Keenetic Hero 4G İnceleme

Keenetic,Türkiye'de premium ürünlerini çeşitlendirmeye devam ediyor. İşte yeni tanıtımı yapılan Keenetic Hero 4G Modem Router incelemesi!

CHIP Online Notu 95
  • Mobil ve sabit internette yüksek performans
  • Önemli ölçüde geniş özellikler
  • Güvenlik yetenekleri
  • USB yoluyla kişisel bulut ağı imkanı
  • Gigabit Ethernet portları
  • Değiştirilebilir antenler
Editörün Seçimi

İnternet bağlantısı gereken alanların büyüklüğü ve şekli değiştikçe, uygun ve esnek çözümlerle, sürekli bağlantı ihtiyacını karşılamak artık bir zorunluluk halini aldı. Geniş veya çok katlı evimizde, tek bir modem/router cihazın sağladığı Wi-Fi yayını yeterli olmayabiliyor. Bununla birlikte, yılın her döneminde internet artık bir zorunluluk. Ayrıca mobilitenin de arttığı çağımızda, bazı bölgelerde sabit internete (VDSL/ADSL/Fiber bağlantıya) erişmek ne yazık ki mümkün olmayabiliyor. Dört dörtlük internet erişimi için Keenetic, bu ihtiyaçlara özel yeni modeli Hero 4G Modem Router’ı ülkemizde satışa sundu. Bu videomuzda bu cihazı detaylı olarak inceleyeceğiz ve sağladığı faydalara hep birlikte yakından bakacağız.

Evet, Keenetic Hero 4G, hem sabit internet hem mobil internet için kullanabileceğiniz bir modem/router. Sabit internet için az sonra da anlatacağımız gibi fazlasıyla performanslı çalışan bu minik cihaz, çıkış noktasını ise mobil platformda yapıyor, zira 4G modem router olarak da çalışabiliyor. Bu sayede sabit internetin olmadığı yerlerde 4G/3G/LTE bağlantıları üzerinden internete bağlanabiliyorsunuz. Bu oldukça mühim, çünkü önümüz yaz. Bu da gittiğiniz her yerde internetin elinizin altında olmasını isteyeceğiniz anlamına geliyor. Pek tabii ki cep telefonunuz her zaman yanınızda, onu mobil erişim noktası olarak da kullanabilirsiz, ancak bunun tam performanslı olmayacağını unutmamak lazım. Düşünün ki bu yaz tatilinizi bir karavanda yapacaksınız, ya da gittiğiniz tatil köyünde veya yazlığınızda her zaman erişebileceğiniz ve aynı zamanda stabil bir internete ihityacınız var. Bu gibi durumlarda internet yükünü sadece telefonunuzun hotspot özelliği ile gerçekleştiremeyebilirsiniz ve hatta zaman zaman kablolu internet bağlantısına da ihtiyaç duyabilirsiniz. İşte hal böyle olduğunda Keenetic Hero 4G yardımınıza koşuyor.

Fazlasıyla kompakt ve aynı zamanda pratik bir cihaz olan Keenetic Hero 4G, sadece SIM kartınızı takarak hemen kullanabilmeniz için kutu içeriğinde hücresel yayınları alabileceğiniz 2 adet 4G anten ile birlikte geliyor. 4 dBi’lik değiştirilebilir yapıda olan bu antenleri, dilerseniz piyasadan alabileceğiniz MIMO 4G antenlerle de değiştirebiliyorsunuz. Üzerindeki diğer 2 anten ise sabit, bunlardan da cihazı kablosuz olarak kullandığınızda yarar sağlayabiliyorsunuz. Dediğimiz gibi Keenetic Hero 4G, Gigabit Ethernet portları üzerinden fiber bağlantıları da destekliyor ve böylece 2 farklı interneti, eş zamanlı veya yedekli şekilde kullanabilmenize ve VPN bağlantıları oluşturabilmenize olanak tanıyor.

Keenetic Hero 4G’yi her 2 koşulda da test ettik. Ethernet portu ile bağladığımızda halihazırdaki internet altyapımızın sunduğu 100 Mbps’lik veri aktarım hızından azami ölçüde performans sunabildiğini gördüğümüz Keenetic Hero 4G, taktığımız SIM kart yoluyla 4G üzerinden de 150 Mbps’e kadar indirme, 50 Mbps’e kadar da yükleme hızlarını sağladı. Bu arada Keenetic Hero 4G’nin herhangi bir mobil servis sağlayıcı kısıtlamasına uğramadığını da söyleyelim. Yani Türkiye’deki tüm SIM kartları ve mobil operatörleri destekliyor, bu konuda şüpheniz olmasın.

Keenetic Hero 4G’nin üzerinde çok yönlü USB portu da bulunuyor. Böylece bu USB arabirimine bağlayacağınız bir diski kendi kişisel bulutunuz haline getirebilir ve böylece verilerinize her yerden ulaşabilirsiniz. Bunun için cihazın çok geniş bir işletim sistemi desteği var. Keenetic, tüm cihazlarında yönetim için bulut temelli olan KeeneticOS işletim sistemini kullanıyor. Gelişmiş KeeneticOS yazılımı üzerinden sadece bulut depolama konusunda değil, diğer pek çok noktada faydalanabiliyorsunuz. Bunlardan biri mesela, bulunduğunuz yerin baz istasyonuna olan mesafenizi ölçme konusu.

Keenetic Hero 4G’da sunulan grafik arayüz ile baz istastonlarına olan mesafenizi ölçümleyerek cihazı veya antenlerini daha doğru bir şekilde konumlandırabilir ve aldığınız sinyal kalitesini böylece artırabilirsiniz. Buna ek olarak yine cihazın LTE olarak çalıştığı frekansları manuel olarak seçerek daha gelişmiş bir yapıya sahip olabilirsiniz.

KeeneticOS işletim sistemi üzerinden daha pek çok ayarı yapabiliyor ve çeşitli fonksiyonlarla kullanımı zenginleştirebiliyorsunuz. Mesela yine arayüz üzerinden telefon rehberinizdeki veya başka bir telefon numarasına SMS gönderimi yapabiliyor, gelen SMS’leri okuyabiliyorsunuz.

Öte yandan yine ağda hangi cihazın veya uygulamaların en çok kullanıldığını görebilir, cihazlarınızın veri trafiklerini buna göre önceliklendirebiliyorsunuz.

Tüm bunların yanında elbette en önemli konu olan güvenlik noktasında da geniş seçenekler elinizin altında. Keenetic, bu cihazı kuracağınız ev veya işletmenizdeki siber güvenliği sağlamak adına da sağlam ve gelişmiş güvenlik özellikleri sunuyor. Cloudflare ve SafeDNS gibi gelişmiş içerik ve reklam engelleme özelliklerinin yanı sıra Wi-Fi tarafında da en yeni ve güncel şifreleme protokolü olan WPA3 & OWE kullanılıyor.

Keenetic Hero 4G, diğer Keenetic ürünlerinde de olduğu gibi sunduğu VPN desteği ile rakiplerinden görünür şekilde ayrışıyor. IPSec VPN, SSTP, VPN, L2TP VPN gibi VPN türlerini ve daha fazlasını destekleyen Keenetic Hero 4G, internet üzerindeki gizliliğinizi sağlıyor.

Peki, Keenetic Hero 4G’nun hem mobil hem yerel internet bağlantılarında kullanılabileceğini söyledik, ancak bu cihaz ile Mesh yapıları oluşturabiliyor muyuz? Cevap evet. Daha önceki incelediğimiz diğer Keenetic cihazlarında olduğu gibi Keenetic Hero 4G’den de Mesh konusunda faydalanabiliyorsunuz. Böylece Keenetic Hero 4G ile diğer Keenetic cihazlarını kullanarak Mesh sistemi oluşturabilir ve bu sayede geniş ya da katlı evlerde veya bahçede internet keyfinizi sorunsuz ve performanslı şekilde sürdürebilirsiniz.

Sonuç


Evet, sonuç olarak Keenetic Hero 4G, hem sabit internet hattınız için kullanabileceğiniz, hem 4G hattınız üzerinden mobil olarak faydanabileceğiniz yüksek performanslı bir modem router olarak yer alıyor. Sunduğu geniş özelliklere ek olarak KeeneticOS işletim sisteminin sağladığı faydalarla beraber de gerçekten azami ölçüde fayda sağlayabiliyorsunuz. Bu anlamda eğer bu tatta bir ürüne ihtiyacınız varsa şiddetle tavsiye ediyoruz. Şu an Keenetic Hero 4G’yi piyasada 2199 TL fiyatla bulabildiğinizi de not olarak iletelim.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Keenetic Hero 4G
Ürün Markası Keenetic
CHIP Online Notu
95