Mcdodo MC-324 Powerbank ve Evrensel Seyahat Adaptörü İnceleme

Seyahat ederken çantanıza koyduklarınız oldukça önemli. Zira bu kısıtlı alanda kompakt ve işlevsel eşyalara ihtiyacınız olduğundan titiz davranmak gerekiyor. İşte bu bağlamda Mcdodo’nun yanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz MC-324 Powerbank’ini ve Evrensel Seyahat Adaptörü’nü sizler için inceledik!

CHIP Online Notu 87
  • Sağlam Malzeme Kalitesi
  • Hafif ve Taşınabilir
  • PD Desteği
  • Bağlantı noktaları
  • Dahili Tip-C kablosu (MC-324 Powerbank)
  • LCD Ekran (MC-324 Powerbank)
  • Hızlı Şarj Desteği (MC-324 Powerbank)
  • 200’den fazla ülke priziyle uyumlu (CP-347 Evrensel Seyahat Adaptörü)
  • Yüksek fiyat

Devamlı seyahat eden kişilerin mutlaka yanında bulundurması gereken şeyler vardır. Zira insanın başına ne zaman ne geleceği belli olmaz. Özellikle bilmediğiniz bir ülkeye veya şehire giderken, çantanıza koyduğunuz bazı eşyalar hayat kurtarıcı olabilir. Tabii şimdi burada yanınıza alabileceğiniz şeyler sınırlı olduğundan, çantanızda çok yer kaplamayan eşyalara yönelmeniz lazım. Devamlı seyahat eden insanlar bizi daha iyi anlayacaktır; çanta hazırlamak sanat gibi bir şey. Zira, bu sadece fiziksel bir eylem değil. Burada ihtiyaçlara, tercihlere ve seyahat amacına yönelik bir denge kurulması lazım. Yoksa yanınıza aldığınız gereksiz ağır yükler yüzünden, belki tatil için çıktığınız seyahat bir eziyete dönüşecektir.

Peki günümüzde bir insanın yanına kesinlikle alması gereken ne var? Şimdi tabii ki kişisel hijyen ürünleri, ilaçlar veya ilk yardım kiti gibi şeylerden bahsetmeyeceğiz. Bizim ilgilendiğimiz kısım teknolojik ürünler. Hafif bir laptop, seyahatin amacına göre belki bir dijital kamera veya oyunlardan uzak kalamayanlar için bir el konsolu gibi ürünler çoğu kişinin vazgeçilmezi. Bunların hepsi, dijital detoks yapmıyorsanız genellikle yanınızda bulunduracağınız şeyler. Bu arada akıllı telefonları saymıyorum bile, artık onları yanımızdan ayırmamız mümkün bile değil.

Şimdi, tabii bu ürünler beraberinde önemli bir sorunu da getiriyor; şarj meselesi. Diyelim yurt dışına çıktınız; iş seyahati, erasmus veya tatil hiç fark etmez. Havaalanında indiniz ve telefonunuzun şarjı bitmek üzere. Şarj aletinizi çıkardınız, ama bi baktınız ki prizler bizim ülkedekilerden çok farklı. İşte böyle anlarda yanınızda kesinlikle bir powerbank olmalı. Eğer en kötü senaryoda powerbank’in de şarjı bittiyse tek ihtiyacınız olan evrensel bir seyahat adaptörü.

Mcdodo MC-324 Powerbank

Öncelikle oldukça tatlı duran powerbank’in neler sunduğuna bakalım. MC-324, dijital bir ekrana sahip kompakt yapıda bir powerbank. Üzerinde dahili olarak Tip-C uçlu bir kablo barındırıyor. Yalnız kablonun çok uzun olmadığını belirtelim. Ancak, eğer kablo taşımak istemiyorsanız veya yanınıza almayı unuttuysanız epey iş görüyor. Ayrıca kablo yan tarafa sabitlenebildiğinden, sadece şarj için değil taşımak için de kullanılabiliyor.

MC-324, oldukça sağlam yapıda; malzeme olarak ABS ve yanmaz PC (polikarbonat) kullanılmış. 240 gram ağırlığı ve ufak boyutuyla gayet taşınabilir düzeyde. Renk olarak ise mavi, mor ve siyah seçenekleri mevcut.

Üzerinde 1 adet Tip-C girişi, 1 adet Lightning girişi ve bir adet USB-A çıkışı var. Bu bağlantı noktalarından sağladığı toplam güç ise 22.5W. Üstelik PD desteği de bulunuyor. 10.000 mAh kapasiteli powerbank’in, LCD ekranından şarjının yüzde kaç kaldığını görebilmek mümkün. Kendi şarjı bittiğindeyse ortalama 3 saat içinde tam doluma ulaşabiliyor.

MC 324’ü farklı telefon modelleriyle test ettiğimizde, hepsinde sorunsuz bir şekilde çalıştı. Ayrıca bunlar Xiaomi, iPhone ve General Mobile gibi birbirinden bağımsız markalardı. Hatta Xiaomi telefonlar kendi markası dışında bir kabloyla şarj edildiğinde genelde sadece hızlı şarj teknolojisiyle doldurur, ancak powerbank’in kablosunu taktığımızda Mi Charge Turbo teknolojisini kullanarak doldurdu.

Mcdodo CP-347 Evrensel Seyahat Adaptörü & Priz Dönüştürücü

Powerbank’i bir kenara bırakırsak, CP-347 önden bakıldığında Transformers logosunu andıran tasarımıyla oldukça fütüristik duran bir adaptör. Aslında sadece adaptör demek yanlış olur, ayrıca bir priz dönüştürücü olduğundan 2’si1 arada bir ürün. Tek siyah renk seçeneği bulunan cihazın malzemesinde aynı powerbank gibi yanmaz polikarbonat kullanılmış.

PD destekli adaptörün üzerinde 1 adet USB-C, iki adet USB-A bağlantı noktası mevcut. Bu sayede üç cihazı birden şarj edebilmek mümkün. Öte yandan USB-C 20W, USB-A’lar ise 18W çıkış gücüne sahip. Ancak üç cihaz aynı anda bağlanırsa, güçler bölüştürülerek aktarılıyor.

USB-A girişlerinin üzerinde bulunan LED, adaptör prize takıldığında yanarak çalışır durumda olduğunu göstermeye yarıyor. Yan taraftaysa priz uçlarını çıkarmak için 3 adet kaydırmalı düğme bulunuyor. İlk ikisi Avrupa ve Birleşik Krallık uyumlu ülkelerin, üçüncüsü ise ABD uyumlu priz uçlarını çıkarıyor. Bunlar sadece tek tek de kullanılmıyor, ikili şekilde farklı kombinasyonlarla da kullanılabiliyor. Hangi ülke hangi prizi kullanıyor tam olarak biz de vakıf değiliz, ancak ekranda gördüğünüz gibi her bölgenin kendine özel bir girişi var. Mcdodo’nun dediğine göre CP-347, 200'den fazla ülke ve bölgedeki prizlerle uyumlu.

Diğer taraftaysa prizleri açtıktan sonra kapamaya yarayan bir güvenlik kilidi tuşu bulunuyor. Ön taraftaki Transformers logosuna benzettiğimiz alan ayrıca priz takabileceğiniz ekstra bir soket işlevi de görüyor. Bunların haricinde adaptörde kullanılabilir başka alan yok.

Sonuç

Genel olarak baktığımızda, iki ürün de ufak boyutları, hafiflikleri ve sahip oldukları özellikleriyle seyahatler sırasında çantada olmayı hak ediyor. Özellikle sık sık yurtdışına çıkıyorsanız, seyahat adaptörü kesinlikle hayat kurtarıcı olabilirler. Fiyat tarafında, Mcdodo Mc-3243 Powerbank 858 TL, Mcdodo CP-3471 Seyahat Adaptörü ise 790 TL’ye bulunabiliyor. Evet, fiyatlarının bir tık pahalı olduğunu kabul ediyoruz. Ancak bu, çok işlevsel oldukları gerçeğini değiştirmiyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Mcdodo Powerbank & Hızlı Şarj Aleti
Ürün Markası Mcdodo
CHIP Online Notu
87