Lenovo K6 Note İncelemesi

Lenovo'nun giriş – orta segment akıllı telefonu Lenovo K6 Note incelemede.

CHIP Online Notu 79
  • Pil ömrü
  • Ekran
  • Güncel işletim sistemi
  • Arka kamera
  • Ağır ve kalın
  • Ekranında koruma yok
  • Pozlama problemleri

Aslında Lenovo K6 Note, artık nispeten eski bir model. Geçen sene eylül ayında tanıtılan telefon, yaklaşık 1 senenin sonunda elimize ulaştı. O dönem için büyük ölçüde dikkat çekici duran telefon, şu an gelen yeni modellerin arasında ise rekabet etmek durumunda. Bunun için fiyatı düşürülen telefon, ayrıca Android 6.0'la gelmesine karşın Android 7.0 güncellemesini almasıyla da kullanıcılar tarafından tercihe edilmeye çalışıyor. Peki, bakalım telefon bizlere neler sunuyor?

Tasarım ve ekran

Tasarım ve ekran

Lenovo K6 Note, tasarım olarak sade telefon modellerinden biri oluyor. Farklı renk seçeneklerine sahip telefon, elimizde gri renkli modeliyle bulunuyor.

K6 Note, metal alaşımlı malzemeyle işlenen bir gövde ile geliyor. Üst ve alt kenarlar elbette antenler için plastik yapıda. Anten çizgileri de belirli şekilde yer alıyor. Arka yüzde üst kısımda kamera, altında çift tonlu çift LED flaş ve parmak izi sensörünü görüyoruz. Alt bölümde de logolar bulunuyor.

K6 Note, 170 gram ağırlığında bir telefon. Bunun için telefona ağır yakıştırması yapabiliriz, zira bu kategoride artık 120 gramlık modelleri görebiliyoruz. Telefonun kalınlığı ise 8.4 mm.

5.5 inç boyutunda bir ekranı bulunan K6 Note, bize bu ekranıyla Full HD görüntü sağlıyor. 401 ppi piksel yoğunluğu bulunan ekran, 72.7 ekran – gövde oranıyla da pek çok rakibine nispeten iyi bir oran sağlıyor.

Ekranın altında navigasyon butonlarının bulunduğunu görüyoruz. Ancak bunların arkasında herhangi bir ışıklandırma yer almıyor.

Özellikler

Özellikler

Lenovo K6 Note, tanıtıldığında Android 6.0 işletim sistemiyle çalışıyordu, ancak sonradan gelen Android 7.0 güncellemesini almakta gecikmedi. Elimizde şu an Android 7.0'la bulunan Lenovo K6 Note, yine Lenovo'nun diğer modellerinde de gördüğümüz kendi arayüzünü kullanıyor.

Lenovo K6 Note, giriş – orta segment olarak kategorilenen Qualcomm Snapdragon 435 işlemciden güç alıyor. 8 çekirdekli ve 1.4 GHz frekanslı Cortex-A53 yongasıyla sınıfı için performanslı çalışan telefon, 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanıyla beraber sunuluyor. Dileyen kullanıcılar dahili depolama alanını microSD kart yoluyla 256 GB daha arttırabiliyorlar.

Telefonda dikkat çeken önemli bir detay, 4000 mAh kapasitesinde bir batarya kullanılması. Bu batarya alanıyla 600 saate kadar bekleme süresi sunan telefon, 31 saat civarında da konuşma süresi sağlayabiliyor.

Her zamanki yaptığımız video testimizde de 13 saat 20 dakikalık bir süreye erişebilen telefon, bu pil ömrüyle kullanıcıların beğenisini kazanacaktır. Bataryanın 30 dakikalık bir şarj işlemiyle yüzde 50 doluluk oranına eriştiğini de söyleyelim.

Lenovo K6 Note, AnTuTu Benchmark testinden 43781 puan alırken, Geekbench 4'ten de 625 ve 2635 puanlarını topladı. Bu sonuçlarla kendi sınıfı telefonlar arasında yer edinen telefon, son dönem modellerden olan Turkcell T80'in gerisinde, Asus Zenfone Live ve Kaan A1'in ise önünde yer aldı.

Kamera

Kamera

Lenovo K6 Note, çıktığı dönemde kamerasıyla da oldukça iddiaydı. Gördüğümüz kadarıyla halen öyle. Telefonda yer alan arka kamera 16 megapiksel boyutunda. Burada faz algılamalı otofokus kullanan Lenovo, 30 karede 1080p video kaydı imkanı da sunuyor. Ayrıca HDR ve panorama gibi eklentiler de mevcut.

Ayrıca kamera arayüzünde çok sayıda seçenek bulunuyor. Dilerseniz profesyonel çekim modlarına da göz atabiliyorsunuz. Ancak otomatik modda da güzel sonuçlar alabiliyorsunuz. Makro çekimlerinde iyi renk doğruluğu ve ayrıntıları alabiliyorsunuz. Gün ışığında çekilen fotoğraflar biraz daha keskin olabilirdi, ancak karanlık çekim noktasında, kamera odaklanma performansını beğendik.

Arka kamera performansı, kalite olarak oldukça iyi. Elbette fotoğraflarda biraz gren görmek mümkün. Bu noktada, bu sınıfta bulunan diğer telefonlara söylediğimizi Lenovo K6 Note için de söyleyeceğiz: Hem ön hem arka kamerasıyla, sosyal medya paylaşımları için fazlasıyla yeterli bir performans sunan telefon, daha fazlasını bekleyenleri ise memnun etmeyecektir.

Kamerada özellikle takıldığımız noktalardan biri ise, ekranda odaklanmak için dokunduğunuz yere dayalı olarak pozlamada ciddi farklar yaratması. Otomatik modda pozlamayı hassas ayarlamanız pek mümkün değil.

Telefonun selfie performansı ise, ortalama bir seviyede. Burada dikkat çekici pek bir şey bulunmuyor. Ön kamera, selfie'lerin yanı sıra görüntülü görüşmeler için de yeterli seviyede.

Özetle

Lenovo K6 Note, uygun fiyatlı olması ve fiyat/performans ölçüsüyle de iyi akıllı telefonlardan biri oluyor. Android 7.0 bulundurması, pil ömrünün iyi sürmesi, kamerasının nispeten başarılı olması, 3 GB RAM'e yer vermesi ve fiyatının da artık 1000 TL sınırının altında bulunması, onu tercih edilebilir bir model yapabilir.

Lenovo K6 Note'u piyasada 979 TL fiyatla bulabiliyorsunuz. Elbette bu noktada seçim her zaman olduğu gibi yine sizin.

Kimler Almalı

1000 TL altı fiyat kategorisinde ve fiyat/performans sınıfının iyi örneklerinden birini edinmek isteyenler Lenovo K6 Note'u tercih edebilirler.

Alternatifleri

Lenovo K6 Note'a alternatif olarak Vestel Venüs V3 5580'i de yakından değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo K6 Note
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
79
İşletim SistemiAndroid 7.0
İşlemciQualcomm Snapdragon 435
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu5.5 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 1920 px
Grafik İşlemciAdreno 505
Bellek (RAM)3 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera8.0 MP
Arka Kamera16 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi600:00 saat
Konuşma Süresi031:00 saat
Boyutlar76 x 151 x 8.4 mm
Ağırlık169 gr.
Okuyucu Yorumları