MobileLite Wireless G2 testte!

Mobil şarj cihazı ve Wi-Fi desteğiyle dikkat çeken yenilikçi ürün MobileLite Wireless G2 testte.

CHIP Online Notu 91
  • Kurulum ve kullanım kolaylığı
  • Küçük ve kullanışlı
  • Pil ömrü
  • Geniş batarya
  • Ethernet bağlantısı
  • MobileLite'in birkaç eksiği var
  • Uygulama Windows Phone'da yok

Cep telefonları üreticileri her ne kadar telefonların ekranlarını büyütüyor, çözünürlükleri arttırıyor ve içeriğini neredeyse bilgisayarlarla yarışacak işlemci ve diğer teknik ekipmanlarla dolduruyor olsalar da halen pil ömrü konusunda bir iyileştirme gördüğümüz söylenemez. İyi durumda günde bir, yoğun kullanımlar sonucunda ise günde iki doz şarj almadan neredeyse günü geçiremiyoruz. Buna ilişkin olarak son zamanlarda inceleme fırsatı bulduğumuz Kingston MobileLite Wireless G2, adeta bu kanayan yarayı sarıyor ve hatta bize daha fazlasını da sunuyor.

Wireless G2, daha önce inceleme fırsatı bulduğumuz MobileLite Wireless'ın yenilenmiş sürümü. Temel olarak aynı işlevleri sunan cihaz, yeni modelinde elbette daha fazla gelişmiş. Özellikle batarya ve dolayısıyla pil ömründe gelişme bulunan cihazda, daha pek çok özellik var. Şimdi MobileLite Wireless G2'ye daha yakından bakalım.

Çoklu kullanım

MobileLite Wireless G2, cüzdan boyutlarında minik bir kutudan ibaret. Adından da anlaşılabileceği gibi Wi-Fi özelliğine sahip olan cihaz, üzerinde yer alan microSD ve USB noktalarına bağladığınız bellekleri ağa açarak, içeriklerin akıllı telefon ve tabletler tarafından kullanılabilmesini sağlıyor. Öte yandan yine akıllı telefon veya tabletinizdeki içerikleri cihaz üzerindeki SD karta veya USB belleğe atarak, cihazınızın depolama alanını boşaltmak için de kullanabiliyorsunuz.

MobileLite Wireless G2, öte yandan bir taşınabilir şarj cihazı olarak da hizmet veriyor. Önceki modelle kıyaslandığında daha geniş batarya alanı sunan cihaz, 4640 mAh kapasitesinde bataryaya sahip. Bu da artık minimum 2000 mAh'lik bataryalı cepleri kullandığımızı düşünürsek, mobil ortamda iki kez tam dolum yapabileceği anlamına geliyor. Eğer cihazı taşınabilir şarj cihazı olarak kullanmaz ve Wi-Fi medya akış amacıyla kullanırsanız, toplamda 13 saatlik pil ömrü sunabildiğini de söyleyelim.

Uygulamayı edinin

Peki, MobileLite Wireless G2'yi nasıl kullanacaksınız? Öncelikle cihazın uygulamasını cep telefonunuza veya tabletinize indirmeniz gerekli. Kingston MobileLite adını taşıyan uygulamayı iOS veya Android platformlarına indirebiliyorsunuz. Ancak uygulama Windows Phone kullanıcıları için yok.

Uygulamayı indirdikten sonra cihazı açtığınızda, cihazı uygulama üzerinde görecek ve bağlantı kurabileceksiniz. Böylece cihaza bağladığınız USB bellek ve SD kartların içindeki verileri Wi-Fi üzerinden kendi cihazınıza aktarabilir, hatta fotoğrafları ve videoları Wi-Fi üzerinde toplamda sekiz kullanıcıya kadar paylaştırabilirsiniz. Bu özellik önceki modelde 3 kişiye kadar destek veriyordu. Yeni modelde bunun da geliştirilmesi iyi olmuş. Böylece cihaz küçük grup toplantılarında da kullanılabilir.

Bu arada uygulamanın da genel olarak iyi bir kullanım sunduğunu söyleyelim. Ancak halen gelişime ihtiyacı olduğu açık. Özellikle toplu dosya aktarımlarında yer yer sıkıntı yaşayabiliyorsunuz. Fakat bu uygulamaya gelecek küçük bir güncellemeyle düzeltilebilir.

Özetle

MobileLite Wireless G2, kullanımı geniş bir ürün. Günümüzde oldukça ihtiyaç duyduğumuz mobil şarj cihazlarına iyi bir örnek olan MobileLite Wireless G2, ayrıca Wi-Fi desteğiyle SD kart ile USB belleklerin çoklu erişime açılmasını sağlamasıyla da dikkat çekici. Öte yandan üzerinde Ethernet bağlantısı bulundurması da yine bir artı alan cihaz, kullanım kolaylığıyla da bizim beğenimizi kazandı.

Kimler Almalı

Şarj sıkıntısı yaşayan her akıllı telefon ve tablet sahibinin ihtiyaç duyacağı açık olan MobileLite Wireless G2, ayrıca mobil cihazının kapasitesini SD kart ve USB belleklerle paylaştırmak isteyenler tarafından da tercih edilebilir.

Alternatifleri

Eğer MobileLite Wireless G2'nin sunduğu batarya alanı da size yetmiyorsa piyasada 10400 mAh'lik ürünler de bulunuyor. LG BP5 ve Philips DLP10402 bunlara birer örnek. Bu ürünleri de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston MobileLite Wireless G2
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
91
Bağlantı USB, SD, SDHC, SDXC ve microSD
Kablosuz Ağ Arayüzü 802.11 g/n
Batarya 4640 mAh
Pil Ömrü 13 saate kadar
Uyumlu Cihazlar iPad, iPhone, iPod touch, Kindle
Uyumlu İşletim Sistemleri iOS, Android 4.0+
Boyutlar 129 x 79 x 19 mm
Ağırlık 171 gram
Okuyucu Yorumları