Inca Respect testte!

Inca'nın yeni tabletlerinden Respect'i elimize aldık! Peki Respect ismi gibi saygıyı hak ediyor mu?

CHIP Online Notu 80
  • Ekran parlaklığı ve hassasiyeti
  • Sınıfı için başarılı performans
  • Uygun fiyat
  • Genişletilebilir hafıza
  • 2 GB RAM
  • Kamera
  • Full HD değil
  • 3G yok

Tablet kullanıcılarına iyi örnekler sunan Inca, yeni bir tabletiyle daha test merkezimize konuk oldu. Tablet seçimini Android işletim sisteminden yana kullanacaklar için iyi bir alternatif olarak gösterilebilecek yapıda olan Inca'nın yeni modelinin adı Respect. Beyaz renkli modeliyle incelediğimiz Respect, 10.1 inç boyutunda ekrana sahip tabletler arasında yer alıyor.

Hatırlayacak olursanız bundan kısa bir süre önce Inca'nın yüksek çözünürlük oranına sahip ekranıyla dikkatleri üzerine çeken Noble modelini incelemiştik. Respect'in ekran çözünürlüğü o kadar yüksek değil, fakat sahip olduğu özellikleriyle Noble'yle büyük benzerlikler içeriyor. Peki, Respect detaylarında bizlere neler sunuyor. Şimdi tablete daha yakından bakalım.

Beyaz renkli tasarım

Beyaz renkli bir gövdeye sahip olan Inca Respect, plastik bir kasadan oluşuyor. Tasarımının çok özel olduğunu söylemek zor, ancak göze kötü görünmüyor. 600 gram ağırlığı ile sahip olduğu ekran boyutuna bakarsak iyi bir seviyede olduğunu söyleyebileceğimiz tablet, en kalın yerinde ise 10.5 mm'lik kalınlıkla karşımıza çıkıyor. Bu değer de gayet kabul edilebilir ölçüde; tableti rahatlıkla taşımanız mümkün.

Ekranının hemen üzerinde bir ön kamera bulunduran tablet, arka yüzünde ise yine bir kamerayla bizleri karşılıyor. Yine arka gövdeye tek bir hoparlörün konumlandırıldığı tablette, bağlantılara ve fiziksel tuşlara sol kenarda bir arada yer verilmiş. Burada microUSB, mini HDMI, kulaklık ve microSD kart yuvalarını ve güç ile ses butonlarını görebiliyoruz.

Son dönemde karşılaştığımız modellerde olduğu gibi Respect üzerinde bir microSIM girişi ise bulunmuyor. Bu nedenle tabletin 3G mobil interneti dahili olarak desteklemediğini söyleyelim.

Yeniden Respect'in kameralarına dönecek olursak, bu anlamda bizi pek mutlu etmediğini söyleyebiliriz. Zira ön yüzündeki kamerasıyla 0.3 MP, arka yüzündeki kamerasıyla ise 2.0 MP değerinde çözünürlük sunan tablet, LED flaş da bulundurmuyor.

Ekran ve işletim sistemi

Hatırlayacak olursanız Inca'nın iddialı tableti Noble yüksek ekran çözünürlüklü ekranıyla dikkatleri üzerine çekiyordu. 2048x1536 piksel çözünürlük sunan Noble'ye karşın Respect'te ise HD çözünürlük bizleri karşılıyor. 1280x800 piksel çözünürlüğünde olan ekranın Noble kadar yüksek olmasa da, en azından Full HD çözünürlük desteği göstermesini beklerdik.

HD çözünürlüğe sahip olsa da ekranın gayet güzel göründüğünü söyleyebiliriz. IPS panelin kullanıldığı ekranda renkler canlı ve parlak. Video izlerken veya oyun oynarken eğlenceli vakit geçirmeniz mümkün. Diğer yandan dokunmatik hassasiyetiyle de beğendiğimiz Respect, oldukça rahat bir kullanım sağlıyor.

Arayüzünde Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemi sunan Respect, gerek hassas dokunmatik ekranı gerek iyi teknik birimleri sayesinde akıcı bir kullanım sağlıyor. Ekranlar arasında rahatlıkla dolaşıyor, uygulamaları kolaylıkla kontrol edebiliyorsunuz.

Sınıfı için yerinde performans

Respect'in teknik birimlerine baktığımızda Noble'den esintiler olduğunu görüyoruz. Yine ARM Cortex A9 işlemcinin kullanıldığı Respect'in bu işlemcisi 4 çekirdekli ve 1.6 GHz hızında çalışıyor. Diğer yandan grafik birimi olarak Mali 400 tercih edilmiş. 2 GB gibi iyi bir bellek seviyesiyle desteklenen tablet, bellek tipi olaraksa DDR3'ü kullanıyor. Böylece oyun ve uygulamalarda iyi performans gösterebilen tablet, 16 GB dahili hafızanın sahibi. Noble'de bu değer 32 GB'tı, ancak elbette yine Noble'de olduğu gibi Respect'te de hafızayı genişletebiliyorsunuz. MicroSD kart ile alanı 32 GB daha arttırabilmeniz mümkün.

Orta seviyeli kullanımlar için gayet ideal olan Respect, sınıfı için başarılı bir performans gösteriyor. Yaptığımız testlerde aldığımız sonuçlara göre keyifli bir kullanım sunabilen tableti AnTuTu Benchmark, CPU Prime Benchmark, 3DMark, Vellamo ve Epic Citadel yazılımlarında test ettik. Böylece gerek işlemci, gerek internet ve gerek grafik performansını ölçümleyebildiğimiz tablet, bizi memnun bıraktı.

AnTuTu Benchmark'ta 18011 skorunu alan tablet, bunu takiben CPU Prime'da 2097 puanı elde etti. Böylece orta seviyeli kullanımlar için uygun yapıda olabilen tablet, kendi sınıfı için iyi durumda. 3DMark Ultimate'te 3308 skorunu gören cihaz, Epic Citadel'te 1280x752 pikselde 42 FPS alabildi. Hal böyle olunca Respect'i oyuncular için de önerebiliyoruz. 1985 puan ile Vellamo internet performansıyla da beğendiğimiz tablet, internet üzerinde rahat sörf imkanı sağlamasıyla da çekici görünüyor.

Özetle

Orta segment kullanımlar için başarılı bulduğumuz Respect, sahip olduğu özelliklerle iyi bir tablet. 10.1 inç büyüklüğünde IPS ekranı canlı renklere ev sahipliği yaparken bunun yanı sıra hassasiyetiyle de beklentiyi karşılıyor. Diğer yandan sahip olduğu teknik özelliklerle de beğenilecek olan Respect, sahip olduğu fiyat etiketiyle de uygun fiyatlı tabletler arasında kendine yer buluyor. Respect, bize verilen bilgiye göre 453 TL civarında bir fiyat etiketine sahip.

Kimler Almalı

Tablet sahibi olmak isteyen her kullanıcıya hitap eden Inca Respect, uygun fiyata tablet almak isteyenler tarafından incelenebilir.

Alternatifleri

Respect'e alternatif olarak daha üst düzey bir ekrana sahip olan yine Inca'nın diğer bir yeni tableti olan Noble'yi gösterebiliriz. Yine uygun fiyatıyla dikkat çeken Noble, beklentileri karşılayacaktır.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Inca Respect
Ürün Markası Inca
CHIP Online Notu
80
İşletim SistemiAndroid 4.2
İşlemciARM Cortex A9
İşlemci Hızı1.6 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu10.1 inç
Ekran Çözünürlüğü1280 x 800 px
Grafik İşlemciMali 400
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama32 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi7200 mAH
Boyutlar263 x 166 x 10.5 mm
Ağırlık600 gr.
Okuyucu Yorumları