HyperX Streamer Starter Pack İnceleme

Youtuber olma isteğiyle ilk videosunu planlayanlar için gayet ekonomik ve başarılı bir çözüm olan HyperX Streamer Starter Pack’i inceledik.

HyperX Streamer Starter Pack inceleme
CHIP Online Notu 82
  • Fiyat performans oldukça başarılı
  • 2 yıllık DTS aboneliği ile geliyor
  • Yeni yayıncılar dışındakilere hitap etmeyecektir

HyperX senelerdir birbirinden kaliteli ve hemen her ihtiyaca uygun ürünleriyle hayatımızda. Geçtiğimiz sene içinde HP’ye satılan firmanın, bir sektör devi olan yeni sahibinin hep zayıf kalan yanına katkı yapması bekleniyordu ve şimdiden, bu konuda bazı adımlar atılmaya başlandı bile.

Streamer Starter Pack de HyperX’in iki farklı giriş seviyesi çözümünü uygun bir fiyatla müşteriyle buluşturan bir “bundle” bu açıdan baktığımızda. Yayıncılık hayatının başındaki oyun severler veya Youtuber olma isteğiyle ilk videosunu planlayanlar için gayet ekonomik ve başarılı bir çözüm.

HyperX Solocast

Peki bu pakette ne bulunuyor. İlk olarak mikrofondan, yani HyperX Solocast’ten bahsedelim. Bildiğiniz gibi daha önce firmanın Quadcast ve Quadcast S modellerini incelemiştik. Her ikisi de orta sınıfta beklentileri karşılayan, hatta üzerine çıkan birbirinden başarılı ürünlerdi. Solocast ise giriş seviyesi bir çözüm ve tak-kullan tarzında, sizi yormadan işe koyulabilecek kadar kullanışlı bir kondenser mikrofon. Bu modelin kardioid, yani tek yönlü bir mikrofon olduğunu da hatırlatmak gerekiyor. Adından da anlaşılacağı üzere, en iyi verimi tek başınıza kayıt yaparken verecektir. Çoklu sohbet yayınları için daha kapasiteli bir mikrofon arıyorsanız Quadcast serisi bu konuda tam aradığınız şey.

Solocast belki giriş seviyesi bir mikrofon olabilir ama kayıt kalitesinin gayet başarılı olduğunu söylemek gerekiyor. Mikrofonun üstüne dokunduğunuzda sesi kısması ve bunu ışıklı olarak size göstermesi de yayınlarda yaşanacak kazaların önüne geçmenizi sağlayacaktır. Ayrıca yanında gelen stant yetmediğinde 3/8 ve 5/8 boom kollarına monte ederek de kullanabilirsiniz. Hemen her platformu destekleyen ürün USB ile bilgisayarınıza bağlanıyor, 20hz-20Khz arası bir frekans cevabına sahip ve TeamSpeak ile Discord sertifikalarıyla geliyor.

HyperX Cloud Core

Paketin diğer üyesi ise çok sevilen ve çok satılan Cloud serisinin baz modeli olan Cloud Core. Bu modelin kendi başına satışı devam edecek mi, çok emin değilim zira 3.5mm jackli model HyperX’in sitesinden kaldırılmış durumda, sadece Cloud Core 7.1 ayrıca gözüküyor. Büyük ihtimalle stokların da bu bundle ile tüketilmesi düşünülmüş.

Peki Cloud Core nasıl bir performans gösteriyor? Son derece sağlam bir yapıya sahip olan kulaklık 3.5mm jack ile geldiğinden hemen her platforma uyumlu. Eksik kaldığı çevresel ses konusunda ise HyperX’in çok güzel bir jesti olmuş oyunculara. Kutudan 2 yıllık DTS aboneliği çıkıyor. Uygulamayı kurduğunuzda aktive etmeniz yeterli. Windows Sonic’i çok başarılı bulsam da DTS’nin arkanızda olması konumsal doğruluk anlamında oyunlarda işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

53mm’lik sürücülere sahip olan, 315 gram ağırlığındaki kulaklık oyunlarda ve müzik dinlerken hiç de fena bir performans sergilemiyor. Suni deriden kulak yastıkları oldukça rahat, kulaklık kolaylıkla kafanıza göre ayarlanabiliyor ve metal iskelet de oldukça sağlam. Tek sıkıntısı, sıcak havalarda kulaklarınızı ciddi anlamda terletiyor olması.

Cloud Core’un çıkartılabilir boom mikrofonu da işini yapıyor ama yayınlardan ziyade arkadaşlarınızla yaptığınız online oyun seanslarına daha uygun. Örgü kablo üstündeki kontrolcüden de ses seviyesi ve mute kontrollerine ulaşılabiliyor.

Sonuç

Neticede karşımızda son derece uygun fiyatla oyunculara ulaşan bir bundle var. Giriş seviyesi için tüm beklentilerinizi karşılayacak olan bu paket maalesef beraber sohbet yayını yapanlara ve ileri düzey yayıncılara hitap etmiyor. Fiyatı ise 980 TL’den başlıyor.

Kürşat Zaman

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HyperX Streamer Starter Pack
Ürün Markası HyperX
CHIP Online Notu
82