Meross MDL110M Akıllı Masa Lambası İnceleme

Bir masa lambasından beklenenlerin ötesinde özelliklere sahip oldukça şık duran Meross MDL110M Akıllı Masa Lambası’nı tüm detaylarıyla inceledik!

CHIP Online Notu 87
  • Şık ve minimalist tasarım
  • HomeKit ve SmartThings uyumluluğu
  • Sesli asistan desteği
  • Ayarlanabilir renk sıcaklığı
  • Kolay kurulum ve kullanım
  • Göz dostu ışık
  • Yüksek fiyat

Son zamanlarda akıllı ev ürünleriyle sıkça konuk ettiğimiz Meross, yine oldukça kullanışlı bir ürünüyle bizlerle.

Son zamanlarda akıllı ev ürünleriyle sıkça konuk ettiğimiz Meross, yine oldukça kullanışlı bir ürünüyle bizlerle. MDL110M adındaki bu akıllı masa lambası, ilk bakışta basit bir LED ışık gibi görünse de epey güzel ve işlevsel özelliklere sahip.

Şimdi masa lambasının özellikli olmasına ne gerek var diye düşünebilirsiniz; sonuçta masaya ne koyarsanız koyun ortamı aydınlatıyor. Ancak düşündüğünüzün aksine hem sağlığınız hem de konforunuz açısından bu konu fazlasıyla önemli. Zira kullandığınız ışık, uzun çalışma saatlerinde gözlerinizi yorabiliyor ve göz kuruluğu gibi rahatsızlıklara sebebiyet verebiliyor. İşte MDL110M, tüm bu endişeleri tamamen ortadan kaldırırken, size kullanım noktasında birçok esneklik sağlıyor.

MDL110M Tasarım Detayları

Öncelikle MDL110M, çalışma alanı dar olanlar için ideal olacak şekilde ince bir yapıda tasarlanmış. Gayet şık duran lambanın tabanı plastikten oluşsa da gövdesi ve başlığı daha iyi ısı dağılımı için alüminyumdan yapılmış -ki günlük kullanımda ısıyı iyi dağıttığını söyleyebiliriz. En yüksek parlaklıkta dahi sıcaklığı rahatsız edici dereceye ulaşmıyor. Ayrıca bu alüminyum kısımlar oldukça dayanıklı duruyor.

Başlığı 180 derece hareket edebilen lamba, ayarladığınız pozisyonda sağlam bir şekilde durabiliyor. Ancak sadece yukarı ve aşağı doğru hareket edebildiğini belirtelim, sağa veya sola döndüremiyorsunuz. Üzerindeyse kontrol için 2 adet alan bulunuyor. Bunlardan biri lambayı manuel olarak açıp kapamaya yarayan güç düğmesi, diğeriyse ışığın seviyesini ayarlayabileceğiniz dokunmatik alan. Kontroller her ne kadar uygulama üzerinden yönetilebiliyor olsa da fiziksel kontrollere sahip olması güzel bir detay olmuş. Zira devamlı uygulamaya girmek can sıkıcı olabilir.

MDL110M Kurulumu ve Uygulama Özellikleri

MDL110M’in kurulumuna geçersek, oldukça zahmetsiz olduğunu söyleyebiliriz. Kutudan çıktığı gibi tümüyle monte edilmiş olarak geliyor, sizin yapmanız gereken tek şey güç kablosunu prize takmak. Sonrasında Meross’un kendi uygulamasını mağazadan indirip Wi-Fi ile bağladığınızda tüm kontrollere ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca lamba Samsung’un SmartThings’i ve Apple’ın HomeKit’iyle de uyumlu, yani akıllı ev sisteminize kolayca dahil edip uygulama üzerinden diğer cihazlarınızla birlikte de kullanabiliyorsunuz. Uyumluluk demişken, Alexa ve Google Asistan desteğini de es geçmeyelim. Bu sayede uygulamaya girmeye gerek bile kalmadan tüm işlevler sesli komutlarla yerine getirilebiliyor.

Uygulamadaki ayarlara bakarsak çok fazla bir seçenek yok. Elbette bir masa lambasından beklediğimiz tüm ayarlara sahip. Parlaklığı ve renk sıcaklığını buradan ayarlayabiliyoruz. Ayrıca diğer cihazlarla senaryolar oluşturabileceğimiz bir otomasyon kısmı mevcut. Örneğin lambayı bir hareket sensörüyle entegre ederseniz, çalışmak için masaya oturduğunuzda ışığın otomatik olarak yanmasını sağlayabiliyorsunuz. Ek olarak uygulamada bir zamanlayıcı da bulunuyor. Bu sayede akşam olduğunda veya çalışma saatinizde lambayı otomatik olarak açılacak şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

MDL110M Teknik Detaylar

Şimdi gelelim asıl meseleye; MDL110M’in aydınlatması nasıl ve bize ne gibi avantajlar sunuyor? İlk olarak lamba, 400 lümene kadar parlaklık üretebilen 46 adet LED’e sahip. Üstelik bu LED’ler, gözleri yormayan, hassas ve göze zarar vermeyen bir ışık üretiyor. Yani lambayı kendiniz kullanabileceğiniz gibi, çocuklarınızın çalışma masasında da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Işığın parlaklığı ise yüzde 1 ila yüzde 100 arasında ayarlanabiliyor. Deneyimlediğimize göre düşük parlaklık ayarında bile ışık titremiyor, bu da göz yorgunluğunu önleme konusunda epey yardımcı oluyor. Bununla birlikte MDL110M beyaz dışında farklı bir renge sahip değil, ancak beyaz renk sıcaklığını isteğinize göre 2700 – 6700k aralığında ayarlayabilmek mümkün.

Sonuç

Genel olarak baktığımızda MDL110M, belirli bir alanı aydınlatma konusunda çok iyi. Ancak iş daha geniş bir alanı aydınlatmaya geldiğinde pek yeterli değil. Elbette bu konuda şikayet edemeyiz; sonuçta kullanım alanının çalışma masası olduğunu düşünürsek bu gayet doğal. Diğer taraftan lamba, hem konfor hem de göz sağlığı için gerekli olan tüm özelliklere sahip. Hakkında eksi olarak söyleyebileceğimiz tek şey ise satış fiyatı. Zira 1790 TL ile bir masa lambasına göre epey pahalı. Eğer bu aralar bir masa lambası arayışınız varsa ve bütçeyi de sorun etmiyorsanız, değerlendirebileceğiniz oldukça şık ve dekoratif bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Meross MDL110M Akıllı Masa Lambası
Ürün Markası Meross
CHIP Online Notu
87
Giriş Gücü 12V/1.0A
Nominal Güç 10W
Aydınlatma 400lm±10%
Renk Sıcaklığı 2700K-6000K
Anten 1x Dahili Anten
Kablosuz Standartları IEEE 802.11 b/g/n, 2.4GHz, 1T1R
Sertifikalar CE, RoHS, WEEE
Boyutlar 399 x 119 x 51 mm