Fotoğraf ve HD video kaydı için de ideal.

Web kamerasıyla görüntülü görüşme yapmak bir yana, fotoğraf ve HD video kaydı için de ideal.

Logitech HD Pro Webcam C920 İnceleme
CHIP Online Notu 91
  • Carl Zeiss mercek
  • Skype üzerinden 1080p desteği
  • Görüntü ve ses kalitesi
  • Yazılımda efekt seçenekleri yok

Yıllardır gerek internet kafelerde gerek teknoloji marketlerde farklı marka ve modellerde pek çok web kamerasıyla karşı karşıya gelmiş ve biraz teknolojiye merakınız varsa mutlaka az da olsa kalitesini merak etmişsinizdir. Her türlü bileşen gibi elbette web kameraları da zamanlı gelişiyor ve teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor. Test merkezimizi ziyaret eden Logitech tarafından geliştirilen HD Pro Webcam C920 ise beklentileri fazlasıyla karşılıyor ve inanın gördüğünüzde oldukça merak uyandırıyor.

Öncelikle HD Pro Webcam C920'nin teknik özelliklerinden bahsederek söze başlayalım. C920'nin en dikkat çekici özelliği, Carl Zeiss marka bir merceğe sahip olması. Özellikle fotoğrafçılığa gönül verenlerin yakından tanıdığı Carl Zeiss, Logitech'e C920'de eşlik ediyor ve benzersiz bir görüntü kalitesi almanızı sağlıyor. Yüksek kalitedeki Carl Zeiss mercek sayesinde alınan görüntü olabildiğince net, keskin ve hemen hemen kusursuz. Buna paralel olarak video ve fotoğraf seçenekleri bir hayli fazla. 360p, 480p, 720p ve 1080p video çekme imkanı tanıyan C920, internet üzerinden görüntülü konuşma yapan kullanıcılar için yüksek performans sunuyor. Skype'ın 5.8 ve üzeri versiyonlarında 1080p görüntülü konuşma desteği sunulması buna en büyük örnek. Öte yandan web kamerasıyla fotoğraf çekmek isteyenleri de 2, 3, 6 ve 15 megapiksel gibi farklı seçenekler karşılıyor. Yapacağınız görüntülü görüşmelerde ses konusunda da C920 oldukça başarılı; cihazın ön yüzündeki iki adet mikrofon sayesinde kaliteli ve stereo ses alınabiliyor.

HD Pro Webcam C920'nin yazılımından bahsedecek olursak, C920'nin tüm nimetlerinden yararlanmayı sağlayan Logitech Webcam Software sayesinde video ve fotoğraf çekilebildiğini söyleyebiliriz. Programın arayüzünde yer alan kontrol seçenekleri arasında videolar için zum özeliği bulunuyor. Buna paralel olarak çalışan "Yüzümü İzle" seçeneği, C920'nin hareket algılama teknolojisi sayesinde kullanıcıyı izlemesini ve gerektiğinde zum yaparak yakalayabilmesini sağlıyor. "Otomatik Odaklama" seçeneği sayesinde de artık kameraya sabit bir uzaklıkta durmak gerekmiyor, ileri ve geri hareketlenmelerde hemen odaklanma sağlanıyor ve görüntüde herhangi bir bulanıklık olması engelleniyor. Yazılımda ekstra efektlerin ve benzeri seçeneklerin yer almamasını ise yadırgadık açıkçası. Özellikle arka plana dair bazı ayarlamalar yapılabilmesini beklerdim.

Son olarak tasarıma değinelim. C920'nin tasarımı oldukça şık ve katlanabilir ayağı sayesinde her türlü monitöre sabitlenme imkanı taıyor. Kamerayı monitörün üstü dışında bir yere konumlandırmak isterseniz de tripod girişi imdada yetişiyor. Yukarı aşağı yönde hareket ettirilebilen C920, ne yazık ki sağa sola dönmüyor. Sadece kamera aktif haldeyken yanan mavi ışıklarsa hem kayıt farkındalığı yaratması, hem de tasarım açısından hoş bir detay.

Özetle

Tüm teknik özelliklerini, barındırdığı teknolojileri ve tasarımını üst üste koyduğumuzda, C920'nin bugüne kadar kullanma fırsatı bulduğumuz en iyi web kameralardan biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Alternatifleri

Tasarıma önem gösteriyor ve farklı renk ile desen seçeneklerine sahip bir web kamerası arıyorsanız yine Logitech'in HD Webcam C270 modeline göz atabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech HD Pro Webcam C920
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
91
Mercek Carl Zeiss
Görüntü Kalitesi Full HD
Teknoloji Logitech Fluid Crystal
Video Kaydı Var
Bağlantı USB 2.0
Okuyucu Yorumları