Logitech G413 Carbon İnceleme

Safkan oyuncu klavyesi Logitech G413 Carbon inceleme masamızda.

Logitech G413 Carbon İnceleme
CHIP Online Notu 92
  • Alaşım üst panel
  • Ek tuş seti
  • Romer-G anahtarlar
  • Abartısız ve şık tasarım
  • Makro tuşlarına sahip olmaması bazı oyuncuların canını sıkabilir

Oyuncu klavyesi işine girmeyen pek fazla donanım üreticisi kalmadı günümüzde, elbette Logitech gibi köklü üreticilerin, oyuncuların gözündeki yeri başka. Nasıl olmasın ki? Bir dönemin efsanesi G15'ten gelen bir alışkanlıktan bahsediyoruz ve incelemesini yaptığımız G413 Carbon da bu kültürün en yeni ve en abartısız adımlarından birisini temsil ediyor.

G413 serisi iki farklı renkte üretiliyor. Silver ve Carbon. Her iki model de zımparalanmış 5052 Alüminyum-Magnezyum Alaşım üst kasaya sahip ve hem abartısız ama şık görüntüsü, hem de işçilik kalitesiyle hemen dikkat çekiyor. G413 çok iddialı veya şatafatlı bir tasarıma sahip değil, bunun aksine abartısız, sade ama şık bir tasarım tercih edilmiş. Bizim incelediğimiz Carbon modelinde kırmızı renkte bir arkadan ışıklandırma kullanılırken Silver modelinde beyaz renk tercih edilmiş.

G413 Carbon mekanik bir klavye, ancak bazı oyuncuların çok sevdiği, bazı oyuncuların ise gürültülü ve çekilmez bulduğu o mekanik sese sahip değil. Bu da G413'te kullanılan ve bizim de çok beğendiğimiz Romer-G mekanik anahtarlarının getirisi. 1.5mm'lik kısa aralıklı bir işlem mesafesine sahip olan bu tuşlar 70 milyon vuruşluk bir ömre sahip ve Logitech benzerlerinden %25 daha hızlı tepki verdiğini iddia ediyor.

G413 minimalist ve safkan bir oyuncu klavyesi demiştik, bu yüzden makro tuşlarına da sahip değil. Yine de Logitech Gaming Software ile F1 - F12 arasına makrolar atayabiliyorsunuz. Klavyenin sağ tarafında kullanımda müthiş kolaylık sağlayan bir USB portu yer alıyor. Ayrıca 12 adet ek tuş da pakete dahil. Bunlar oyuncuların en fazla kullandığı sol tarafa ait ve daha başarılı bir kavrama sağlıyor.

Özetle

Sonuç olarak Logitech G413 Carbon oyuncular için son derece ideal bir klavye. Ürün piyasada 400 TL civarına bulunabiliyor ve sunduğu özellikleri düşünürsek hayli uygun bir fiyata sahip diyebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech G413 Carbon
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
92
Okuyucu Yorumları