Her yerden erişin

Ağınıza bağlayarak yedekleme ve uzaktan erişim yetenekleri sayesinde birçok işinizi görebileceğiniz şık bir ürün.

Maxtor Central Axis 1 TB İnceleme
CHIP Online Notu 51
  • Sessiz çalışma
  • Başarılı uzaktan erişim
  • Yavaş arayüz

Maxtor'un NAS sunucusu görevini gören ürünü, markanın büyük harici diskleri için kullandığı tipik tasarıma sahip. Evinizde veya işyerinizde bulunan modeme bağlanan ürün, dilerseniz yerel ağ ya da Internet üzerinden belgelerinize ulaşmanızı sağlıyor.

Ürün aynı zamanda otomatik yedekleme özelliğine de sahip. Şık tasarımı ile ön plana çıkan ürünün üzerinde bulunan bir adet USB yuvası sayesinde ürüne ikinci bir harici disk ya da yazıcı vb ürün bağlayabiliyorsunuz. Teoride oldukça yararlı olan ürünün yazılımına sıradan kullanıcıların alışması ve kullanması oldukça zor. Yazılım yavaş çalışıyor. Ürünün USB yuvasına takacağınız ikinci harici disk eğer FAT32 formatında değilse ürün tarafından tanınmıyor.


Ürüne Internet üzerinden erişmek için ise önce gidip Internet sitesinde bir hesap almanız gerekiyor. Daha sonra bu hesap üzerinden sunucuya ulaşabiliyor ve veri aktarımında bulunabiliyorsunuz. Ayrıca gene buradan arkadaşlarınıza link göndererek dosya indirebilmelerini sağlıyorsunuz. Böylece firewall kurmak vb güvenlik önlemleriyle uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. Açıkçası ürünün uzaktan erişim çözümünü beğendik.

Sonuç : Ağınıza bağlayarak yedekleme ve uzaktan erişim yetenekleri sayesinde birçok işinizi görebileceğiniz şık bir ürün.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Maxtor Central Axis 1 TB
Ürün Markası Maxtor
CHIP Online Notu
51
Kapasite 1TB
RPM 7200
Uyumluluk Mac ve PC
Yuvalar 1 x USB, 1 x Ethernet
Boyut 172 x 63,3 x 150,3 mm
Ağırlık 680 g
Okuyucu Yorumları