Logitech G335 İnceleme

Stil sahibi bir kulaklık arayanlara özel olarak geliştirilen Logitech'in Color Collection serisinin yeni üyesi Logitech G335'i inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Muhteşem canlı görünen tasarım
  • Hafif, rahat ve konforlu
  • Gayet iyi performans üretiyor
  • Rahat kulaklıklar ve kafa bandı

Bugün Logitech'in oyuncular için yeni seçeneği olan G335 modelinden bahsedeceğiz. Logitech'in G serisini bilmeyen yoktur sanıyoruz. Ancak yakın zamanda Logitech, G serisi renk koleksiyonu ile beraber cesur ve yaratıcı bir tasarım kararı aldı. Daha önce bu aileden G733 Lightspeed isimli kablosuz oyun kulaklığını incelemiştik hatırlarsanız. Elimizdeki G335 de G733 Lightspeed ile benzer bir tasarım çizgisine sahip ve daha fazla konfor sağlaması için çok daha ince bir yapıda tasarlanmış bir model olarak karşımıza çıkıyor.

Logitech G335'in G733'ten tek farkı bu değil. Logitech G335, kardeşinden kablolu yapıda olmasıyla farklılık gösteriyor ve buna ilave olarak 38 gram daha hafif olmasıyla da ayrılıyor. Öyle ki, bu kulaklık 240 gram ağırlığıyla piyasadaki en hafif oyun kulaklığı olarak öne çıkıyor.

Logitech G335 Tasarımı Nasıl?

Logitech G335 Tasarımı Nasıl?

Tasarım detaylarıyla göze çok hoş gelen Logitech G335, dış yüzeyiyle siyah ve beyaz renk seçeneklerine sahipken, elimizdeki beyaz modelin kulak pedleri mavi renkle renklendirilmiş. Siyah modelinde ise bu bu pedler siyah renkli olurken, her 2 kulaklıkta da kafa bandı, Logitech'in Color Collection serisine özel olarak renklendirilmiş. Kumaş malzemeden üretilen bu kafa bandı hem rahat hem güzel görünüyor. Bir diğer avantajı ise bunu çıkartarak temizleyebiliyor ve dilerseniz tersini çevirebiliyorsunuz. Böylece çift yönlü kullanma uygun olan kafa bandı, özellikle renkli yapısıyla beraber sıradan kulaklık tasarımlarından sıkılanlar için yeni bir soluk olacaktır diye düşünüyoruz. Ayrıca bu kumaş kafa bandının açıklığını da 2 kademe şeklinde ayarlayabiliyorsunuz.

Logitech G335 Özellikleri Neler?

Logitech G335 Özellikleri Neler?

Logitech G335, 40 mm'lik neodimyum sürücülere sahip olurken, üzerine giydirilen kulak yastıklarının hafızalı köpük kullanması da onu uzun kullanımlarda fazlasıyla konforlu bir model haline getiriyor. Dediğimiz gibi 240 gramlık ağırlığı da bunu destekleyen bir diğer faktör. Böylece uzun oyun seanslarınızda başınızı sıkma ya da ağırlık yaratma gibi dezavantajlar yok, gayet rahat kullanacaksınız.

Logitech G335, yine söylediğimiz gibi kablolu bir model. Yeterli uzunlukta olan kablosunun ucunda 3.5 mm ses jakı bulunması da onu neredeyse tüm oyun platformlarında kullanılabilir kılıyor. Böylece herhangi bir sürücü ve kurulum sürecine ihtiyacınız yok, jakı takıyor ve çalıştırıyorsunuz. Mikrofonla kullanacağınız zaman ise, kutu içeriğindeki dönüştürücü adaptörü kabloya ilave ediyorsunuz.

Kulaklığın ses tekerleği sol kulaklığın arka kısmına konumlandırılmış. Böylece buradan kolayca ses ayarını yapabiliyorsunuz. Yine sol kulaklıkta yer alan mikrofonu açıp kapatmak içinse bir anahtara ihtiyacınız yok. Bunun için mikrofonu sadece yukarı kaldırmanız yeterli oluyor.

Logitech G335 Performansı Nasıl?

Logitech G335 Performansı Nasıl?

Kulaklıkların performansı ise sınıfı için fazlasıyla tatmin edici. Oyun oturumları sırasında netliği, sahne performansı ve genel dengesi gayet yerli yerinde. Biz Logitech G335'i kullandığımız süre içinde genel olarak hem oyunlarda hem de müziklerde değerlendirdik ve bunun sonucunda her 2 senaryo için de tatmin edici bir model olduğu kanısına vardık.

Kulaklığın frekans tepkisi sektör standartlarında 20Hz-20kHz olurken, 36 Ohm empedansı var ve hassasiyeti de 87.5 dB. Üzerinde kullanılan kadiyolit (tek yönlü) mikrofonun da performansı gayet yeterli. 100Hz – 10 kHz arasında frekans tepkisi olan bu mikrofonun, özellikle iletişimde en üst düzey performans elde edilebilmesi adına Discord sertifikalı olduğunu da söyleyelim.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirecek olursak, Logitech G335 standartları kıran renkli tasarımı, hafif yapısı, sağladığı iyi ve dengeli ses kalitesi ile gayet yeterli bir seçenek oluyor. Logitech G335'in bizim beklentilerimizi karşılamayı fazlasıyla başardığını söyleyebiliriz. Gerçekten de tasarımı ve diğer özellikleriyle bu sınıf doğrultusunda iyi bir ürün olmuş.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech G335
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
90
Sürücü 40 mm
Frekans Yanıtı 20 Hz – 20 kHz
Empedans 36 Ohm Hassasiyet: 87,5 dB SPL/mW
Mikrofon Kardiyoid (tek yönlü)
Frekans Yanıtı 100 Hz – 10 KHz
Boyutlar 189 x 180 x 79 mm
Ağırlık 240 g (kablo dâhil)