Lenovo Tab P11 İncelemesi

Dizüstü bilgisayar ve tablet deneyimini bir arada sunan Lenovo Tab P11’i inceledik.

CHIP Online Notu 88
  • Parlak 2K ekran
  • Kullanım çeşitliliği
  • İyi pil ömrü
  • Ses performansı
  • Android 11 güncellemesi
  • İşlemci seçimi daha iyi olabilirdi

Lenovo’nun hem klavye hem kalemiyle gelen yeni tableti Tab P11’e yakından bakacağız. Hemen ilk intibada bu cihazın komple bir paket olduğunu söyleyebiliriz, herkesin kendine uygun bulacağı bir yönü var cihazın. Yetişkinler için Netflix programlarını izlemek, web’de gezinmek ve e-postaları yanıtlayabilecekleri bir platform olurken, çocuklar için de YouTube’da dolanmak, multimedya eğlencesine dalmak ve ev ödevlerini yapabilecekleri bir platform halini alabiliyor. Ayrıca ebeveynler için de çocuklarının interneti güvenli ve gözetim altında kullanabilecekleri bir tablet aynı zamanda. Öte yandan kalem içermesiyle de çizim yapılabilecek bir tablet. Dediğimiz gibi pek çok kullanım alanı için uygun. Peki, cihazın özellikleri neler?

Lenovo Tab P11 Tasarımı Nasıl?

İlk etapta tasarım olarak baktığımızda, klasik bir tablet görünümünde; piyasadaki herhangi bir tablete oldukça benzer yapıda. Ancak kutusundan çıkan kumaş kaplı klavye ve standıyla farklılık yaratıyor. Gri kaplama, yanınızda bir dizüstü bilgisayar taşıyormuşsunuz gibi görünmesini sağlıyor ve mobil ortamdayken de taşıma kolaylığı sağlıyor. Bu aparatı, tabletin altındaki manyetik konektörler aracılığıyla takıyorsunuz ve bunu yaptığınız an kullanıma hazır hale geliyor; Bluetooth bağlantısıyla uğraşmak ya da klavyeyi ayrı olarak şarj etmenize gerek yok.

Bağlantı noktası açısından, tableti şarj etmek ve dosya aktarmak için USB-C portu yer alıyor. 3.5 mm kulaklık girişi maalesef yok. Tabletin ses düğmeler tablet formundayken sağ kenarda, güç düğmesi ise üst kenarda yer alıyor. Tabletin kenarında depolama alanını artırabileceğiniz bir microSD kart yuvası bulunuyor. Ayrıca 4 yönlü hoparlör sistemi var ve bu hoparlör sistemi Dolby Atmos desteğine sahip. Böylece ses performansı açısından da gayet başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Lenovo Tab P11 Özellikleri Neler?

Tab P11’in ekranı 11 inç boyutunda. IPS LCD panelden oluşan ekranın çözünürlüğü 1200x2000 piksel seviyesinde. Yani 2K diyebileceğimiz bir çözünürlüğü destekliyor bu ekran. Ekranın görüntü performansı gayet iyi seviyede. Ekran parlak ve keskin görünürken, renk canlılığı da beklentileri karşılayacak seviyede iyi.

Günlük kullanım, iş odaklı kullanım ve multimedya uygulamaları açısından yeterince büyük olan ekran, iyi bir tablet deneyimi sağladığı gibi, klavyesiyle beraber kullanıldığında da minik bir dizüstü bilgisayar kullanımı sağlayacak ölçüde. Panelin IPS olmasından dolayı görüş açıları da iyi seviyede. Böylece farklı açılardan da rahatlıkla içeriği net şekilde görüntüleyebiliyorsunuz.

Tabletin teknik özelliklerine baktığımızda, işlemci olarak Qualcomm Snapdragon 662’nin kullanıldığını görüyoruz. 8 çekirdekli bu işlemci, 2.0 GHz ve 1.8 GHz frekanslı Kryo 260 Gold ve Kryo 260 Silver çekirdeklerinden oluşuyor. Grafik işlemcisi de buna bağlı olarak Adreno 610 GPU biriminden oluşuyor.

4 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip olan tabletin performansı günlük kullanım için fazlasıyla yeterli. Uygulama kullanımları, sosyal medya dolaşımları ve internet gezintilerinde olduğu gibi ofis uygulamlarını rahatlıkla kullanabiliyorsunuz bu tablette. Ancak yüksek performansta oyun oynamak için bir tablet olmadığını söyleyelim. Yüksek grafikli oyunlarda yer yer takılmaları görebilirsiniz. Yine de çocuğunuz bu yönde de kullansın istiyorsanız, daha düşük güç gerektiren oyunları rahat çalıştırdığını söyleyebiliriz. Bu noktada tablette bir çocuk modu bulunduğunu da söyleyelim. Arayüzden Kids Space alanına girerek çocuklarınızın seveceği içerikleri belirleyebilir, uyku vakti, günlük sınırlar ve sunduğu diğer özellikleri ayarlayarak çocuğunuzun ekran başında kaldığı süre ve internet sınırlarını ayarlayabilirsiniz.

Tab P11’in pil ömrü ise tek kelimeyle harika. Saatlerce içerik akışı için gayet uygun bir pil ömrüne sahip. Kullandığımız süre içinde tam şarjla yaklaşık 12 saat video oynatabilen Tab P11, karışık kullanımda da 1.5 güne kadar pil ömrü sağlıyor.

Bu arada tabletin kameraları da iyi çekimler yapacak kapasitede. Önde 8 MP, arkada ise 13 MP kamera bulunduran tablet, özellikle iyi aydınlatılmış alanlarda ve gün ışığında gayet başarılı çekimler yapabiliyor. Ayrıca hem ön hem arka kamera Full HD video kaydedebiliyor.

Lenovo Tab P11 Yazılım ve Kullanım Özellikleri

Tab P11, Android 10 işletim sistemiyle geliyor, ancak internete bağladığınız anda Android 11 güncellemesini alıyor. Gayet akıcı bir işletim sistemi deneyim sunan tablete klavyeyi taktığınız anda Çalışma Modu’na geçiyor ve işletim sistemi de buna ugun şekilde optimize oluyor ve böylece dizüstü bilgisayar gibi kullanabiliyorsunuz.

Klavye aparatının üzerindeki tuşlar hızlı yazı yazmak için gayet uygun boyutta. Alttaki touchpad kullanıma uygun, ancak biraz daha büyük olsa çok daha rahat bir kullanım sağlayabilirdi doğrusu.

Tab P11’in yanında kalem de geliyor. 4096 basınç seviyesi sunan bu kalemi kutusundan çıkarttığınızda ilk başta şarj etmeniz gerek. Hemen üzerinde minik bir kapağın altında USB-C bağlantı yuvası olduğunu göreceksiniz. Bu şekilde kalemi şarj edebiliyorsunuz. Sonrasında ise hemen tablet ile eşleşiyor zaten.

Elde sağlam duran kalemin hassasiyetini fazlasıyla beğendik. Notlarınızı rahatlıkla alabiliyor ve çizim yeteneğiniz varsa bu kalem bu konuda da size yardımcı oluyor. Tabletin içinde buna uygun uygulamalar var. Daha fazlasını da siz indirebilirsiniz.

Sonuç

Evet, toparlayacak olursak Lenovo Tab P11 gayet güzel bir tablet modeli. Özellikle iyi ses performansı sunması ve yüksek çözünürlüklü ekranıyla multimedya kullanımı için ideal. Bu anlamda saatlerce YouTube ve Netflix izlemek için mükemmel olduğunu söyleyebiliriz. Klavye ve ekran kalemi, Tab P11’i hem dizüstü bilgisayar şekline dönüştürmesiyle hem de not almak ve çizim yapmak için kullanışlı kılıyor. İşlemcisi biraz daha güçlü bir tercih olsa çok daha iyi olurmuş, tek eksik yanının burası olduğunu söyleyebiliriz; böylece daha zengin bir kullanım vadedebilirdi. Bu haliyle orta seviye kullanım için elverişli yapıda. Tabletin pil ömrü ise gerçekten etkileyici. Peki, Lenovo Tab P11’in fiyatı ne kadar? Bu tableti şu an piyasada 6 bin 700 TL civarında bir fiyat etiketyiyle bulabiliyorsunuz. Kutu içeriğinde hem klavye hem kılıf hem de kalemini bulundurmasının avantaj yarattığını da söyleyebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo Tab P11
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
88
İşletim SistemiAndroid 10
İşlemciQualcomm Snapdragon 662
İşlemci Hızı2 GHz
Çekirdek (CPU)8
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu11 inç
Ekran Çözünürlüğü1200 x 2000 px
Grafik İşlemciAdreno 610
Bellek (RAM)8 GB
Dahili Depolama128 GB
Ön Kamera8 MP
Arka Kamera13 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
BluetoothVar
MicroSDYok
HDMIYok
USBVar
Pil Kapasitesi7700 mAH
Boyutlar258 x 163 x 7.5 mm
Ağırlık490 gr.