Mercusys Halo H50G İnceleme

Üst seviye mesh sistemine uygun fiyatla sahip olmanın yolu Mercusys Halo H50G'yi inceledik!

CHIP Online Notu 90
  • Kolay kuruluM ve pratik kullanım
  • Üst seviye performans
  • 550 m2 geniş menzil alanı
  • Uygun fiyat
  • Gigabit portlar
  • Güvenlik önlemleri

Tüm evi kaplayan stabil internet performansı sağlamak gerçekten de meşakkatli bir iş gibi görünebilir, ancak doğru ekipman ile bu aslında o kadar da zor değil. Elbette bunun biraz da bütçeyle ilgisi var. Piyasada pek tabii tüm evi internetle donatan ürünler mevcut ve bunlar kurulumundan kontrolüne, performansından kullanım çeşitliliğine kadar noktalarda bekleneni sağlıyor, ancak fiyatları da herkesin cüzdanına uygun olmayabiliyor. Ağ ve internet çözümleri dendiğinde akla gelen ilk marka olan TP-Link, buradan hareketle bütçe dostu olarak tanımladığı yeni ağ markası Mercusys'i kısa bir süre önce tanıtmıştı. Uygun fiyatlı ve kaliteli ağ ürünü arayanlara yönelik çözümler sağlayan Mercusys markasından bugüne kadar birkaç ürünü inceleme şansı da bulmuştuk. Bakıldığında gerçekten özellikle uygun fiyata iyi bir ağ çözümü arayanlara hitap eden Mercusys, şimdi yelpazeyi genişletmeye başladı ki, bugün inceleyeceğimiz mesh çözümü olan Halo H50G de bunlardan biri.

Mesh sistemler, özellikle çok katlı ve geniş evler / ofisler için ideal bir çözüm olarak kullanılıyor. Bu yöntem, bildiğimiz menzili genişleten, koridora, arka odalara takılan ağ adaptörlerinden, yönlendiricilerden ve powerline, yani elektrik hattını kullanan sistemlerden ziyade, daha etkili bir çözüm oluyor. Zira Mesh sistemler, 2 veya 3 router'ı birbirine köprüleme yöntemi, mesh protokolü ile bağlayarak hem kurulumuyla kafa karışıklığını ortadan kaldırıyor, hem performansta düşüş yaşatmıyor, hem de kapsama alanını maksimuma ulaştırıyor. Yani bu sistemle her anlamda kazanıyorsunuz diyebiliriz.

Komple bir mesh çözümü olan Mercusys Halo H50G, elimizde 3'lü paketiyle yer alıyor. Böylece 3+1, 2+1 gibi evlerde tüm alanları kapsayacak ölçüde çevreye WiFi sinyali yayabiliyor ve WiFi ölü bölgelerini ortadan kaldırıyor. Her bir ünitenin içinde 6 sinyal yükseltici ve alıcı içeren Halo H50G, sinyal iletim gücünü yükseltiyor ve böylece sinyal iletim mesafesini artırabiliyor. Bu anlamda evinde hızlı ve stabil bir WiFi sinyali sağlamak için gayet tercih edilebilir bir çözüm halini alıyor. Geniş apartman daireleri, çok katlı evler ya da daha geniş alana sahip yazlık ve çiftlik gibi evlerlerde iç mekanlar için düşünülebilecek olan Mercusys Halo H50G, daha küçük ev tipleri için ise elbette 2'li setiyle de tercih edilebilir.

Bu cihaz totalde 1900 Mbps kablosuz hızlarına erişebiliyor. Çift kanal desteği içeren Mercusys Halo H50G, 2.4 GHz frekansında 600 Mbps, 5GHz frekans bandındaysa 1300 Mbps hızlarına kadar internet performansı almanızın önünü açıyor. Öte yandan her Halo H50G ünitesi üzerinde kablolu bağlantı için 3 adet Gigabit Ethernet portu bulunması da oldukça mühim. Böylece bu cihazı konumlandıracağınız yerdeki yakın çevre cihazlara kablolu olarak da yüksek hızdan internet aktarabiliyorsunuz. Bu, özellikle yüksek görüntü kalitesinde görüntü akışı yapan veya oyun yayınlarında bulunanlar için aranan bir özellik.

Mercusys Halo H50G, mesh kurulumuyla yalnızca ölü bölgeleri ortadan kaldırmıyor ve yüksek hızda internet performansı sağlamıyor; aynı zamanda evde internete bağlamak isteyeceğiniz totalde 100'den fazla cihazı da internete taşıyabiliyor. Bu anlamda eğer evinizi çevre ağ cihazlarıyla akıllı eve dönüştürme düşünceniz var ise, bu anlamda da Halo H50G işinize bir hayli yarayacaktır.

Peki, Mercusys Halo H50G kurulumu nasıl yapılıyor? Kapsamlı bir cihaz olduğu için kurulumunun zor yapılacağı düşüncesine hiç girmeyin, zira cihazın oldukça basit bir kurulum aşaması mevcut. Öncelikle mevcut modeminiz ile Halo H50G cihazlarından birini kablo ile birbirine bağlıyorsunuz. Ardından akıllı telefonunuza Mercusys uygulamasını indiriyorsunuz ve sonrasında ekrandaki adımları takip etmeye başlıyorsunuz. İlk cihazın kurulumunu yaptıktan sonra da yine evin diğer noktalarına diğer cihazların kurulumunu aynı şekilde, uygulama yönergelerini takip ederek yapabiliyorsunuz; hepsi bu kadar. Sonrasında bir daha kurulumla ilgili bir ayar yapmanıza gerek yok, ancak elbette dilerseniz uygulama içinde daha pek çok ayar yer alıyor. Çeşitli kullanıcı profilleri oluşturabilir, ebeveyn hesabı açabilir, bağlı cihazların durumunu kontrol edebilir, misafir ağı kurabilirsiniz.

Özetle

Evet, genel hatlarıyla sanıyoruz ki Mercusys Halo H50G hakkında pek çok bilgiyi sizlere verdik. Kurulum kolaylığı ve sağladığı performansıyla özellikle geniş evler ve üst seviye internet performansı garantisi arayanlar için uygun yapıda hazırlanan Mercusys Halo H50G, 1900 Mbps'lik total bağlantı hızıyla, diğer mesh modellere göre fiyat avantajı sağlamasıyla da öne çıkıyor. Şu an Mercusys Halo H50G'yi bu 3'lü set haliyle 2000 TL fiyat etiketiyle bulabiliyorsunuz. Bu anlamda mesh sistemler içinde fiyat/performans ürünü olduğunu da söyleyebiliriz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Mercusys Halo H50G
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
90
StandartIEEE 802.11a/b/g/n/ac/ax
Arabirim10/100/1000Mbps LAN (3 adet)
Frekans2.4GHz, 5GHz
Bağlantı Hızı600Mpbs (2.4GHz), 1300Mpbs (5GHz)
ButonReset
Boyutlar88 x 88 x 88 mm