Akıllı cihazlar için akıllı ses sistemi.

Baştan sona değişen "müzik seti" anlayışını, oldukça teknolojik bir şekilde açıklamayı başarıyor.

LG ND4520 İnceleme
CHIP Online Notu 92
  • Bağlantı seçenekleri
  • Uzaktan kontrol yazılımı
  • Ses çok güçlü değil.

Teknoloji dünyasının gelişimine şöyle bir göz gezdirdiğinizde, özellikle "müzik seti" kategorisinin baştan aşağıya yenilenmiş olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz. Kaset çalar özelliği zaten uzun bir süredir ürünlerde görülmese de artık CD ve DVD çalabilme özellikleri de ürünlerden kaldırılmış durumda. Baktığımızda artık çalıcı ünitenin sadece FM radyo, USB üzerinden şarkı yürütebilme ve Bluetooth ile bağlantı kurabilme gibi özelliklerinin olduğunu görmekteyiz. Hemen hemen hepsinde olmasa da birçok üründe bahsettiğimiz şekilde. İki farklı hoparlörle oluşturulan stereo kavramı da yavaş yavaş tarihe karıştırılıyor ve çift yollu hoparlörler artık bar tipi tek bir hoparlör hacminde toplanıyor. "Müzik seti" kategorisinin zamana bağlı değişimi kısaca böyle. LG ND4520 de yeni nesil bir müzik seti ve etkileyici özelliklere sahip.

LG ND4520'yi üzerindeki Apple bağlantı noktası sayesinde iPad / iPhone / iPad ürün gruplarıyla beraber kullanabilirsiniz. Bağlantı sırasında hem cihazlarda bulunan şarkılar aktarılabiliyor, hem de şarj işlemi gerçekleşiyor. Bağlantı yuvasının Apple'ın yeni nesil cihazlarına uyumsuz olduğunu belirtelim. Ancak eski nesil bir Apple cihazınız varsa LG ND4520, ilk artı notu almayı başarıyor. Cihaza elbette sunduğu Bluetooth özelliğiyle de bağlantı yapılabiliyor. Mutlaka kablo kullanmak zorunda değilsiniz. Bluetooth desteği olan herhangi bir cihazdan LG ND4520'ye bağlanarak kaliteli müziğin zevkini çıkarabilirsiniz. Akıllı telefon ve tablet kullanıcıları için geliştirilmiş olan uygulama sayesinde ürünü uzaktan kontrol edebilme şansınız da bulunuyor. Öte yandan ürünün gecikme özellikli sesli uyarı gibi özellikleri de kumanda üzerinden rahatlıkla ayarlanabiliyor. LG ND4520 ile müzik dinlemek için tek seçenek akıllı cihazlar değil. USB belleğinizde veya taşınabilir diskinizde bulunan şarkıları da kolaylıkla dinleme şansınız var. Her ihtimale karşı 3.5 mm'lik bağlantı da atlanmamış.

348 x 90 x 150 mm'lik boyutlara sahip olan LG ND4520, tasarım olarak da dikkat çekmeyi başaran bir ses sistemi. Parlak beyaz ve siyah renkler sayesinde ürünün günümüzdeki modern döşenmiş tüm salonlar için eşsiz bir aksesuar olabileceğini söylemek mümkün. Bize kalırsa 10W'lık güç çıkışı çok da tatmin edici değil ancak salon dışındaki odalar için yeterli düzeyde diyebiliriz. Stereo standardında ses oluşturuluyor ve ön tanımlı beş farklı ekolayzır ayarıyla dinlediğiniz müzik kişiselleştirilebiliyor. Başarılı bir tasarıma sahip olan ürünün yüksek ses seviyesinde baslarda da biraz çatlama sorunu var ancak dediğimiz gibi çok fazla zorlamadan, tadında kullanmalısınız.

Özetle

LG ND4520 başarılı bir ürün. Apple tarafında henüz son nesle terfi etmemiş olan kullanıcıları hedefliyor. Tasarımı ve yeterli düzeydeki ses kalitesi oldukça etkileyici. Sadece Apple için değil Bluetooth desteği olan tüm akıllı cihazlar tarafından desteklenmesi önemli bir artı. Genel olarak tatmin edici olduğunu söyleyebiliriz.

Alternatifleri

Rakipleri elbette var ancak ürünlerin temel olarak yaptıkları belli. Bir noktadan sonra tasarım devreye giriyor. LG ND4520'nin tasarım olarak da iddialı ve hatta birçok benzerinden iyi olduğunu söyleyebiliriz. Ses kalitesi konusunda bize güvenin ancak görsellik için içinizden gelen sese kulak vermelisiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG ND4520
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
92
Boyutlar 348 x 90 x 150 mm
Bağlantı 3.5 mm / Bluetooth
Renk Siyah / Beyaz
Güç 10W
Okuyucu Yorumları