Logitech C922 Pro İnceleme

Korona günlerinde evden çalışmak zorunda olan ve video görüşmeler yapanlar için iyi seçenek.

CHIP Online Notu 90
  • Video performansı
  • Başarılı otomatik odaklama
  • Ergonomik tasarım
  • Düşük ışık performansı
  • Kutu içeriğinde tripodu var
  • Küçük objelerde odak sorunu
  • Küçük objelerde odak sorunu

Evet, Koronavirüs salgını sebebiyle pek çoğumuz artık evden çalışıyoruz. Elbette bu süreçte de toplantıların pek çoğu sanal ortama taşındı ve internet üzerinden yapılıyor. Bu noktada iyi bir görüntü için iyi bir web kamerası da gerekiyor pek tabii. Elimizdeki Logitech C922 Pro elbette korona günlerine özel bir ürün değil, ancak zaten toplantılar için kullanılan iyi bir web kamerası olarak dikkat çekiyor.

Youtube Kanalı İçin İyi Bir Web Kamerası Önerisi

Öte yandan eğer bir YouTube kanalı açmak gibi bir fikriniz var veya halihazırda olan kanalınızda yayınlayacağınız videoların kalitesini arttırmak için iyi bir web kamerası arıyorsanız da şu an doğru yerdesiniz. Zira C922 Pro web kamerası, sahip olduğu özelliklerle beraber web kamerası boşluğunu iyi şekilde doldurabilecek bir cihaz oluyor.

Elbette C922 Pro yalnızca YouTube veya Twitch kanalı için video çekenlere değil, iyi bir web kamerası isteyen herkese hitap ediyor. Logitech, özellikle daha önceki modellerinde de yer verdiği tasarım anlayışını bu modelinde de benimsemiş ve ortaya esnek kullanımlı bir web kamerası çıkmış. Şimdi C922 Pro'yu anlatmaya başlayalım.

Logitech C922 Pro Özellikleri Neler?

Logitech C922 Pro Özellikleri Neler?

Logitech C922 Pro, temel olarak 1080p çözünürlükte 30 kare video kaydı yapabilen, illa 60 kare görüntü istiyorum diyenelere de bunu 720p çözünürlükte kayıt yaptığı sunan bir web kamerası oluyor. Kurulumu ve kullanımı da bir hayli kolay olan cihazı, biz de bir süredir evden çalıştığımız için kullanıyoruz. Açıkçası görüntü performansıyla gayet tatmin edici bir cihaz.

Logitech C922 Pro Görüntü Kalitesi

Elbette daha akıcı bir görüntü kalitesi isteyen ve 60Hz şartı koşan kullanıcılar farklı cihazlar da yönelebilirler veya 4K çözünürlükte ısrarcı olanlar kısa bir süre önce incelediğimiz Logitech'in BRIO 4K Stream Edition kamerasını tercih edebilirler. Fakat bunların dışında C922 Pro gayet iş gören bir web kamerası olmuş.

Katlanabilir Ayaklar

Katlanabilir ayak tasarımıyla hemen her tür zeminde rahatlıkla konumlandırabileceğiniz, laptop veya monitör üzerine de rahat sabitleyebileceğiniz C922 Pro, ayrıca tripod kullanımı için de uygun yapıda. Hatta cihazın kutusu içinde halihazırda oldukça da şık bir tripod yer alıyor.

USB İle Bağlantı

Bilgisayarınıza USB portu üzerinden bağlayabileceğiniz ve 1.5 metrelik ince kablosuyla yeterli mesafe sağlayan cihaz, tak ve kullan mantığını gözetiyor. Direkt olarak USB portu ile bağlayıp Skype veya Google Hangouts üzerinden görüşmelerinize dalabiliyor veya YouTube ile Twitch gibi ortamlara video kaydı yapabiliyorsunuz. Fakat daha fazla ayar istiyorsanız, Logitech Capture uygulamasını Logitech'in sitesinden indirmeniz gerekli. Bu uygulama üzerinden çok sayıda ayarı yapabilmeniz mümkün.

Logitech C922 Pro Performansı Nasıl?

Logitech C922 Pro Performansı Nasıl?

Logitech C922 Pro, 78 derecelik bir görüş açısına sahip. Otomatik odaklama özelliği bulunuyor ve bu işi de oldukça iyi kotarıyor. Kamera karşısında çok hareket eden biriyseniz, odaklamakta zorlanmayacak. Ancak yaptığımız denemelerde küçük objeleri kameraya yaklaştırıp göstermek istediğinizde, odaklama problemiyle karşılaştığımızı da söyleyelim.

Logitech C922 Pro Düşük Işık Performansı

Düşük ışık performansıyla da güzel bir deneyim sağlayan kamera, eğer karanlık bir ortamdan yayın yapmayı istiyorsanız size bu fırsatı verecek bir cihaz oluyor. Kamera bunun için her iki yanında da ışık bulunduruyor.

Gündüz koşullarında da başta söylediğimiz gibi gayet başarılı bir görüntü performansı sağlayan kamera, ses konusunda da buna koltuk çıkıyor. Cihazın her iki yanında mikrofon bulunuyor.

Bu arada son olarak kameranın 3 aylık premium XSplit lisansı sunduğunu da söyleyelim.

Özetle

Sonuç olarak toparlarsak Logitech C922 Pro, sahip olduğu özellikle beraber alanı için oldukça kullanışlı bir web kamerası oluyor. İyi bir görselikle Full HD çözünürlükte 30 kare görüntü sizin için yeterliyse Logitech C922 Pro'yu rahatlıkla önerebiliriz.

Logitech C922 Pro Fiyatı Ne Kadar?

YouTube ve Twitch yayınları için olduğu kadar evden çalışan ve toplantılara web kamerasıyla katılmak zorunda olan ve yaşantımız normale döndüğünde de sonrasında yine online toplantılar için kullanılabilecek bi cihaz. Şu an Logitech C922 Pro'yu piyasada 938 TL fiyatla bulabildiğiniz bilgisini de verelim.

Kimler Almalı

Özellikle korona salgını için evlere kapandığımız şu günlerde toplantılarını internet üzerinden yapmak zorunda olanlar için ideal bir çözüm. Ayrıca elbette YouTube ve Twitch videoları için de öyle.

Alternatifleri

4K çözünürlüğünde görüntü kalitesi isteyen kullanıcılar BRIO 4K Stream Edition'ı değerlendirebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech C922 Pro
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
90
Çözünürlük 1080p/30 fps - 720p/60 fps
Arayüz USB
Görüş Alanı 78 derece
Mikrofon Stereo
Otomatik Odaklama Var
Uyumluluk Windows 7 ve üstü, macOS 10.10 ve üstü
Kablo Uzunluğu 1.5 metre
Boyutlar 29 x 95 x 24 mm
Ağırlık 162 gr.
Okuyucu Yorumları