Profesyonellere özel Ultrabook.

Dizüstü bilgisayarı ve tablet özellikleriyle güçlendirilmiş Ultrabook, profesyonellere hitap ediyor.

Lenovo ThinkPad Twist İnceleme
CHIP Online Notu 88
  • Kurumsal tasarımı
  • Kullanılabilirliği
  • Yeterli performans
  • Entegre grafik işlemcisi

Her biri birbirinden farklı Ultrabook modellerinin kullanıcıların beğenisine sunulduğu bugünlerde kategori birbirinden ilginç ürünlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Özellikle ikisi bir arada cihazlarla şenlenen Ultrabook kategorisi, farklı şekillerde tablete dönüşen modellerle birlikte kullanıcılara farklı deneyimler yaşatmayı başarıyor. Bu ürünlerden biri olan ve Lenovo tarafından geliştirilen ThinkPad Twist de, farklı kullanım şekilleriyle profesyonellere hitap ediyor.

İş dünyasındaki profesyonellere yönelik olarak geliştirildiği şeklinde lanse edilen ThinkPad Twist, tasarımsal formuyla da bunu kanıtlıyor. Yazı yazmak istediğinizde bir dizüstü bilgisayara, hareket halinde olduğunuz durumlarda tablete ve toplantılarınızda sunum yaparken de bir standa dönüşebilen ThinkPad Twist, üzerinde IPS Gorilla Glass çoklu dokunmatik özelliği gösteren 12.5 inç büyüklüğünde bir ekran bulunduruyor. HD kalitede görüntüleri görüntüleyebilen ekranın çevresindeki gövdesinde kullanılan yumuşak plastik malzeme ile de iyi bir tutuş sağlanıyor. Ekranının önünde uzanan klavyesi ve yine bu alanda yer verdiği Trackpad'i ile dizüstü bilgisayar şeklinde kullandığınız durumlarda tüm ihtiyacınızı karşılamayı başaran ThinkPad Twist, 7 saate kadar pil ömrüyle de tüm gün sizinle birlikte hareket edebiliyor.

Test merkezimize gelen modelinin üzerinde 1.7 GHz hızında çalışan Intel Core i5 3317U, yani 3. nesil bir işlemci bulunduran ThinkPad Twist, daha fazla performans beklentisi içinde olan kullanıcılar için farklı modellerinde Intel Core i7 işlemci seçeneği de sunuyor. 4 GB DDR3 belleğin yanı sıra SSD türü sabit disk seçeneğiyle karşımıza çıkan cihaz, 128 GB depolama alanı bulunduruyor. Ultrabook'ların kriterleri arasında olan USB 3.0 bağlantısından üzerinde iki adet bulunduran cihaz elbette Bluetooth 4.0'ı da destekliyor. Daima mobil durumda olan kullanıcılar için 3G bağlantı seçeneği de sunan ThinkPad Twist, sahip olduğu 1.58 kilogram ağırlığıyla da daima yanınızda taşıyabileceğiniz bir cihaz.

Özetle

Kullanım çeşitliliği ve sahip olduğu tasarımıyla profesyonellerin beklentilerini karşılayabileceğini düşündüğümüz ThinkPad Twist, 7 saatlik pil ömrü ve 3G seçeneği ile tam gün mobil olmak için ideal.

Alternatifleri

Daha yüksek sistem özelliklerini ve SATA ile SSD disklerinin bir arada kullanıldığı hibrit depolama alanını tercih edecek kullanıcılar için farklı ThinkPad Twist modelleri mevcut durumda.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo ThinkPad Twist
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
88
İşlemci Intel Core i5 3317U 1.7 GHz
Ekran 12.5 inç (1366x768)
Ekran Kartı Intel HD Graphics 4000
Bellek 4 GB DDR3
Pil Ömrü 7 saat
Okuyucu Yorumları