Asus ZenPower, pil ömrüne ömür mü katıyor?

Cep telefonların pil ömrüne ömür katmaya gelen Asus ZenPower, bakalım ne kadar iyi?

CHIP Online Notu 85
  • Kaliteli malzeme
  • Fiyat avantajı
  • LED bildirimler
  • Güçlü performans
  • Şık tasarım
  • Yavaş şarj oluyor

Akıllı telefonların çabuk biten pil ömrü nedeniyle türeyen ve şu sıralar altın çağlarını yaşayan mobil şarj cihazları arasına yeni bir marka daha katıldı. Asus, ZenPower adını taşıyan mobil şarj cihazıyla, telefonların ömrüne ömür katmayı amaçlıyor. Hemen söyleyelim, ZenPower şu şıralar büyük bir avantaj yaratıyor. Zira Asus'un Türkiye'de açtığı E-shop internet mağazasına özel olarak 99 TL yerine 59 TL'lik bir indirimle satışta olan cihaz, geniş kapasitesi ve şık tasarımıyla da dikkat çekici. Peki, ZenPower bu parayı hak ediyor mu? Hep birlikte bakalım...

10050 mAh kapasitesinde

10050 mAh kapasitesinde

Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz günlerde Tunçmatik'in kredi kartı boyutunda mobil şarj cihazını incelemiştik. Minik boyutları ve ince yapısıyla dikkat çeken bu cihazın yanında Asus'un elimizdeki ürünü ZenPower da kredi kartı boyutlarını temel almış. Fakat Tunçmatik EnergyCard'la karşılaştırdığımızda daha kalın duruyor. Bunun sebebi, elbette ZenPower'ın geniş kapasitesi. Tam 10050 mAh kapasitesinde olan cihaz, böylece telefonunuzu birden fazla kez şarj edebilmesiyle, her an yanınızda bulundurmaktan memnun olacağınız bir cihaz. Teknik yapı ve performansına geçmeden önce hızlıca bir tasarımına bakalım.

Alüminyum tasarım

Alüminyum tasarım

ZenPower, açıkçası söylemek gerekirse çok şık bir yapıya sahip. Alüminyum kaplamalı yapısıyla üst gömlek duran cihaz, çeşitli renk seçenekleriyle temin edilebiliyor. Elimizdeki model gümüş renkli. Ön yüzünde yalnızca Asus logosuna yer verilen cihazın altında ise 10050 mAh kapasitesinde olduğu belirtilmiş.

Şarj cihazının üst kısmına baktığımızda burada LED bildirim ışıkları ve bir buton görüyoruz. Bunları kullanarak cihazın doluluk oranını görebiliyorsunuz. Hemen yan tarafta da USB ve microUSB noktalarını görüyoruz.

Son olarak ZenPower'ın ağırlığının 215 gam olduğunu da belirtelim. Evet, cep telefonunuzun yanında daha ağır bir cihaz bu. Fakat bu hem geniş kapasitesi hem de şık alüminyum yapısından kaynaklanıyor. O nedenle bunu bir eksi olarak göremiyoruz.

Teknik bilgiler

Teknik bilgiler

ZenPower, giriş noktasında 2A seviyesinde, çıkış noktasında ise 2.4A gücünde enerji transferi yapabiliyor. Bataryası tamamen boşsa, tam doluluk oranına değin 6 saat boyunca şarjda kalması gereken cihazın dolum süresi biraz uzun. Fakat bunun hakkını daha sonra veriyor.

Misal eğer bir LG G3 sahibiyseniz telefonunuzu bu cihazla 3 defadan fazla kez şarj edebiliyorsunuz. Veya yine bir ZenFone 6 sahibiyseniz yine telefonu 3 defa kez şarj etmeniz mümkün demek oluyor. Bu da yaklaşık üç gün boyunca prizlerden uzak durmanız anlamına geliyor. Örnekler daha çoğaltılabilir tabii... Peki, ZenPower'ın şarj hızı ne derece etkili?

Performans

Performans

Biz ZenPower'ı Sony Xperia Z3 üzerinde denedik. Telefonun şarj seviyesi yüzde 17'deyken bağladığımız ZenPower'ı 45 dakika kadar bağlı tuttuk. Bu sürenin sonunda bataryayı yüzde 51'e getiren, yani yüzde 34 seviyesinde artış sağlayan ZenPower'ın, performans noktasında maksimum 1290 mAh'lik hızda şarj edebildiğini gördük. Aynı telefonu normal prize bağladığımızda 780 mAh'le dolduğunu ve 40 dakikada yüzde 20 artış gördüğümüzü söyleyelim. Bu bağlamda kabaca bir hesap yapacak olursak 3 saat 23 dakikada tam kapasite dolan Xperia Z3'ün ZenPower ile yaklaşık 2 saatte dolacağını söylemek güç olmayacaktır.

Özetle

Asus'un ürettiği ZenPower mobil şarj cihazının, tasarımıyla olduğu kadar kullanımıyla da oldukça beğenimizi kazandığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Elbette bunda şu an ürünün büyük bir indirimde olmasının da katkısı büyük. O bağlamda fiyat/performansıyla da sizlere önerebiliriz.

Asus ZenPower'ın fiyatı 59 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Yüksek kapasiteli ve kaliteli malzemesiyle şık görünen bir mobil şarj cihazı almayı düşünenler Asus ZenPower'ı incelemeden geçmemeliler.

Alternatifleri

Asus ZenPower'a alternatif olarak pazarda çok sayıda seçenek bulunuyor. Bunlar arasında tasarımıyla farklılık yaratan Tuncmatik EnergyCard 900 de incelenebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Asus ZenPower
Ürün Markası ASUS
CHIP Online Notu
85
Giriş 5V DC 2A
Çıkış 5V DC 2A
Kapasite 10050 mAh
Şarj Süresi 6 saat
Bağlantılar microUSB
Boyutlar 90 x 59 x 22 mm
Ağırlık 215 gr.
Okuyucu Yorumları