M-Game Solo & M-Game RGB Dual İnceleme

Yayınlarınızda kullanmak için iyi bir ses mikserine ihtiyacınız varsa, bu cihazlar işinize bir hayli yarayabilir. İşte M-Game Solo ve M-Game RGB Dual hakkında bilmeniz gerekenler.

CHIP Online Notu 90

Sizlerle birlikte kısa bir süre önce streaming ve oyun için optimize edilmiş, ses kaydı yapabileceğiniz, ister profesyonel ister amatör şekilde oyun oynarken kullanabileceğiniz, sağlıklı yayın yapmanıza yarayacak Rode’un yeni mikrofonlarından Rode X XDM-100 ve Rode X XCM-50 modellerini değerlendirmiştik hatırlarsanız. Bu defa ise hem onlara iyi birer eküri olabilecek hem de halihazırda bir mikrofon kurulumunuz varsa, ona da iyi şekilde eşlik edebilecek USB Streaming ses mikserlerini tanıyacağız.

Bu cihazlar M.Audio’nun yeni mikser modelleri. M.Audio, Pro- Audio sektörünün bilinen markalarından biri ve bu sene iyice büyüyen oyuncu ve twich yayını pazarına M-Game adı altında bir yan marka yarattı. Bu 2 cihaz da yeni ürünleri; M-Game Solo ve M-Game RGB Dual.

Şimdi bu cihazlar sampler, ses düzenleyici ve efektlere sahip, profesyonel bir ses kartı ile miks control arabirimini birleştiren USB Streaming ses mikseri olarak geçiyor. Zaten yayın yapanlar bu cihazlara aşinadır. Bunlardan M-Game RGB Dual, yani bu cihazın Solo modelinden farkının kabaca, RGB LED ışıklandırma içermesi, çift USB bağlantısına sahip olması ve ortadaki kontrol tekerleğinin ek olarak vokal efektler üzerinde gerçek zamanlı kontrol imkanı tanıması olduğunu söyleyebiliriz.

M-GAME RGB DUAL, profesyonel bir ses arabirimi ve fiziksel miksaj kontrol yüzeyi ile birleştirilmiş özelleştirilebilir RGB LED aydınlatmaya, örnekleyiciye ve ses şekillendirme ve efektlere sahip bir çift PC USB akış ses arabirimi/mikseri olurken oyun deneyiminizi geliştirecek ve izleyicilerinizi şaşırtacak, parmaklarınızın ucundaki tuşlar ile eğlenceli ve özelleştirilebilir bir canlı akış kurulumunu kolayca oluşturabilmenize fayda sağlıyor.

Sesinizi anında kontrol etmenize ve mix'lemenize olanak tanıyor. Sezgisel ve kullanımı kolay kontroller içermesi, dikkatinizi yayınınızda ve oyununuzda tutmanızı sağlıyor. Ses komplikasyonları hakkında endişelenmenize izin vermiyor.

Üzerindeki LED'lerin parlaklığını ve desenini özelleştirebiliyorsunuz. Örneklerinize ve ses efektlerinize görüntüleri aktarabiliyorsunuz, düzenleyebiliyorsunuz. Akışınız, kulaklıklarınız, sohbetiniz ve daha fazlası için sanal miks kontrolleriyle sesinizi kişiselleştirebiliyorsunuz. Gerçekten oldukça da başarılı çalışıyor.

Her 2 cihaz da sesinizi kontrol edip mikslemenize olanak tanıyor. Üzerindeki kontrol birimleri sayesinde gayet kolay şekilde kontrol edebiliyorsunuz. Tüm ses kaynaklarını kontrol etmekte daha az vakit harcamanıza olanak tanıyorlar. Bu arada her 2 cihazı da elbette verimli şekilde kullanabilmeniz için yazılımı var. Bu yazılımı kullanarak cihazların üzerindeki tuşları özelleştirebiliyor ve yayınlarınızda kolayca kullanabileceğiniz şekilde optimize edebiliyorsunuz.

Sonuç

İkisi de gayet başarılı modeller olmuş. Elbette mikrofon bağlantınızı XLR üzerinden yapacağınızı belirtelim. Cihazların arkasında gerekli olabilecek tüm bağlantı yuvaları bulunuyor. Fiyatları da özelliklerine göre ayrılmış durumda; Solo modeli daha ucuz. Şu an M-Game Solo’yu Compel’in web sitesinde 4 bin 450 TL fiyatla bulabiliyorsunuz. Daha gelişmiş model olan RGB Dual ise 6 bin 431 TL fiyatla edinilebiliyor. Eğer bir ses mikserine ihtiyacınız varsa, bir göz atmanızda fayda olabileceğini düşünüyoruz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli M-Game Solo & M-Game RGB Dual
Ürün Markası M.Audio
CHIP Online Notu
90