Lenovo Legion Y540 İnceleme

Lenovo'nun yeni oyuncu dizüstü bilgisayarı Legion Y540'ı inceledik! İşte performans sonuçları!

CHIP Online Notu 86
  • Şık ve performanslı
  • Ses kalitesi başarılı
  • Ethernet portu arka panelde
  • 144Hz panel seçeneği (opsiyonel)
  • 256GB+2TB depolama alanı
  • Klavye mekanik olmasa da başarılı
  • Kameranın konumu ve kalitesi kötü
  • Ekran parlaklığı halen iyi sayılmaz
  • RGB klavyenin olmaması

Lenovo Legion serisi Intel'in 9. nesil işlemcileri ile yenilendi bildiğiniz gibi. Daha önce yine burada aynı aileden oldukça başarılı bir model olan Lenovo Legion Y530'u konuk etmiş ve oldukça beğenmiştik.

Legion Y540 da aynı ailenin bir üst sınıfı olarak tabir edebileceğimiz bir model. Kendisine özgü tasarımını aynen koruyan ürün, RGB klavye ve GSYNC destekli panellere ise sahip değil. Ancak ekranı selef modele göre oldukça büyük; tam 17.3 inç boyutunda.

Lenovo Legion Y540 Tasarımı Nasıl?

Lenovo Legion Y540 Tasarımı Nasıl?

Lenovo Legion serisi bilindiği gibi hayli kendisine özgü bir tasarıma sahip. Herkese göre olup olmadığı ise, tartışılır. Diğer taraftan biz bu tasarımı, belli sıkıntıları olsa da çok beğeniyoruz, onu da belirtelim. Bizce çok karakteristik bir görünüme sahip.

Lenovo Legion Y540 Tablete Dönüşebiliyor

Lenovo bu üründe yine yüksek kaliteli bir plastikten üretilmiş, çok da agresif olmayan bir kasa kullanmış. Tek parmakla kolaylıkla kaldırılabilen Y540'ın ekranını kasaya bağlayan menteşeler arka kısım yerine arka-üst gövdede yer alıyor. Bu da daha ilk bakışta rakiplerinden ayrılan, uzaktan bakınca bile Legion serisini ayırt edebilmenizi sağlayan bir özellik. 180 derece yatabilen, böylece adeta bir tablete dönüşen panelin alt kısımda kalın bir çerçeve bulunurken diğer üç kenardaki çerçeve son derece ince. Bu tasarım da ürünün metrelerce uzaktan bile fark edilebilmesini sağlıyor.

Lenovo Legion Y540 Kamerası

Bu tasarımın maalesef kötü de bir etkisi var. Kameraya üst çerçevede yer bulunamadığından aşağıya alınmış. 720p çekim kalitesi yeterli olmadığı gibi bir de yüzünüzü görebilsin diye ekranı arkaya yatırmak zorunda kalıyorsunuz.

Üründeki klavyede arkadan aydınlatma mevcut ve beyaz renkte, RGB desteği ise bulunmuyor. Genel anlamda büyükçe tuşlar kullanılmış ve yazı yazarken de hayli konforlu denilebilir. Multitouch özellikli touchpad'de ise halen çoğu kişinin vazgeçemediği iki adet düğme kullanılmış. Klavye yüzeyinde parmak izi kalsa da kuru bir bezle temizlemek pek problem değil, iz bırakmıyor. Ürünün en pratik yönlerinden birisi de Ethernet portunun arka kısımda kalması. Hem göz zevkiniz bozulmuyor, hem de kullanım konforu artıyor.

Lenovo Legion Y540 Ağır Mı?

Y540'ın ağırlığı yaklaşık 2.9kg. Ne ağır, ne de hafif diyebiliriz. Diğer taraftan ürüne güç sağlayan 230W'lık adaptör hayli irice.

Lenovo Legion Y540 Teknik Özellikleri Neler?

Lenovo Legion Y540 Teknik Özellikleri Neler?

Legion Y540 pek çok seçenek içinden kendinize uygun konfigürasyonu belirleyebileceğiniz bir seri. 15 ve 17 inçlik paneller, yine kendi aralarında 60 ve 144Hz seçenekleriyle ayrılırken, işlemci tarafında da, Core i5-9300H veya Core i7-9750H seçenekler mevcut.

Ekran kartı tarafında da yine GeForce GTX 1650, GTX 1660Ti ve nihayetinde RTX 2060 ekran kartlarıyla beraber, son derece zengin bir depolama alanı seçeneği arasından istediğiniz konfigürasyonu seçmeniz mümkün.

Bize gelen 17IRH modelinde ise 17.3 inçlik, 1080p/60Hz bir IPS panel bulunuyor. 300 nitlik parlaklık değeri önceki modellerden iyi olsa da kendi sınıfında "eh" denilebilecek seviyede. Bu panel renklerin %72'sini görüntüleyebiliyor.

Yine bu modelin modelinin diğer teknik özellikleri ise Intel Core i7-9750H işlemci, 16GB DDR4-2666Mhz RAM, GeForce GTX 1660Ti ekran kartı, 256GB SSD ve 2TB HDD şeklinde sıralanıyor. Bu konfigürasyon kağıt üzerinde tüm oyunları çalıştırmaya ve gayet de iyi bir performans vermeye muktedir, zaten aldığımız sonuçlar da bunu doğrular nitelikte.

Lenovo Legion Y540 Performansı Nasıl?

Lenovo Legion Y540 Performansı Nasıl?

Control'de 1080P/High ayarlarda savaş sahnelerinde bile 50 FPS'in üzerinde kalmayı başardık.

Battlefield V, Ultra DX12 ayarlar ile 60 FPS, The Witcher III Ultra ayarlar ise 75 FPS, tam bir sistem canavarı olan Assassin's Creed Odyssey ise Ultra ayarlar ile 42 FPS gibi sonuçlara ulaştı.

Lenovo Legion Y540 Isınıyor Mu?

Bu oyunlar çalıştırırken ekran kartında 73 derece, işlemcide ise 85 derece sıcaklıklar gördük. Hiç fena sayılmasa da ürünün performans modunda 50db'nin üzerinde gürültü ürettiğini belirtmemiz gerek, bu da klasik bir değer.

Ürün size Undervolt ayarı yapılmış halde gelmiyor, eğer overclock işleriyle ilgileniyorsanız aklınızda olsun. Performans modunun getirisi de işlemcinin güç çekme limitini 45W'tan 50W'a yükseltmek ve fanları tam hızla çalıştırmaktan ibaret.

Lenovo Legion Y540 Batarya İncelemesi

57WH'lik batarya maalesef yoğun oyun deneyimlerinde 80 dakika civarında tükeniyor, internet / film kullanımında aldığımız süre ise 3.5 saat ile 4 saat arasında. Kağıt üstündeki rakamlara ulaşılamasa da fena sayılmaz.

Laptoplar bildiğiniz gibi ne yaparsa yapsın bir kulaklığın yerini tutamıyor ancak üründeki Harman ses sistemi oldukça iyi bir iş başarıyor. Dolby Atmos'un yazılım desteğini de arkasına aldığını belirtmeden geçmeyelim.

Özetle

Legion Y540 son derece başarılı bir model olmuş. Eğer Y740'ın ek olarak sundukları ilginizi çekmiyorsa daha ekonomik ve yine son derece rekabetçi bir seçenek. Fiyat konusunda ise, biz bu incelemeyi yaptığımız sırada ürünün Türkiye fiyatı henüz belirlenmemişti.

Lenovo Legion Y540 Fiyatı Ne Kadar?

Benzer bir konfigürasyonun 15.6 inç ekranlı modelinin (2TB yerine 1TB HDD ile) 9300 TL civarına bulunabildiğini de belirtelim.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo Legion Y540
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
86
Okuyucu Yorumları