Macromedia Central

Neden yazılımlar da internet üzerinden müzik dosyaları gibi kolaylıkla satın alınıp indirilemiyor? İşte bu fikirden yola çıkan Macromedia, Central adı altında, yazılımları online dağıtmak ve çalıştırmak için yeni bir platform oluşturmayı hedefliyor.

Macromedia Central İnceleme
CHIP Online Notu 81

Macromedia’dan Java’ya alternatif: Neden yazılımlar da internet üzerinden müzik dosyaları gibi kolaylıkla satın alınıp indirilemiyor? İşte bu fikirden yola çıkan Macromedia, Central adı altında, yazılımları online dağıtmak ve çalıştırmak için yeni bir platform oluşturmayı hedefliyor. Bunun için de yazılımının bu ilk sürümü, özellikle geliştiricilerin dikkatini çekmek maksadıyla çok iddialı bir arabirimle ve güçlü demo yazılımlarla desteklenmiş. Central’ın getirdiği en büyük yenilik zenginleştirilmiş yeni applet’lerin çok kolay bir şekilde indirilip kurulabilmesi. Üstelik uzun yıllardır aynı şeyleri vaat eden Java platformunun aksine, Central, sanal makinesi için uzun süren download’lar gerektirmiyor. Herhangi bir potansiyel kullanıcının Macromedia Flash Player’a ve çok az yer kaplayan Central’a sahip olması yeterli oluyor. Java’da olduğu gibi Central içinde de uygulamalar güvenli bir sanal makine içinde çalıştırılıyorlar. Daha da iyisi, geliştiricilerin yazılımlarının ücretlerini Yahoo! Payments kullanarak alabilmesi de mümkün oluyor. POD adı verilen yeni test uygulamalarını hızlı bir şekilde indirip deneyebiliyorsunuz.

Özetle

Central'ın arabirimi gerçekten çok etkileyici ve yazılım geliştiricilere de Flash uygulamalarını web tarayıcısı dışında da dağıtmak ve çalıştırmak için iyi bir platform sunuyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Macromedia Central
Ürün Markası Macromedia
CHIP Online Notu
81
Okuyucu Yorumları