Sporculara özel Sport Wireless+'ı inceledik.

Sporseverlere özel olarak tasarlanan Sport Wireless+'ı inceledik.

CHIP Online Notu 73
  • Ergonomik tasarım
  • Dayanıklı
  • Ses kalitesi güzel
  • Dahili FM radyo
  • Kol bandı aksesuarı
  • Zayıf bas
  • Yüksek fiyat
  • Kısa pil ömrü

Sporseverlerin en yakın dostu tahmin edilebileceği gibi müzik. Ancak spor yaparken sporcular bu konuda büyük sıkıntı yaşayabiliyorlar. Zira spor için üretilen kulaklıklar yalnızca ses kalitesiyle değil, ergonomi olarak da iyi yönde tasarlanmış olmalılar. Hatta ergonomi, yer yer ses kalitesinden daha ön sıralara çıkabiliyor. Bugün inceleyeceğimiz ürün Jabra tarafından sporseverlere sunulan bir kulaklık olan Sport Wireless+.

Kışkırtıcı tasarıma sahip olan bu kulaklık, elbette kablosuz olarak tasarlanmış. Sarı ve siyah renklerin bir araya geldiği şık gövdesiyle elde iyi duran kulaklık, bakalım kulağımıza taktığımızda bize neler sundu? Şimdi size Sport Wireless+ hakkındaki deneyimlerimizi aktaralım...

Sporculara özel

Öncelikle Sport Wireless+'ın oldukça şık ve sağlam bir gövdeye sahip olduğunu söyleyelim. Kablosuz yapıda olan kulaklık Bluetooth 3.0 standardını kullanıyor ve cep telefonunuzla kolaylıkla Bluetooth üzerinden bağlanıyor. Kulaklıkta dahili herhangi bir hafıza yok. Bu nedenle MP3 çalar gibi kullanamıyorsunuz. Sport Wireless+, cep telefonunuzdaki şarkıları Bluetooth üzerinden dinleyebileceğiniz bir kulaklık olarak tasarlanmış.

Yeniden cihazın tasarımına dönecek olursak, Jabra'nın bu kulaklığı pek çok şarta karşı dayanıklı geliştirdiğinden bahsedebiliriz. Sporcuların aktif koşulları göz önünde alındığında bu, kulaklığa pozitif bir katkı sağlıyor. Sağlam gövdesiyle darbelere karşı dayanıklı yapıda olan kulaklık, ayrıca kablosunun sağlamlığına karşı da Jabra tarafından defalarca test edilmiş. Öte yandan özellikle açık alanda koşu yapan sporcuların sık karşılaştığı yağmurdan da etkilenmeyen kulaklık, kum ve toz gibi faktörlere de direnç gösteriyor. Bu arada kulaklığın su geçirmez değil, suya dayanıklı olduğunu belirtelim.

Birbirinden farklı kulak yastıkları ile gelen kulaklık, böylece uygun olanını bulmanız için alternatif yaratıyor. Kaldı ki Sport Wireless+'ın, spor esnasında özellikle kulak içi terlediğinden dolayı bir süre sonra kayıp düşmeye başlayan kulaklıklardan olmaması için de bu şart. Yani, kendinize uygun "içten kilitli" kulak pedini bulup taktığınızda, ister koşu yapın, ister Bench'e girin, kulaklıkla ilgili sorun yaşamıyorsunuz.

Ses performansı

Sport Wireless+'ın ses performansından da bahsedelim. Deneyimlerimiz sonucunda kulaklığın güçlü bir ses performansı gösterdiğini söylemek mümkün. Kulaklık ses yalıtımı konusunda çok iddialı değil. Zira bunu spor salonunda veya açık alanda spor yaparken kullanacaksınız; o nedenle çok şart da değil. Fakat günlük kullanımlarda son seste çevreye ses verdiğini de söyleyelim. Kulaklığın yüksek ses vermesi halihazırda müzik yayını yapan spor salonları düşünüldüğünde bir artı.

Genel olarak ses kalitesini beğendiğimiz kulaklığın baslarla ilgili ise biraz sıkıntısı olduğu açık. Müziği yüksek basta dinlemek isteyenler aradıklarını bulamayabilirler, ancak genel ses dengesini biz başarılı bulduk. Öte yandan cep telefonunuza gelen aramaları da cevaplayabileceğiniz kulaklığın mikrofonu da iyi iş gören cinsten. Sesi gayet net bir şekilde karşıya taşıdığını söyleyebiliriz.

Sport Wireless+, her ne kadar dahili bir hafızaya yer vermese de üzerinde bir FM alıcı bulunuyor. Böylece kulaklığı cep telefonunuza bağlamadığınızda radyo dinleyebilirsiniz. Kulaklık üzerindeki butonlar ile sesi ayarlayabilir ve radyo kanalları arasında da dolaşabilirsiniz.

Son olarak Sport Wireless+'ın pil ömründen de bahsedelim ve kapatalım. Toplamda 120 saate kadar bekleme süresi sunan kulaklık, ortalama 3 - 4 saat kadar müzik çalabiliyor. Bu süre spor seansları için yeterli gibi görünse de her spor sonrası şarj etmeniz anlamına geliyor. Biz bu süreyi açıkçası kısa bulduk.

Özetle

Sonuç olarak Sport Wireless+, tasarımı ve ergonomisiyle iyi bir kablosuz kulaklık. Ayrıca ses kalitesiyle de beğenilecek ölçüde. Sporseverlerin beğeneceklerini düşünüyoruz.

Ancak Sport Wireless+, yüksek fiyatıyla da dikkat çekiyor. Sport Wireless+'ın fiyatı 389 TL civarında.

Kimler Almalı

Sport Wireless+, sporseverlere özel bir kulaklık. Spor yaparken rahat müzik dinlemek isteyenler Sport Wireless+'ı yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

Sport Wireless+, suya karşı dayanıklı olsa da tamamen su geçirmez değil. O nedenle eğer havuzda kullanmak için bir kulaklık arıyorsanız Sony NWZ-W273S'i önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Jabra Sport Wireless+
Ürün Markası Jabra
CHIP Online Notu
73
Kablosuz Teknoloji Bluetooth 3.0
Frekans Tepkisi HiFi
Konuşma Süresi 4,5 saate kadar
Bekleme Süresi 120 saate kadar
Çalma Süresi 4 saate kadar
Okuyucu Yorumları