HyperX Savage SSD 480 GB İncelemesi

SSD isteyenlere HyperX'ten 480 GB'lık örnek Savage SSD testte!

CHIP Online Notu 94
  • Performans
  • Metalik gövde
  • Phison S10 kontrolör
  • Garanti süresi

Masaüstü bilgisayar veya notebook fark etmez, performans istiyorsanız bir SSD şart. Hatta artık gözler yavaş yavaş M.2'lere doğru kayarken, sistemde halen bir SSD'si bulunmayanların performanstan şikayet etmeye hakkı yok. Evet, fiyatları halen sabit disklere kıyasla pahalı, ancak yüksek performans için şimdilik buna katlanmak gerekiyor.

SSD konusunu, bölünmüş, hibrit yöntemlerle çözebilir veya ana birim için daha küçük depolama kapasitelerini seçebilirsiniz. Ha, eğer bütçeniz el veriyorsa, daha geniş kapasite çözümleri sizi performans + kapasite anlamında memnun edecektir, orası kesin. Bu noktada söz, bugün elimizdeki HyperX Savage SSD'ye geliyor.

Tasarım

Tasarım

Savage SSD'nin farklı kapasite seçenekleri bulunuyor. Daha önce 240 GB'lık modelini incelemiştik hatta. Bu defa da 480 GB'lık modeli elimize ulaştı. Ancak ailede 960 GB gibi devasa alan sunan seçeneği de mevcut. Böylece yüksek performansı, geniş alan ile birleştirebilirsiniz.

Elimizde bulunan ailenin ortanca üyesi, yine kırmızı ve siyah renkli metalik gövdesiyle dikkat çekiyor. 7 mm kalınlığında olan SSD, kutu içeriğiyle ise daha önce incelediğimiz modele göre zayıf. Hatırlarsanız bu diskin 240 GB'lık modelini incelerken, kutudan farklı genişleme seçenekleri çıktığını görmüştük. Böylece diski kasa içinde kullanabildiğiniz gibi, taşınabilir disk olarak da kullanabiliyordunuz. Ancak Savage SSD'de, kutudan yalnızca ek çerçeve çıktığını görüyoruz. Elbette gerekli vidalar da unutulmamış.

Performans

Performans

Savage SSD'de 4 çekirdekli ve 8 kanallı Phison S10 kontrolcü bulunuyor. SATA 3.0 arabirimini kullanan disk, SATA 2.0'a da geri uyumluluk sağlıyor. Daha önceki diskte olduğu gibi bu disk için de Kingston'ın iddiası aynı. 560 MB/s okuma, 530 MB/s yazma... 240 GB'lık kapasitede daha önce yaptığımız testlerde 520 MB/s / 510 MB/s sonuçları aldığımızı görmüştük. Bu defa da 480 GB'lık modelini test sistemimize taktık ve sonuçları değerlendirdik.

4.00 GHz Intel Core i7-6700K işlemci, 32 GB kapasitesinde DDR4 RAM, NVIDIA GeForce GTX 1080 SLI'lı HP Omen X test sistemimize taktığımızda, CrysyalDiskMark 16 GB senaryosunda iyi işler çıkartan Savage SSD, 550 MB/s sıralı okuma performansı gösterirken, sıralı yazma noktasında da 535 MB/s sonuçlarını aldı. Bu anlamda diskin performans neticesinde gayet tatmin edici olduğunu söyleyebiliriz.

PCMark Vantage'dan 84 bin puan toplayan disk, yine 4K okuma / yazma senaryolarında da 92 ila 89 bine değin IOPS skorları alabiliyor. Bunlara bir de diskin 3 yıllık garanti ile geldiğini ekleyince, açıkçası parasını hak ediyor diyebiliriz.

Özetle

HyperX Savage SSD, yüksek performans bekleyen ve depolama kapasitesi de ek bir sabit disk ihtiyacı doğurmasın isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilir. 480 GB'lık Savage SSD'nin fiyatı ise 847 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

HyperX Savage SSD, sistemine SSD terfisinde bulunmak isteyen kullanıcılar ve oyun severler tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

HyperX Savage SSD'ye alternatif olarak Samsung 850 Evo 500 GB'lık modelini de önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HyperX Savage SSD 480 GB
Ürün Markası HyperX
CHIP Online Notu
94
Kapasite 480GB
Denetleyici Phison PS3110-S10
Form Faktör 2.5"
Arabirim SATA 3.0
Sıralı Okuma 560 Mb/s
Sıralı Yazma 530 Mb/s
Garanti 3 yıl
Boyutlar 69 x 100 x 7 mm
Ağırlık 96 gr.
Okuyucu Yorumları