Kingston KC400 SSD testte!

Kingston'un kurumsal depolama çözümü SSDNow'ın yeni üyesi KC400 testte.

CHIP Online Notu 90
  • Artan performans
  • Geniş kutu içeriği
  • Garanti süresi
  • Harici disk kutusu USB 2.0 arabirimi kullanıyor

Geçtiğimiz yıl yine bu zamanlar, Kingston'un kurumsal depolama ürün ailesinde yer alan SSDNow KC300'ü incelemiştik. Bu sene de güncel ürünü KC400'le ziyaretçimiz olan Kingston, yüksek performansı gözeten kurumsal alanın depolama ihtiyacını çözüme kavuşturmayı hedefliyor. Geçtiğimiz CES 2016'da tanıtılan SSDNow KC400, selef modele göre daha yüksek hız, farklı bir kontrolcü ve kutu içeriğinde önemli artılarla birlikte bizlerle.

Geniş kullanım alanı

Geniş kullanım alanı

Elimizdeki SSDNow KC400, 256 GB kapasitesinde. SSD'nin farklı kapasite seçenekleri de bulunuyor. 128 GB ila 1 TB aralığında kapasite seçeneklerini bulmak mümkün.

Kalınlığıyla 7 mm olan SSDNow KC400, böylece dizüstü bilgisayarlara sığabileceği gibi, kutu içeriğinde yer alan genişleme modülüyle beraber masaüstü PC kasası içinde de rahatlıkla kendine yer bulabiliyor.

KC300 incelememizi izleyenler, selef modeli en çok kutu içeriğiyle eleştirdiğimizi hatırlayacaklardır. SSDNow KC400'de ise, geniş bir kutu içeriği bizi karşılıyor. Bu da SSD'nin farklı noktalarda rahatlıkla kullanılabilmesine imkan tanıyor. 9 mm'ye genişleme çerçevesinin yanına kasa içine sabitlemek için ek bir aksesuar, bağlantı için gerekli olan kablolar ve hatta SSD'yi harici olarak da kullanabilmek için bir disk kutusu da SSDNow KC400'ün kutu içeriğinde yer alıyor.

Artan performans

Artan performans

SSDNow KC400'de farklı bir kontrolcü karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz sene KC300'de Sandforce'u görmüştük. KC400'de ise 8 kanallı Phison PS3110 kontrolcüsü bulunuyor. Veri yolu koruması için SmartECC ve okuma hatalarına karşı da SmartRefresh korumalarına da sahip olan SSDNow KC400, 5 yıllık garanti süresiyle de dikkat çekiyor.

Kontrolcü değişimi SSD'nin performans konusunda farklı bir performans sonucuyla karşımıza çıkmasına sebep olmuş gibi. Selef modelde okuma noktasında 400 MB civarı, yazma noktasında ise 225 MB saniyelik veri transferi süresini gördüğümüz KC300'ün aksine, KC400'de 500 MB'ların aşıldığını görüyoruz. Kingston'ın sıralı okuma ve yazma senaryolarında verdiği rakamlar 550 MB ile 540 MB şeklinde. Intel Core i5'li test sistemimizde yaptığımız CrystalDiskMark test raporuna göre ise disk, saniyede okumada 536 MB, saniyede yazmada ise 513 MB'lık bir sonuç verdi. Bu sonucun da oldukça yeterli olduğu açık.

Öte yandan SSD'nin bir disk kutusuyla harici olarak kullanılabildiğinden de bahsetmiştik. USB 2.0 arabirimini kullanan kutu yoluyla bilgisayarınıza bağladığınızda, diskten saniyede 37 MB okuma, saniyede 40 MB yazma performansı almak mümkün. Burada keşke arabirim olarak USB 3.0 formatı kullanılsaymış demeden geçemiyoruz elbette.

Özetle

SSD'lerin performans konusunda getirdiği avantaj açık. Kurumsal tarafta SSDNow ürün ailesiyle iyi işler çıkartan Kingston'ın bu seneki KC400 modeli de, performans avantajı sağlayan modeller arasında bulunuyor. Veri yazma ve okuma performansının yanında kutu içeriğiyle de beğendiğimiz SSDNow KC400'ün fiyatı ise 377 TL civarında.

Kimler Almalı

Kurumsal tarafta olabileceği gibi son kullanıcı tarafında da tercih edilebilecek olan SSDNow KC400, ister laptop, ister masaüstü PC, ister harici disk içinde kullanılabilmesiyle avantaj sağlıyor.

Alternatifleri

SSDNow KC300'e alternatif olarak Samsung SSD 850 Pro'yu gösterebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston SSDNow KC400
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
90
Kapasite 256GB
Arabirim SATA 3.0
Sıralı Okuma 550 Mb/s
Sıralı Yazma 540 Mb/s
Garanti 5 yıl
Boyutlar 69 x 100 x 7.0 mm
Ağırlık 60 gr.
Okuyucu Yorumları