizmetini de kullanabilirsiniz. Sistem belleği ise 512 MB ve yeterli. Telefonun tasarımında gövdenin tamamen kapalı olduğunu göreceksiniz. SIM kartın ve bellek kartının montajı için alt kısımdaki kapağın sökülmesi gerekli. İşlem basit olsa da zamanı geldiğinde bataryayı değiştirmeyi düşünen kullanıcıları biraz zorlayabileceğini belirtelim.

HTC Windows Phone 8S'de GPS alıcı var. Navigasyon uygulamaları tam anlamıyla kullanılabiliyor. Öte yandan hareket, yakınlık ve aydınlık algılayıcılar da eksik edilmemiş. Kablosuz bağlantı teknolojileri olarak 802.11b / g / n ve Bluetooth 3.1'e yer veriliyor. Telefonda bir ön kameraya yer verilmemiş olmasını eksiklik olarak nitelendirebiliriz. Arka tarafta sunulan kameraysa 5.0 MP çözünürlükte. 35 mm'lik ve f/2.8 diyaframa sahip objektifle çekim yapabilen kameranın görüntüleri yeterli düzeyde. Video kaydının 720p olması da eksiklikler arasında. Ürün uygun fiyatlı olsa da bahsi geçen özelliklerin kısılmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Telefonun benzerlerinden ayrıldığı noktalardan biri Beats Audio tarafından desteklenmesi. Söz konusu destekte dahili ses sisteminin iyileştirilmesi ve kulaklık çıkışına bağlayacağınız kulaklıktan daha kaliteli sesler duymak gibi avantajlarınız var. Gerçekten de telefonla müzik dinlerken veya video izlerken ayrıcalık ortaya çıkmaya başlıyor. Telefonda yer verilen dahili batarya 1700 mAh gibi yüksek bir kapasitede ve günler süren bir şarj süresi sunuyor.

Özetle

Şöyle bir gerçek var: HTC Windows Phone 8S şimdilik piyasadaki en uygun fiyatlı Windows Phone 8'li cihaz. Sunulan özellikler yeterli seviyede ancak ufak tefek de olsa bazı eksiklikleri var. İsteklerinizi biraz daha ileriye götürürseniz fiyatın yüzde 40 seviyesine yakın şekilde arttığını göreceksiniz. Kullandığımız süre boyunca telefondan oldukça memnun kaldığımızı söyleyelim. Şarj süresi özellikle dikkate almaya değer. Tasarımı da...

Alternatifleri

Rakiplerin de uygun fiyatlı modellerini görmek gerek. HTC Windows Phone 8S gerçekten de fiyatının hakkını veren bir telefon olduğundan düşünmeden tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HTC Windows Phone 8S
Ürün Markası HTC
CHIP Online Notu
92
İşletim SistemiWindows Phone 8
İşlemciQualcomm Snapdragon S4
Çekirdek (CPU)2
Ekran TeknolojisiS-LCD
Ekran Boyutu4.0 inç
Ekran Çözünürlüğü480 x 800 px
Grafik İşlemciAdreno 305
Bellek (RAM)0.5 GB
Dahili Depolama4 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Arka Kamera5.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Boyutlar63 x 120 x 10 mm
Ağırlık113 gr.
Okuyucu Yorumları