LG F4V9RCP2E İnceleme

LG'nin AI DD, TurboWash 360 ve Steam+ teknolojilerini içeren yeni nesil çamaşır makinesini inceledik

CHIP Online Notu 90
  • Etkileyici tasarım
  • AI DD sistemi
  • TurboWash 360 teknolojisi
  • Buhar ile ekstra hijyen
  • Geniş kapasite
  • Yıkama süreleri
  • 10 yıl garanti

Artık çamaşır makineleri, adeta birer teknoloji makinesi desek yanlış olmaz herhalde, çünkü geldiğimiz nokta eski merdaneli çamaşır makinelerinden fersah fersah uzakta. Artık herhalde aralarındaki tek ortak nokta, çamaşırları döndürerek yıkamaları.

Bu teknoloji makinelerinden bugün LG'nin F4V9RCP2E kod adıyla bulabileceğiniz yeni çamaşır makinesine yakından bakacağız. AI DD, TurboWash 360, Steam+ ve SmartThinQ teknolojileriyle yoğrulan bu makine, bakalım bizlere neler sunuyor?..

Çarpıcı Tasarım

Çarpıcı Tasarım

Evet, LG F4V9RCP2E için 4 ana teknolojiden bahsettik ancak elbette tasarıma da haksızlık edip hızlıca geçmeyelim, çünkü bu makine teknolojisiyle olduğu kadar görünümüyle de oldukça şık duruyor doğrusu. Kaslı yapısı bir yana, gri renkli tasarımı, geniş temperli cam kapısı ve dokunmatik kontrol ekranıyla beraber banyolara oldukça yakışacak cinsten bir model olmuş kanısındayız.

Bu modelinde yeni metalik kaplamaya sahip daha büyük topuz kullanan LG, ayrıca daha geniş bir dokunmatik ekran alanına da yer vermiş. Böylece daha kolay bir şekilde modlar arasında geçiş yapabiliyor, program belirleyebiliyorsunuz.

Ön tarafta siyah temperli cam kullanılan geniş cam kapısıyla da dikkat çekici duran makine, tambur tasarımında da yenilik içeriyor. Hijyenik ve dayanıklı paslanmaz çelik kaldırıcıların eklendiği yeni tambur ile 10.5 kilogramlık yıkama kapasitesine ulaşılmış. Ayrıca bu model yalnızca bir çamaşır makinesi değil, aynı zamanda kurutma da yapabiliyor. Makinenin kurutma kapasitesi ise 7 kilogram seviyesinde. Böylece hem yerden hem cepten tasarruf ediyor, hem de çamaşırları makineler arasında dolaştırma zahmetinden kurtuluyorsunuz.

AI DD Sistemi Nedir?

AI DD Sistemi Nedir?

LG F4V9RCP2E çamaşır makinesinde çok sayıda yeni özellik yer alıyor. Bunların en önemlilerinden biri ise AI DD sistemi oluyor. Peki, AI DD nedir?

LG'nin AI DD sistemi, özellikle makinede doğru yıkama ayarlarını seçemediğiniz durumlarda büyük kurtarıcı olabiliyor. Öyle ki bu sistem, makinenin içine koyduğunuz çamaşırı ağırlığını ve kumaşın yumuşaklığını algılayabiliyor ve kumaş için en uygun hareketi, yani yıkama şeklini kendisi seçiyor. Bunun neticesinde de yüzde 18 oranında daha fazla kumaş koruması sağlanıyor ki, bu oran da oldukça yüksek. Bu sayede sevdiğiniz ve giymekten hoşlandığınız ancak eskimesini hiç istemediğiniz kıyafetleriniz ve elbiseleriniz dolabınızda daha uzun süre kalabilir.

TurboWash 360 ile 39 Dakikada Tümüyle Temizlik

TurboWash 360 ile 39 Dakikada Tümüyle Temizlik

Peki, en sevdiğiniz kıyafet kirli ve onu yıkamak için çok zamanınız yok diyelim. Bu durumda da LG'nin bu makinesinde yer verdiği bir diğer teknoloji olan TurboWash 360'a geliyoruz. LG'nin TurboWash 360 adını verdiği bu gelişmiş özellik ile sadece 39 dakika içinde çamaşırınızı derinlemesine yıkayabiliyorsunuz.

LG F4V9RCP2E modelinde tamburun içinde 4 yönde su püskürten ve çok yönlü akış kontrolü sağlayan 3D çoklu nozul yer alıyor. Makinede TurboWash 360 seçeneğini seçtiğinizde çoklu nozul, hızla kazanın her köşesine doğru su püskürtüyor ve bu sayede yıkama süresi de yüzde 34 oranında düşerek 39 dakikaya kadar geriliyor. Bu arada elbette az önce bahsettiğimiz kumaş koruması yine burada devrede; yani hızlı yıkarken çamaışırınıza zarar gelmiyor.

TurboWash 360 ile oldukça kısa yıkama süresi sunan makine, tüm programlar dahilinde de oldukça kısaltılmış süreler içeriyor. Yıkama ve kurutma süresiyle toplam 160 dakika gibi süre sunan LG F4V9RCP2E, enerji verimliliği konusunda da A+++ (-50%) sertifikasına sahip bir model oluyor.

Buhar ile Ekstra Hijyen Sağlanıyor

Buhar ile Ekstra Hijyen Sağlanıyor

LG F4V9RCP2E'de çok sayıda mod ve program seçeneği var. Bunlar arasında pamuklu, pamuklu+, az önce bahsettiğimiz TurboWash, ayrıca karışık kumaş, sessiz yıkama, renkli program, durulama ve sıkma gibi çok çeşitli programlar olduğu gibi ayrıca spor giyim, bebek ve çocuk giyim, tek kıyafet gibi yine çeşitli ek seçenekler de yer alıyor. Bunlar arasında ekstra hijyen sağlayan bir mod da mevcut ki, bu ekstra hijyen, makinenin Steam+ özelliği yoluyla uyguladığı buhar ile sağlanıyor.

Ekstra hijyen için Alerji Bakım modunu seçmeniz yeterli. Bu sayede kazanın altındaki ısıtıcı su sıcaklığını arttırıyor ve sağlanan buhar, alerjenlerin yüzde 99.9'unu gideriyor. Buradaki yüzde 99.9 oranının, İngiliz Alerji Kuruluşu tarafından onaylandığını da bu noktada belirtelim. Türkiyede sağlık bakanlığından akredite olan Ekoteks labrotuarı da onaylıdır.

LG'nin Steam+ teknolojisi ile yalnızca ek hijyen uygulanmıyor, ayrıca çamaşırların makineden daha az kırışıklıkla çıkması da sağlanıyor. Bunun için de makinedeki Kırışıklık Bakım seçeneğini seçmeniz yeterli. Yine burada buhar kullanan makine, bu yolla çamaşırların kırışıklıklarının ütüyle yüzde 30 oranında daha kolay açılmasını sağlıyor.

SmartThinQ ile Akıllı

SmartThinQ ile Akıllı

LG'nin daha önce incelediğimiz pek çok ürününde de yer aldığı gibi bu yeni çamaşır makinesi de akıllı özellikler içeriyor pek tabii. LG'nin SmartThinQ ekosisteminin bir parçası olan bu model, makinenin yanına gitmeden yıkama durumu ile size ilgili bilgi verebiliyor.

Telefonunuza indireceğiniz ThinQ uygulaması üzerinden LG F4V9RCP2E'ye bağlanabiliyor ve böylece istediğiniz zaman istediğiniz yerde onu uzaktan kontrol edebiliyorsunuz. Yine uygulama üzerinden makineye yeni programlar da indirebiliyorsunuz. Ayrıca makinenin sağladığı Alexa ve Google Asistan desteği ile sesle kontrol özelliğinin bulunduğunu da söyleyelim.

Özetle

LG F4V9RCP2E, bahsettiğimiz pek çok yönüyle oldukça işlevsel bir model olmuş. AI DD sistemi ile çamaşıra uygun yıkama şeklini belirlemesi, TurboWash 360 ile 39 dakikada yıkama imkanı sunması, buhar ile ekstra hijyen sağlaması ve kırışıklık gidermesi gibi özellikler oldukça çekici. Elbette yenilenen ve genişleyen tamburu, estetiği ve ergonomiyi destekleyecek ölçüdeki tasarımsal değişiklikleri de diğer önemli detaylar. Biz incelediğimiz kadarıyla LG F4V9RCP2E modelinden bir hayli etkilendik. Eğer şu sıralar iyi bir yeni nesil çamaşır makinesi bakıyorsanız, yakından incelemenizi öneririz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG F4V9RCP2E
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
90
Yıkama/Kurutma Enerji Verimliliği Sınıfı A
Yıkama Kapasitesi 10.5 kg
Kurutma Kapasitesi 7 kg
Yıkama ve Kurutma Süresi 160 dk
Standart Yıkama Programı Pamuklu+60 derece
TurboWash TW 39
AI DD (Yapay Zeka) Var
Interver Direct Drive Var
Ön Yıkama Var
Kırışıklık Azaltma Var
Çocuk Kilidi Var
Garanti 10 Yıl Garanti
Boyutlar 600 x 560 x 850 mm
Ağırlık 73 kg.