LG Minibeam Ultra Short Throw incelemede

LG Minibeam Ultra Short Throw Proje, kısa mesafe atışta çok başarılı!

CHIP Online Notu 83
  • Projeksiyon kalitesi
  • Kolay kurulum
  • Kompakt
  • Akılcı tasarım
  • 3D desteği
  • Uzun ömürlü
  • Akıllı özellikleri
  • 3D gözlük yok
  • Parlaklık seviyesi düşük

LG'nin geçtiğimiz CES 2016'da ödül alan projektörü LG Minibeam UST, yani açılımıyla Ultra Short Throw modeli, bugün inceleme konumuz. Özellikle kompakt tasarımı ve akılcı yapısıyla dikkat çeken bu cihaz, oturma odalarında, dar alanlarda dev ekrana sahip olmak için ideal görünüyor. Sözü çok uzatmadan hemen detaylara geçelim.

Akılcı, kompakt tasarım

Akılcı, kompakt tasarım

LG Minibeam UST, çok şık ve kompakt bir projeksiyon cihazı. Minik boyutuyla dikkat çeken cihaz, kompakt yapısına karşın 100 inçe kadar ekran büyüklüğünde yansıtma yapabiliyor. Duvardan yaklaşık 10 cm uzaklıktan 60 inç görüntü aktarabilen cihaz, duvarla olan mesafeyi 38 cm'e çektiğinizde, ekran boyutunu 100 inçe kadar yükseltebiliyor.

Full HD çözünürlük sağlayabilen LG Minibeam UST, 1000 ansi lümen parlaklığa ve 150.000:1 kontrast oranına sahip. DLP görüntü türünü kullanan projeksiyon, LED RGB lamba tipini kullanıyor ve lambasıyla 30 bin saate kadar kullanım sağlayabiliyor. Yani bu da kabaca bir hesapla, günde 8 saatten yaklaşık 10 yıllık bir kullanım ömrü demek.

LG Minibeam UST, performansıyla gayet beğendiğimiz bir projeksiyon cihazı oldu. Özellikle oturma odaları için ideal olan cihaz, parlaklık değeriyle ilgili ise açıkçası biraz ortamın karanlık olmasını tercih ediyor. Işıklı ortamlarda renkler soluk kalıyor, fakat odayı kararttığınızda keyif verici bir deneyim yaşatabiliyor. Bu senaryoda kontrast oranı ve renk doygunluğuyla ise beğendiğimizi söyleyelim.

Projeksiyondan fazlası

Projeksiyondan fazlası

LG Minibeam UST, halihazırda bir projeksiyon cihazı fakat geniş multimedya seçeneklerinin de sahibi. Bunlardan ilki, kuşkusuz cihazın 3D desteği sunması. Fakat kutu içeriğinde bir 3D gözlüğün bulunmaması üzücü.

Bir diğeri ise, cihazın birtakım akıllı özelliklere sahip olması. LG Minibeam UST'yi kullanmak için illa kaynak olarak HDMI üzerinden bağlayacağınız bir dizüstü bilgisayar gerekmiyor. LG Minibeam UST, kendi arabirimine ve Wi-Fi desteğine sahip. Yani bir anlamda Smart TV özellikleri gösterebilen cihaz, Wi-Fi üzerinden internete bağlanarak YouTube üzerinden video izlemenize olanak tanıyabiliyor. Ayrıca arabirimde daha pek çok uygulama seçeneği mevcut durumda. Bu da kuşkusuz onun kullanım alanını genişletiyor.

LG Minibeam UST'nin arabirimi içinde dolabilmek için yalnızca cihazın uzaktan kumandasını sallamanız yeterli oluyor. Aynı zamanda bir AirMouse olarak kullanılabilen uzaktan kumanda ile rahatlıkla dolaşabiliyorsunuz.

LG Minibeam UST'nin kablosuz bağlantı seçeneklerinden Wi-Fi'ın yanında Bluetooth da bulunuyor. Bluetooth ses çıkışı ile projeksiyonu evinizdeki ses sisteminize kablosuz olarak bağlayabiliyorsunuz. Bize de –kısa bir süre içinde incelemesini paylaşacağımız- LG Music Flow P7 kablosuz hoparlörle birlikte gelen LG Minibeam UST, böylece görüntünün yanında sesi de kaliteli şekilde çözebiliyor.

Özetle

LG Minibeam UST, kompakt ve akılcı tasarımının yanında performansıyla da kısa mesafeli projektörler arasında kendine iyi bir yer ediniyor. Kolay kullanımı ve akıllı özellikleriyle multimedya yeteneklerini geliştirerek sunmasıyla da rağbet görecektir diye düşünüyoruz.

LG Minibeam UST'nin fiyatı ise 4499 TL civarında.

Kimler Almalı

LG Minibeam UST, evinde oturma odasına kısa mesafeli bir projektör arayanların ilk tercih olabilecek yapıda bir ürün.

Alternatifleri

LG Minibeam UST'ye alternatif olarak yine mini ölçekte bir projeksiyon cihazı arayanlar Acer C120 modelini de inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG Minibeam Ultra Short Throw
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
83
Görüntü Türü DLP
Çözünürlük Full HD
Ekran Boyutu 60 ila 100 inç
Görüntüleme Oranı 16:9
Kontrast Oranı 150.000:1
Lamba Tipi LED RGB
Ömür 30 bin saat
3D Var
Bağlantılar USB (2 adet), HDMI (2 adet), Audio Out, Kompozit, RJ45, Wi-Fi, Bluetooth
Okuyucu Yorumları