Evinizdeki ağa anında 2 TB ekleyin!

Evdeki film, müzik, resim vs. gibi multimedia arşivini artık yere göğe sığdıramıyorsanız Lacie Network Space 2 hayatınızı kurtarabilir.

Lacie Network Space 2 İnceleme
CHIP Online Notu 51
  • Çok başarılı tasarım
  • Sessiz fan
  • Kolay kurulum ve kullanım
  • Torrent download desteği
  • Kablosuz bağlantı seçeneği yok
  • USB ile sadece USB için ayrılmış alana erişilebiliyor

Eğer evinizde kablolu ya da kablosuz bir ağ varsa ve film, müzik, resim vs. gibi multimedia dosyalarınızı artık yere göğe sığdıramıyorsanız hem tasarım hem de fonksiyonellik açısından son kullanıcıları mutlu edecek olan Lacie Network Space 2 ile yakından ilgilenmenizi öneriyoruz.

Evinizdeki ağa standart bir network kablosu ile bağlanan Lacie Network Space 2 ağınıza anında 2 terbaytlık bir veri depolama kapasitesi ekliyor. Bu sayede filmlerinizi, dizilerinizi, müzik ve resim dosyalarınızı depolamak için bol bol kapasiteye sahip oluyorsunuz. Ağ üzerinden Windows'un ağ paylaşım seçeneği ile içeriğine rahatça erişebileceğiniz ve dosyalarınızı depolayabileceğiniz Lacie Network Space 2 aynı zamanda üzerindeki işletim sistemi ile kullanıcılara birçok esnek seçenek sunuyor.

Tasarım açısında baktığımızda piano black bir kasaya sahip olan diskin oldukça şık olduğunu söylemeliyiz. Mavi aktivite ışığı görsel olarak hoş bir hava katıyor ve masaüstünde veya evin herhangi bir yerinde durduğunda itici bir görünüm sergilemiyor. Kurulumu da oldukça basit. Ağ kablosunu evinizdeki kablolu network yönlendiricisine veya kablosuz ağ modeminin Ethernet bağlantısına takmak ve LaCie Network Space 2'yi çalıştırmak yeterli. Aygıtı uzaktan yönetmek için beraberinde gelen CD-ROM'u bilgisayarınıza takıp diskteki LaCie Network Assistant uygulamasını yüklemeniz gerekiyor. LaCie Network Space 2'yi uzaktan veri depolama alanı olarak kullanmak için üç seçenek bulunuyor. Dosyalarınızı ya herkese açık alana (OpenShare) atabilir, ya şifreli bir alan(MyShare) yaratıp oraya kaydedebilir veya aygıta direkt olarak USB kablosu ile bağlanıp (USBshare) USB harici disk olarak kullanabilirsiniz. Ne yazık ki USB ile bağlandığınızda diskin diğer alanlarına (USB için ayrılmış olan dışındaki bölgeler) erişemiyorsunuz.

Uzaktan erişim ve yönetim programı web tabanlı bir arabirime sahip ve ağdaki herhangi bir bilgisayardan erişebiliyorsunuz. Buradan temel ayarları yapabiliyor, ayrıca birazdan anlatacağımız torrent ayarlarını da gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu aygıt aynı zamanda bilgisayarınızı yedeklemek için kullanabileceğiniz temel bir yedekleme yazılımı olan Genie Backup Assistant ile geliyor.

Performans açısından yaptığımız testlerde ortalama bir performans gösteren LaCie Network Space 2 fiyatı ve sunduğu veri depolama kapasitesi göz önüne getirildiğinde başarılı bir grafik çiziyor. Buna bir de internet üzerindeki en başarılı peer-to-peer dosya paylaşım ağı olan torrent sistemine erişebilmesi ve buradan dosya çekebilmesi eklenince, son kullanıcılar açısından çok rahat bir ürün ortaya çıkıyor. Yüklemek istediğiniz dosyaları torrent arabirimini kullanarak belirliyorsunuz ve siz dışarıdayken LaCie Network Space 2 onları tıkır tıkır çekiyor. Eve gelince örneğin Spartacus'un son bölümü sizi bekliyor oluyor!

SonuçMegabayt başına düşen fiyat açısından oldukça başarılı olan ve kullanım kolaylığı ve torrent desteği ile deneyimsiz son kullanıcılar için son derece pratik bir veri depolama seçeneği sunan LaCie Network Space 2 ev ağlarında veri depolama kapasitesi sorunu çeken kullanıcıların mutlaka göz atması gereken bir ürün.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lacie Network Space 2
Ürün Markası Lacie
CHIP Online Notu
51
Bağlantı Arabirimi Gigabit Ethernet & Hi-Speed USB 2.0
Kapasite 2 TB
Işletim Sistemleri Windows XP/Vista / Mac OS X
Yükseklik x Uzunluk x Genişlik (cm) 117 x 193 x 45 mm
Ağırlık (kg) 950g
Garanti 2 yıl
Okuyucu Yorumları