Microsoft Wireless Mobile 1850 İncelemesi

Microsoft'un yeni kablosuz faresi Wireless Mobile 1850 inceleme masamızda.

CHIP Online Notu 91
  • Performans
  • Kompakt yapı
  • İki ele de uygun
  • Nano USB yuvası
  • Uzun pil ömrü
  • Ucuz

Kısa bir süre önce Microsoft'un yeni kablosuz faresi Wireless Mobile 1850 tanıtılmıştı. Kompakt boyutları ve çok sayıda renk seçeneğiyle dikkat çeken Wireless Mobile 1850, çok geçmeden elimizin altına geldi. Bu incelememizde Microsoft'un bu yeni faresine yakından bakacağız.

Öncelikle söze tasarımla başlayacak olursak, Wireless Mobile 1850'nin renkli bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz. Elimizde her ne kadar siyah renkli modeliyle bulunsa da, farenin aynı zamanda camgöbeği, koyu mavi, açık pembe, kırmızı ve eflatun gibi farklı renkleri bulunuyor. Böylece hem kadın hem erkek kullanıcılara rengiyle seçim sunan Microsoft, ayrıca bu yeni faresiyle kolay bir kullanımı da parmak ucunuza getiriyor.

Kompakt ve kablosuz

Kompakt ve kablosuz

Wireless Mobile 1850, hem kablosuz hem kompakt bir fare. Nano USB alıcıyla bilgisayara bağlayabileceğiniz cihaz, 2.4 GHz kablosuz teknolojisi üzerinden haberleşiyor. 5 metreye kadar çalışma menzili sunan fare, 1 adet kalem pil ile çalışıyor. Kalem pille çalışması, şarjlı olan modellere kıyasla bizce daha avantajlı. Taktığınız bir kalem pili 6 ay kadar süreyle kullanabilen cihaz, kullanmadığınız zamanlarda enerji tüketmesin diye altında bir güç tuşu da bulunduruyor. Yine pil kapağı altında nano USB alıcı için bir hazneye de yer veren cihaz, böylece tasarım anlamında hiçbir açık vermiyor diyebiliriz.

Klavye ve fare konusunda yılların tecrübesine sahip olan Microsoft, yine konforlu bir fareye daha imza atmış. Avucunuzun içine sığan fare, elbette büyük boyutlu farelere alışkın kullanıcılara göre değil. Ancak tam olarak kompakt bir fare arayanlara göre. Ayrıca yine bir başka detay, fare her iki el için de uygun yapıda tasarlanmış. Bu da oldukça önemli.

Performans

Performans

Wireless Mobile 1850, kompakt yapısının yanında ayrıca güzel de çalışıyor. Üzerinde 3 adet tuş bulunduran cihaz, sol ve sağ tık tuşlarının ortasında kaydırma tekeriyle de bir tuş daha getiriyor.

Hassasiyeti iyi durumda olan fare, yaptığımız denemelerde farklı zeminlerde de iyi bir hassasiyet sergiledi. Masanın haricinde, cam ve metal yüzeylerde de kullandığımız fare, iyi bir yol tutuş sağlıyor diyebiliriz. Yani bu fareyi kullanırken, illa bir mousepad ihtiyacı duymayacaksınız.

Özetle

Microsoft Wireless Mobile 1850, gayet kullanışlı yapıda. Kompakt yapısıyla avucunuzda kaybolacak olan fare, ihtiyacı rahatlıkla karşılıyor. Eğer bu tip bir fareye ihtiyacınız varsa, tereddüt etmeden satın alabilirsiniz. Wireless Mobile 1850'nin fiyatı ise 50 TL civarında. Uygun fiyatıyla da rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Kimler Almalı

Özellikle kablosuz ve kompakt bir fare arayanlar Microsoft Wireless Mobile 1850'den fazlasıyla memnun kalacaklardır. Uygun fiyatıyla da her bütçeye uygun.

Alternatifleri

Wireless Mobile 1850'ye alternatif olarak Logitech M170'i de yakından inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Microsoft Wireless Mobile 1850
Ürün Markası Microsoft
CHIP Online Notu
91
Bağlantı Wireless 2.4 GHz
Menzil 5 metreye kadar
Tuş 3 adet
Renk Siyah
Pil 1 x AA pil
Pil Ömrü 6 aya kadar
Boyutlar 100 x 58 mm
Okuyucu Yorumları