Microsoft Designer Bluetooth Mouse İncelemesi

Microsoft'un tasarımcılara özel olarak hazırladığı Designer Bluetooth Mouse'unu inceliyoruz.

Microsoft Designer Bluetooth Mouse İnceleme
CHIP Online Notu 83
  • Konforlu
  • Uzun pil ömrü
  • Kolay bağlantı
  • Ucuz
  • İki ele uygun tasarım
  • Sınırlı özellikler

Microsoft'un kısa bir süre önce klavyelerinden birini incelemiştik hatırlarsanız. All-in-One Media Keyboard'u da derli toplu yapısı ve üzerinde yer alan touchpad alanıyla hayli beğenmiştik. Bu defa da Microsoft'un tasarımcılara özel olarak hazırladığı ve bunu isminde de belirttiği Designer Bluetooth Mouse elimizde.

Bluetooth ile bağlantı

Bluetooth ile bağlantı

Minimal tasarımıyla, görünümüyle tasarımcıların ilgisini çekecek olan Designer Bluetooth Mouse, çok rahat ve çok kompakt bir kullanım getiriyor. İnce, yassı ve pürüzsüz yüzeyiyle parmaklarınızın altında kayarken size iyi bir his veren fare, oldukça da kolay şekilde bağlanıyor.

Bilirsiniz, kablosuz fare ve klavyelerde en can sıkıcı şeylerden biri, USB alıcının bir süre sonra kaybolmasıdır. Ha, eğer bilgisayarınıza takıp da bir daha çıkartmazsanız sıkıntı yok; fakat bu alıcının yeriyle oynuyorsanız, kaybetme riski de o kadar büyüyor kuşkusuz. Designer Bluetooth Mouse'un en önemli artısı bağlanmak için Bluetooth'u kullanıyor olması. Alt yüzeydeki küçük tuşa dokunarak onu hemen Bluetooth üzerinden PC'nize bağlayabiliyorsunuz.

İnce ve yassı profil

İnce ve yassı profil

Designer Bluetooth Mouse ile ilgili bir diğer önemli faktör tasarımı oluyor. Elbette yassı yapısından dolayı Apple'ın Magic Mouse'unu beğenmeyen tasarımcılar da var. Onlar muhtemelen Designer Bluetooth Mouse'dan da hoşlanmayacaklar, fakat genele yayacak olursak farenin sahip olduğu tasarımla kabul göreceği kanısındayız.

Üzerinde sadece iki buton bulunduran ve bir de ortadaki kaydırma tekerleği içinde tuş sunan fare, sadece bu 3 tuşa sahip. Eğer farede illa bir geri tuşu olsun diyorsanız, Designer Bluetooth Mouse size göre değil. Evet, bu anlamda farenin özelliklerinin sınırlı olduğunu söylemek mümkün, fakat Microsoft da aksini iddia etmiyor zaten. Şu ise açık: Bir tasarımcının aradığı konforlu gövdesinde sunuyor, performansıyla da memnun ediyor.

Gayet akıcı çalışan fare, optik sensörüyle de BlueTrack teknolojisini bizlere sunuyor. Bu anlamda yüzey seçmeyen fare, yaptığımız denemelerde masa ve türevlerini bir kenara bırakın, cam ve metalik yüzeylerde de sıkıntısız çalışmayı başardı. Elbette en iyi performansı yine temiz yüzeylerde alıyorsunuz.

Designer Bluetooth Mouse, hem sağ hem sol ele uygun tasarıma sahip olmasıyla da ayrı bir avantaj kazanıyor. Bu sayede kullanıcı dostu olarak rahatlıkla adlandırabileceğimiz fare, 2 adet pille çalışıyor ve bunun neticesinde de yaklaşık 6 aya kadar kullanım sağlayabiliyor. Tabii ki burada kullandığınız pilin kalitesi önemli.

Hazır pilden bahsetmişken şu noktayı da atlamayalım: Farenin pil yuvası mıknatıslı bir kapakla korunuyor. Başparmağınızla hafifçe kaydırarak açabildiğiniz kapak, mıknatıslı olması sayesinde de kaybolmuyor.

Özetle

Açıkçası Designer Bluetooth Mouse'u fazlasıyla beğendik. Yassı tasarımı ve ince profiliyle kullanırken yormayan ve öte yandan şık görünümüyle de masa üzerindeki kablosuz klavyenin yanına iyi bir partner olacağını düşündüğümüz Designer Bluetooth Mouse, her iki el altına girebilmeye uygun yapısıyla da kullanıcı kitlesini genişletiyor. Evet, 3 tuştan fazlasını sunmamasıyla özelliklerinin sınırlı olduğu açık, burada seçim elbette sizin.

Designer Bluetooth Mouse'u şu an piyasada 99 TL'ye bulabilmeniz mümkün.

Kimler Almalı

Özellikle tasarımcılara hitap eden Designer Bluetooth Mouse, minimal görünümüyle de çekici bulacağınız bir model olabilir. Elbette fare oyunculara hitap etmiyor, o nedenle onu alacaksanız 3 tuştan fazlasını kullanamayacağınızı aklınızda bulundurun.

Alternatifleri

Designer Bluetooth Mouse'u yalnızca Windows'ta değil Mac OS'ta da kullanabiliyorsunuz. Fakat elbette alternatif olarak Magic Mouse'la da ilgilenebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Microsoft Designer Bluetooth Mouse
Ürün Markası Microsoft
CHIP Online Notu
83
Bağlantı Bluetooth 4.0
Teknoloji BlueTrack
Tuş 3 adet
Renk Siyah
Pil 2 x AAA pil
Pil Ömrü 6 aya kadar
Boyutlar 107 x 60 mm
Okuyucu Yorumları