Herkesin sahip olması gereken bir ürün.

Bilgisayarınızı serinletirken, çalışma alanınızı da daha sağlıklı bir hale getirin.

Inca INC-341FX İnceleme
CHIP Online Notu 79
  • Uygun fiyat
  • Sessiz fan
  • Yükseklik ayarı
  • Çantada taşınabilme şansı yok.

Taşınabilir bilgisayar soğutucularını sadece bilgisayarınıza ek soğutma sağladıkları gerekçesi ile tercih etmemelisiniz. Eğer güçlü bir taşınabilir bilgisayarınız varsa gerçekten de bir süre sonra soğutucu takviyesi gerekebiliyor ancak inkar edilmemesi gereken noktalardan biri de ergonomik koşullar ve sağlığınız. Ergonomi konusunun aslında bir bütün olarak ele alınması gerekiyor. Kullandığınız sandalyeden klavyeye kadar koşullar değişiklik gösterebilir. İncelememizde bahsedeceğimiz Inca INC-341FX'in öne çıkan yönlerinden biri de ergonomisi. Inca INC-341FX sayesinde üstün soğutma performansına ek olarak bilgisayarla çalışma açınız tam dört farklı kademeyle değiştirilebiliyor. Böylece zamanla ortaya çıkabilecek bilek, boyun ve bel sorunları da engelleniyor.

Teknik olarak bakacak olursak 160 mm'lik bir fanın tercih edildiği soğutucunun çalışma sırasındaki sesini duymanız mümkün görünmüyor. 1400 rpm'lik devir hızına bağlı olarak ortaya çıkan 44 CFM'lik hava akışı takdire değer bir yön. 1050 gram ağırlığı ve başarılı tasarımı sayesinde bilgisayarınızın çantasına da kolaylıkla girebilen ürün 370 x 265 x 33 mm boyutlarda. Fan etkinliğini tek bir düğme ile kontrol edebilen Inca INC-341FX'in üzerinde USB arabirimlerinizi çoklayabilmek için arabirimlere de yer veriliyor. Etkili bir soğutma için Inca INC-341FX'in yüzeyinin tamamı ızgaralı bir yapı ile kaplanmış durumda. Taşınabilir bilgisayarınızın kaymasını engelleyecek olan özel malzemeler de dikkat çeken detaylar arasında. Inca INC-341FX'i isteğinize bağlı olarak dört farklı açıyla kullanabilirsiniz. Böylece bileklerinizin ve boynunuzun uzun süren saatler sonunda yorulmasının önüne geçebilirsiniz.

Özetle

Inca INC-341FX, çantanızda kolay taşınabilecek bir ürün değil. Satın alma öncesinde göz önünde bulundurmalısınız ancak uygun fiyatı sayesinde herkesin ulaşabileceği bir seçenek. Malzeme kalitesi yeterli ve kullanışlılık olarak olması gerekenden daha fazlasını sunuyor. Fan hızı ayarı gibi çok kapsamlı özellikler içermese de kullanım sırasında aklınıza dahi gelmeyeceğine emin olabilirsiniz çünkü tasarım sırasında sessizliğe de oldukça özen gösterilmiş.

Alternatifleri

Eğer bir taşınabilir bilgisayar soğutucusuna ihtiyacınız varsa, uzun süre boyunca sorunsuz bir kullanıma önem veriyorsanız, malzeme kalitesi ana kriterler arasındaysa ve fiyat hep göz önünde bulunduruluyorsa Inca INC-341FX'den memnun kalmama şansınız yok.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Inca INC-341FX
Ürün Markası Inca
CHIP Online Notu
79
Uyumluluk 7 inç - 15.6 inç
Fan 160 mm (1400 rpm)
Malzeme Plastik
Boyutlar 370 x 265 x 33 mm
Gürültü 15 dBA
Okuyucu Yorumları