Mobil şarj cihazlarına ihtiyaç azalıyor mu?

Mobil şarj cihazlarına ihtiyacımız azalıyor mu? MICHL MC-01'i inceliyoruz...

MICHL MC-01 İnceleme
CHIP Online Notu 71
  • Hoş tasarım
  • 5600 mAh'lik ideal kapasite
  • Fener özelliği
  • Fiyatı daha uygun olmalı

Her ne kadar şimdilerde telefonlara eskisine nazaran daha yüksek kapasitede şarj desteği gelmiş ve kablosuz şarj etme opsiyonları seçenekler dahilinde sunuluyor olsa da, mobil şarj cihazları halen popülerliğini koruyor. Akıllı telefonlardaki yükselen batarya kapasiteleri, yükselen ekran çözünürlükleri ve işlem güçleriyle baş etmeye çalışadursun, özellikle gün için uzun süre mobil olacak olan kullanıcıların yanlarında birer mobil şarj cihazı taşımaları, iletişimin kesilmemesi adına en akılcı seçenek halini alıyor. Bizim de özellikle yurt dışı seyahatlerimizde yanımızda taşımaktan geri durmadığımız mobil şarj cihazları, ihtiyaca göre farklı kapasite ve boyutlarda bulunabiliyor. Bugün inceleyeceğimiz model ise, MICHL markasının MC-01 modeli mobil şarj cihazı.

Güzel tasarım

Güzel tasarım

Mobil şarj cihazları kuşkusuz tüm akıllı telefon sahiplerine iletişimi kesintisiz kılabilme adına güç katıyor. Bu alanda çok sayıda marka ve model görüyoruz. İncelediğimiz MICHL'in ilk modeli olan MC-01 de bunlar arasında kendine yer buluyor. 5600 mAh batarya kapasitesine sahip olan cihaz, boyutları itibariyle pek çok 2600 mAh'lik mobil şarj cihazıyla benzer yapıda olmasıyla kompakt bir çözüm sağlıyor. Tasarımıyla ise açıkçası oldukça hoş görünen cihaz, farklı renk seçeneklerine sahip. Elimizdeki modeliyle kırmızı renkli olan MICHL MC-01'in çok sayıda renk seçeneği bulunuyor. Bunlar arasında siyah, sarı, yeşil, mavi, turuncu ve pembe gibi çeşitli sayıda seçenek mevcut. Özellikle baharın geldiği bu aylarda, tasarımıyla rağbet göreceğini düşünüyoruz.

Üst yüzünde bir buton ve hemen üzerinde 4 LED ışıklandırma bulunduran cihaz, böylelikle kalan pil ömrünü bu LED'ler vasıtasıyla bildirebiliyor. Ön tarafında da bir LED daha bulunduran cihaz, bu LED'le fener görevi görüyor. Butona çift tıkladığınızda fener yanıyor. Böylece ihtiyaç anında çevrenizi aydınlatabiliyorsunuz.

Performans

Performans

Üzerinde 1 USB 2.0, bir de microUSB bağlantı noktası bulunduran MICHL MC-01, tek seferde yalnızca 1 cihazı şarj ediyor. Çıkış gücüyle maksimum 2.1A sunan cihaz, giriş gücüyle ise 1A'i destekliyor. 6000 saat kadar batarya ömrü bulunan MICHL MC-01'in, az önce bahsettiğimiz el fenerinin yanma süresi ise 20 saat olarak belirlenmiş.

Peki, MICHL MC-01 nasıl bir performans gösteriyor? MICHL MC-01 ile yaptığımız test sırasında Ampere uygulamasıyla ne kadar performans gösterdiğini ölçümledik. Aldığımız sonuç maksimumda 880 mAh olarak karşımıza çıktı. Bu da daha önce incelediğimiz Asus ZenPower'a göre geriden gelen bir skor. Zira Asus ZenPower'la 1290 mAh'lik bir hız yakalamıştık. Fakat bu alandaki diğer cihazlarla karşılaştırdığımızda fena bir sonuç sayılmaz.

Öte yandan MICHL MC-01'i tam kapasite şarj etmek için gereken süre ise ortalama 4 saat civarı ki bu da uzun bir süre. Piyasada daha kısa zaman içinde şarj olabilen modeller mevcut. Bunu da söylemek gerekli.

Özetle

MICHL MC-01, kompakt yapıda güzel tasarlanmış bir mobil şarj cihazı. Üzerinde yer verilen malzemenin dokusu, onun pek çok rakibinden tasarım anlamında ayrılmasını sağlıyor. 5600 mAh'lik kapasitesiyle iyi de iş çıkartıyor; şarj konusunda rekabetçi bir performans sergiliyor. Cihazın fiyatıysa 60 TL civarında. Piyasada daha uygun seçenekler olduğu gibi az fiyat farkıyla yaklaşık iki kat kapasite sunan modeller de mevcut. O nedenle değerlendirirken, bunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Kimler Almalı

Tasarımıyla göze hoş gelen bir mobil şarj cihazı arıyorsanız MICHL MC-01'i yakından inceleyebilirsiniz.

Alternatifleri

MICHL MC-01'ye alternatif olarak daha yüksek kapasiteli bir mobil şarj cihazı arıyorsanız, Asus ZenPower 10050 mAh modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli MICHL MC-01
Ürün Markası MICHL
CHIP Online Notu
71
Giriş DC 5V 1A
Çıkış DC 5V 2.1A
Kapasite 5600 mAh
Şarj Süresi Ortalama 4 saat
Bağlantılar microUSB, USB 2.0
Boyutlar 97 x 44 x 22 mm
Ağırlık 123 gr
Okuyucu Yorumları