Kingston Canvas React İnceleme

Kingston Canvas React 64 GB microSD kart arayanların beklentini karşılayacak performansı sunuyor mu?

CHIP Online Notu 85
  • Uygun performans
  • Dayanıklı
  • Garanti
  • Fiyatı yüksek

Yoğun olarak akıllı telefonlarda kullandığımız, ancak fotoğraf severlerin makinelerinde de kuşkusuz performansın önemli faktörlerinden olan microSD kartlar arasında çok seçenek var bildiğiniz gibi. Kısa bir süre önce bunlar arasına yenilerini katan Kingston, tanıttığı yeni Canvas ailesi ile yeni seçenekler sunuyor. Canvas Select, Canvas Go ve elimizdeki Canvas React modelleriyle yeni SD ve microSD kart seçenekleri getiren Kingston, incelememiz için bize de 64 GB'lık Canvas React microSD kart modelini göndermişti. Biz de o zamandan bu yana kullanıyoruz; şimdi de yeni kart için bir değerlendirmede bulunacağız.

Kutusundan SD kart adaptörüyle birlikte çıkan Canvas React, böylece hem telefonlarda hem PC ve fotoğraf makinelerinde rahatlıkla kullanılabiliiyor. Class 10 UHS U3 olarak sınıflanan kart, 3 farklı kapasiteyle bulunabiliyor. Elimizde 64 GB'lık modeliyle bulunan Canvas React, ayrıca 32 GB ve 128 GB'lık seçeneklere de sahip.

Kingston tarafından verilen değerlere göre okuma noktasında 100 MB/s, yazma noktasında da 80 MB/s'ye kadar hızlar üreten Canvas React, bizim yaptığımız benchmark testinde ise biraz daha aşağı hızlarda seyretti. Samsung Galaxy S9 Plus ile kullandığımız kart, A1 SD Bench testinde okuma noktasında 62.70 MB/s, yazma noktasında ise 53.70 MB/s gibi bir sonuç aldı.

Bir diğer senaryoda ise microSD kartı, adaptörü ile bilgisayar üzerinden CrystalDiskMark'la koşturduk. Bu senaryoda aldığımız sonuçlar daha tatmin ediciydi. Sıralı okuma noktasında 91 MB/s performans gösteren kart, sıralı yazma noktasında da 76 MB/s sonuç aldı. Kingston'ın bu kart için üzerinde durduğu noktalardan biri de kuşkusuz 4K video kaydı oluyor. Bu senaryo içinde yine gördüğümüz değerler 4.4 MB/s okuma, 4.4 MB/s yazma şeklinde karşımıza çıkıyor.

Özetle

Sonuç olarak Kingston Canvas React, performanslı çalışan bir microSD kart oluyor. İster akıllı telefonlarda, ister DSLR'larda veya laptop'larda rahatlıkla kullanılabilecek olan kart, fiyatıyla ise 258 TL civarına edinilebiliyor.

Kimler Almalı

Akıllı telefonu için bir microSD kart arayan veya dijital fotoğraf makinesi için bir SD kart bakan kullanıcılar, Kingston Canvas React'ı satın almayı düşünülebilirler.

Alternatifleri

Kingston Canvas React'e alternatif olarak SanDisk 64GB Extreme V30 veya Samsung EVO Plus modeli de değerlendirilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston Canvas React
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
85
Kapasite 64 GB
Sınıf UHS-I Video Speed Class (V30)
Okuma Hızı 100 MB/s'ye kadar
Yazma Hızı 80 MB/s'ye kadar
Boyutlar 11 x 15 x 1 mm
Garanti Ömür boyu
Okuyucu Yorumları