Inca Empousa IKG-441 Gaming Klavye İncelemesi

Inca'dan oyunculara özel mekanik klavye Empousa'yı değerlendirdik.

CHIP Online Notu 85
  • Performans
  • 2 metre kablo uzunluğu
  • Geniş kutu içeriği
  • Konforlu bilek bölgesi
  • Özel aydınlatma seçenekleri
  • Yazılımı yok

Oyuncular için ekipmanlar bir hayli önemlidir. Klavye, fare, kulaklık ve hatta mousepad; her biri oyun içinde birbirinden hayati önem taşır. Bugün inceleyeceğimiz Empousa IKG-441, bu dörtlünün klavye bölümünde yer alıyor.

Mekanik tuşlu klavyelerden biri olan Empousa, özel tuş takımıyla oyuncuların son dönem mekanik klavye arayışlarına cevap verdiği gibi, RGB aydınlatmasıyla da oyuncuların parmaklarını renklere boyuyor. Oyuncu klavyelerindeki ışıklandırmalar her ne kadar göze hoş gelse de, aslında oyun tiplerine göre özelleştirildiklerinde büyük önem taşıyorlar. Empousa da bu anlamda bize başarılı özellikler sunuyor.

Neden mekanik klavye?

Neden mekanik klavye?

Empousa'dan daha fazla bahsetmeden önce şu soruyu yanıtlayalım: Neden mekanik klavye? Mekanik klavyeler, tuşların tepkime süresinin az olması, uzun ömürlü olması ve öte yandan her basışta tuştan gelen "klik" sesiyle, oyuncuya verdiği haz nedeniyle özellikle oyuncular tarafından tercih ediliyor. Yüksek sesli oldukları doğru, bu nedenle oyun dışı kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmıyorlar, o da madalyonun diğer yüzü elbette.

Özel aydınlatma seçeneği

Özel aydınlatma seçeneği

11 farklı aydınlatma seçeneği ve tam 8 farklı gaming modu ile özel klavye setlerinden biri olan Empousa, oyun türlerine göre tuş aydınlatması sunuyor.

First Person Shooter, Real Time Strategy, Role Playing Game ve Racing türleri için özel tuş aydınlatmasıyla bu oyun türleri için ideal olan Empousa, ayrıca League of Legends, NBA, Call of Duty gibi spesifik oyunlar için de özel tuş aydınlatmasına sahip.

Empousa, oyun modları dışında, elbette farklı aydınlatma efektlerine de sahip. Statil, nefes, karartı, fişek ve girdap gibi tam 11 aydınlatma efektiyle de oyunculara özel renklendirmeler sunan klavye, kutu içeriğinde ek tuşlar da getiriyor.

Geniş kutu içeriği

Geniş kutu içeriği

Empousa'nun kutu içeriğinde hem yön hem de WASD tuşları için farklı anahtar seçenekleri mevcut. Bunları rahat değiştirebilmeniz için kutuya bir cımbız da yerleştiren Inca, öte yandan oyuncuların klavye başında uzun süreler geçirdiğini düşünerek, kutuya bir temizleme fırçası da yerleştirmiş. Böylece bu fırça ile Empousa klavyenin çevresini ve tuşların altlarını temizleyebiliyorsunuz. Bunların yanı sıra kutuda bir koruyucu kılıf da yer alıyor.

Kullanışlı tuş kombinasyonları

Kullanışlı tuş kombinasyonları

Empousa'nın herhangi bir yazılımı bulunmuyor. Tak ve kullan mantığını gözeten klavye, USB üzerinden hızlıca çalışmaya hazır. Klavyenin gerek oyun modlarını gerek aydınlatma efektlerini, çeşitli tuş kombinasyonları ile gerçekleştiriyorsunuz. Ancak bu kombinasyonları yalnızca ışıklandırmalarda kullanmıyorsunuz. Öte yandan multimedya kullanımı için de yapılandırmanız mümkün. Yine elbette arka aydınlatmanın parlaklık seviyesini ayarlayabiliyor ve Windows tuşlarını kilitleyebiliyorsunuz.

Özetle

Empousa Gaming klavye, oyuncular için oldukça kullanışlı bir klavye seti. Özellikle geniş aydınlatma efektleri ve gaming modlarıyla, oyuncuların aradıklarına cevap veriyor. Elbette buna performans da dahil. Tuşların tepki sürelerini gayet yerinde bulduğumuz klavye, oyuncular için ideal. Elbette biraz sesli olduğu da bir gerçek; ancak bu oyuncular tarafından hoş karşılanacaktır kanaatindeyiz.

Inca Empousa IKG-441 mekanik gaming klavyeyi, şu an piyasada 298 TL fiyatla bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Inca Empousa IKG-441 Mekanik Gaming Klavye seti, iyi bir mekanik klavye arayan oyuncular tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

Yine bir oyuncu klavyesi arıyor, ancak daha uygun fiyatlarda bir ürün arıyorsanız, o halde size Inca IKG-446 Rainbow Efect Mekanik Hisli Gamer Klavye setini de alternatif olarak önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Inca Empousa IKG-441 Gaming Klavye
Ürün Markası Inca
CHIP Online Notu
85
Bağlantı USB 2.0
Tip Mekanik
Arka Işık RGB
Işık Efekti 6 LED modu, 11 aydınlatma efekti
Kablo Uzunluğu 2 m.
Boyutlar 440 x 215 x 45 mm
Ağırlık 1100 gr.
Okuyucu Yorumları