Huawei Watch GT 3 SE İnceleme

Huawei’nin yeni akıllı saati Watch GT 3 SE Türkiye’de satışa çıktı! İşte Huawei Watch GT 3 SE’yi satın almadan önce bilmeniz gerekenler...

CHIP Online Notu 92

Bu yılın en çok merak edilen akıllı saatlerinden biri şu an kolumda. Bu saat Huawei’nin Watch GT 3 SE modeli. Daha önce incelediğimiz Watch GT 3’ün farklı bir versiyonu. Hem Android hem iOS işletim sistemli telefonlarla uyumlu bir model. Oldukça da sportif görünüyor, bu anlamda yine daha önce incelediğim Huawei’nin özellikle koşucular için geliştirdiği Watch GT Runner modeline benzediğini söyleyebiliriz. Güzel ve sportif bir görünüme sahip, kayışıyla da kolda oldukça rahat duruyor ve sadece 35.6 gram ağırlığında.

Saatin ekranı 1.43 inç büyüklüğünde. Fazlasıyla güzel görünen bir ekrana sahip. 466x466 piksel gibi oldukça yüksek çözünürlük içeriyor. Ekranın AMOLED panelden oluşması da ekran canlılığını artıran bir unsur. Ekran çizilmelere karşı dayanıklı olması adına Corning Gorilla Glass koruma da içeriyor.

Watch GT 3 SE’yi telefonunuza yine Huawei Sağlık uygulamasını kullanarak bağlıyorsunuz. Saatle ilgili pek çok ayarı ve detaylı analiz raporlarınızı da yine bu uygulama üzerinden okuyorsunuz. Burada yine geniş seçenekler yer alıyor. Hangi uygulamalardan bildirimlerin gelmesini istediğinizden tutun da sağlık izleme fonksiyonlarına ve saat kadranlarına kadar çok çeşitli seçenekler burada mevcut. Bu arada buradaki saat kadranları ile sınırlı değilsiniz. İsterseniz o gün giydiğiniz kıyafetin bir görüntüsünü de bu saat kadranına yükleyebilir ve kıyafetinizde uyumlu renklerde bir saat kadranı oluşturulmasını da sağlayabilirsiniz.

Saatin önemli yetenekleri var. Spor ve sağlık konularına geleceğiz, ancak önce saat ile telefon konuşmalarınızı yapabileceğiniz bilgisini verelim. Telefonunuzdaki kişi listesine Watch GT 3 SE’den ulaşabiliyor ve arama yapabiliyorsunuz. Yine telefonunuza gelen çağrıları da doğrudan saat üzerinden cevaplayabiliyorsunuz.

Watch GT 3 SE’de 5 sistemli GNSS hassas yörünge konumlandırma özelliği bulunuyor. GPS, Beidou, GLONASS, Galileo ve QZSS uydu sistemleri destekleniyor. Böylece dış mekan konumlandırma sinyallerinin gücü ve kararlılığı artırılmış. Bu da Watch GT 3 SE’yi özellikle doğa sporları ile ilgilenenler için önemli bir seçenek haline getiriyor.

Watch GT 3 SE’de 100’den fazla egzersiz modu bulunuyor. Yaptığınız spor türünü otomatik olarak algılayabiliyor ve hemen fiziksel aktivitenizi takip etmeye başlayabiliyor, spor esnasında gerçek zamanlı sesli hatırlatmada bulunabiliyor. Eğer sporla profesyonel seviyede ilgileniyorsanız saatteki seçenekleri bir hayli ilgi çekici bulacaksınız kanısındayız. AI Koşu Koçu ve Geri Rota Modu gibi seçenekler de var. Ayrıca 5 ATM seviyesinde suya dayanıklı olması, bu saati su sporları için de uygun bir seçenek haline getiriyor.

Huawei’nin bugüne kadar incelediğimiz akıllı saatleri spor ve sağlık konularında kullandığı izleme ve analiz teknolojileri ile gerçekten de başarılı modeller oldu. Bunun arkasında TruSeen, TruSport ve TruSleep teknolojileri yatıyor. TruSeen 5.0+ ile egzersiz içinde ve dışındayken kalp atış hızı doğru şekilde izleniyor, kalp atış hızınızın anormal seviyeye ulaşması durumunda bilgilendirme sağlanıyor. TruSleep 3.0 teknolojisi ile de 4 farklı uyku durumundan birinde olduğunuzda uyku kaliteniz sürekli olarak izleniyor, derin uyku, hafif uyku, REM ve şekerleme kayıtlarınız sürekli olarak tutuluyor. Tüm bunlar Huawei Sağlık uygulamasına raporlarınıyor, buradan açıp hangi tarihte ne kadar uyumuşsunuz görebiliyorsunuz. Bunların yanı sıra eğer uykuda konuşuyorsanız bunun kaydını alabiliyor ve horlama izleme fonksiyonunu da etkinleştirebiliyorsunuz. Bunların yanı sıra elbette Stres takibi, fizyolojik döngü, kan oksijeni izleme, kalp atış hızı takibi gibi sağlıklı yaşam yönetimi sağlayabileceğiniz tüm unsurlar saatte mevcut.

Telefonunuza gelen tüm bildirimler saatin ekranına düşüyor. Hangi uygulamalardan bildirip alıp almamak istediğinizi Huawei Sağlık uygulamasından seçiyorsunuz. SMS, WhatsApp, Telegram, Facebook, Messenger, Viber, LINE ve Instagram gibi uygulamalara saat üzerinden hızlı cevap da dönebiliyorsunuz.

Watch GT 3 SE’nin pil kapasitesi 451 mAh. Bu kapasite tipik kullanımlar için 14 güne kadar pil ömrü sunuyor. Eğer saati daha yoğun şekilde kullanıyorsanız 1 haftaya kadar pil dayanımı gösteriyor. Şarj ederken de cihazın kutusundan çıkan manyetik şarj pedini kullanabiliyor veya kablosuz şarj pediniz varsa ya da telefonunuzda ters şarj özelliği varsa Watch GT 3 SE bunları da destekliyor ve her 2 yöntemle saati kablosuz olarak şarj edebiliyorsunuz.

Huawei Watch GT 3 SE kurulum rehberine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu arada son olarak kafadaki soru işaretlerini gidermek adına şu önemli notu da iletmekte fayda var. Watch GT 3 SE’yi başta da söylediğimiz gibi hem Android hem iOS işletim sistemli telefonlarla eşleştirebiliyorsunuz. Eşleştirmek için kullanacağınız Huawei Sağlık uygulamasını Android tarafında AppGallery’den ve Google Play Store’dan indirebilirsiniz. Google Play Store’dan indirdiyseniz, en son sürüme güncellemeniz gerektiğinden emin olun. iPhone tarafında ise yine App Store’da aratıp bulabilirsiniz. Sonrasında da uygulamayı açıp gerekli talimatları uyguluyorsunuz ve eşleştirme tamamlanıyor. Eğer bununla ilgili yine de sorun yaşarsanız yorumlarda yazın, cevaplayalım.

Sonuç

Huawei Watch GT 3 SE genel hatlarıyla oldukça güzel ve kullanışlı bir seçenek olmuş. Sportif görünümde bir saat arıyorsanız ve hem spor hem sağlık konularında iyi bir eküriye ihtiyaç duyduğunuzu düşünüyorsanız istediğiniz her şeyi size sağlayacak bir model. Fiyatı da 3699 TL şeklinde. Bu arada 2 farklı renk seçeneği var. Kolumdaki Orman Yeşili ve Grafit Siyahı renkllerinden birini tercih edebilirsiniz. Her 2’si de şu an Huawei Online Mağaza’da mevcut.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei Watch GT 3 SE
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
92
Ekran 1.43 inç AMOLED
Çözünürlük 466x466 piksel
Su Koruması 5 ATM
Uyumluluk HarmonyOS 2 ve üstü, Android 6.0 ve üstü, iOS 9.0 ve üstü
Pil Ömrü 14 güne kadar
Bağlantılar Bluetooth
Konumlandırma Sistemi GNSS, GPS, GLONASS, BDS, Galileo, QZSS
Boyutlar 46 x 46 x 11 mm
Ağırlık 35.6 gr.