LG RC90U2 İnceleme

Enerji ve zamandan tasarruf eden kurutma makinesi LG RC90U2 neler sunuyor? İnceledik!

CHIP Online Notu 90
  • Otomatik Temizleme Kondenseri
  • Dual Inverter Heat Pump teknolojisi
  • A+++ enerji verimliliği
  • Düşük titreşim ve ses
  • Geniş program seçeneği
  • Akıllı özellikler
  • Geniş kapasite
  • Alerji Bakım modu

Bilindiği gibi kurutucular, çamaşır makinelerinin yanında önemli bir işi kotarıyorlar. Artık küçülen ev tipleriyle beraber evlerde bir balkon bulmak oldukça zorlaştı; odalarda da çamaşır kurutmak pek uygun olmuyor bilindiği üzere. Bu noktada da insanlar çareyi çamaşır kurutucularda buluyor. Hem çamaşır yıkayan hem kurutan modeller de var elbette. Bunlardan biri de daha önce incelediğimiz LG F4V9RCP2E modeli olmuştu hatırlarsanız. Ancak halihazırda bir çamaşır makineniz var ve performansından da memnunsanız, o halde makineyi değiştirmek yerine yanına bir kurutma makinesi almak da mantıklı olabilir. Bu noktada da LG RC90U2 kurutma makinesi dikkat çekici bir model oluyor. Zira makinede az önce de bahsettiğimiz gibi Dual Inverter teknolojisi yer alıyor.

Dual Inverter Heat Pump Teknolojisi

Dual Inverter Heat Pump Teknolojisi

LG'nin DUAL Inverter teknolojisini daha önce duydunuz mu bilmiyoruz, fakat bu yenilik LG'nin daha önce incelediğimiz Artcool klimasında da karşımıza çıkmıştı hatırlarsanız. O modelinde de Dual Inverter kompresörleri kullanan LG, bu sayede geleneksel kompresörlere kıyasla enerji tasarrufu sağlayabiliyordu. Bugün yakından bakacağımız bu kurutma makinesinde de LG bu teknolojiden yararlanmış.

Geleneksel yönteme göre daha kontrollü sıkıştırma hızı sunan Dual Inverter Heat Pump, böylece daha az enerji kullanımı sağlayabiliyor. Bu sayede bu makinenin kazandırdığı enerji tasarrufu yüzde 32'ye kadar artabiliyor. A+++(-10%) sertifikasına sahip olan LG RC90U2, böylece elektrik faturanızı kabartmayacak bir çözüm oluyor.

Makinede kullanılan çift invertörlü ısı pompası, yalnızca enerji noktasında değil, öte yandan zamandan da tasarruf sağlıyor. Yenilenen ısı pompası ile kurutma süresini kilogram başına 17 dakika kadar düşüren LG RC90U2, böylece zamandan da yüzde 24'e varan oranda tasarruf imkanı tanıyor.

Dual Inverter Heat Pump'ın sağladığı faydalardan bir diğeri de titreşim noktasında karşımıza çıkıyor. Bilindiği gibi bu tip ürünler yüksek devirde çalışıklarında titreşim yaparlar ve bazı modeller neredeyse yerinde şiddetle hareket eder. Ancak bu makinede kullanılan çift invertörlü ısı pompası ile 180 fazlı 2 silindir denge oluşturuyor ve bu da makinenin sallanmasını engelliyor, gürültü seviyesini aşağı çekiyor.

A+++ Enerji Tasarrufu ve Zengin Özellikler

A+++ Enerji Tasarrufu ve Zengin Özellikler

LG RC90U2, bahsettiğimiz Dual Inverter Heat Pump özelliği ile ilgi çekici noktasını oluştursa da, elbette makinenin daha çok sayıda özelliği mevcut. Bunları da geniş mod seçeneklerinde görüyoruz. 14 ana program bulunduran makine, 6 adet de ek seçeneğe sahip. Programlar arasına yenilerini eklemek isterseniz, LG'nin ThinQ uygulamasını cep telefonunuza indirmeniz yeterli olacak. Uygulama üzerinden kolayca makineye bağlanabiliyor ve yeni programlar indirebildiğiniz gibi, aynı zamanda makineyi istediğiniz yerden istediğiniz zaman kontrol edebiliyorsunuz.

9 kilogram kapasiteye sahip makinede yer alan Eco Hybrid modu ile enerjiden daha fazla tasaruf etmeniz de mümkün. Söylediğimiz gibi A+++ enerji sertifikasının sahibi olan makinede yine enerji tasarrufuna yönelik bir kurutma sensörü de yer alıyor. Çamaşırlardaki nemi tespit eden bu sensör, kurutma süresini otomatik olarak kendi ayarlıyor.

Öte yandan makinede programlar arasında Hassas Program ve Alerji Bakım modu da yer alıyor. Hassas Program ile kırışıklıkları düzeltebilen makine, Alerji Bakım modunda ise çamaşırları kuruturken üzerlerindeki ev tozu akarlarını yüzde 99.9 oranında azaltabiliyor.

Otomatik Temizlik

Otomatik Temizlik

Evet, çamaşırları kuruturken ev tozu akarları da temizlendi; peki, bunlar nereye gitti? Elbette makinenin filtresine... Geleneksel kurutma makinelerindeki filtre temizlik sorununu da ortadan kaldıran LG, bu modelinde yer verdiği Otomatik Temizleme Kondenseri özelliği ile beraber makinenin filtresini temizleme zahmetinden de sizi kurtarıyor. Çift filtre bulunduran makine, mikro tozlar da dahil tüm kirleri bu alana hapsediyor ve program süresince 1 – 3 kez arası bu filtre yıkanıyor. Bu sayede filtre her zaman temiz olarak kalırken, zamanınız da size kalıyor.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirecek olursak LG RC90U2 çamaşır kurutma makinesi, sahip olduğu özelliklerle beraber önemli noktalara temas ediyor. Enerji tasarrufu, zaman tasarrufu, kolaylık ve hijyen bu tip ürünlerde dikkate alınması gereken önemli 4 ana unsur oluyor. Tümünü kapsayan özellikleri ve geniş kullanım seçenekleriyle ilgi çekici bir model olmuş kanısındayız. Eğer elektrik faturanızla başınız dertte ve kurutma makinesi de şartsa, LG RC90U2 modeline bir göz atmanızda fayda olabilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG RC90U2
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
90
Kapasite 9 kg.
Programlar 14
Seçenekler 6
Yoğuşma Türü DUAL Inverter Heat pump
Alerji Programı Var
Enerji Verimliliği A+++
Gürültü Seviyesi 62dB
Tambur Malzemesi Paslanmaz Çelik
Garanti 10 Yıl Garanti
Boyutlar 600 x 690 x 850 mm