Midbook Elegance'ı inceliyoruz.

Küçük ekranlı ve uygun fiyatlı tablet arayan ailelere hitap eden Midbook Elegance'ı inceliyoruz.

CHIP Online Notu 67
  • 16 GB dahili hafıza
  • Bütçe dostu fiyat
  • Yeterli performans
  • Ekran parlaklığı
  • Yer yer ağır kalabiliyor

Geçtiğimiz günlerde tablet pazarına yeni bir markanın daha katıldığını sizlere duyurmuştuk hatırlarsanız. DataStar'ın kendi markası olan Midbook'un ilk modeli piyasaya kısa bir süre önce çıkmış ve satışa sunulmuştu. Çok geçmeden Midbook'un ilk tablet modeli olan Elegance test merkezimize ulaştı. Uygun fiyat kategorisinde kendine yer bulan Midbook Elegance, özellikle çocuklarına pahalı tablet vermek istemeyen ailelere hitap ediyor.

Alüminyum renkli arka gövdesi ve önden bakıldığında iPad mini'yi andıran beyaz renkli tasarımıyla şık görünen Midbook Elegance, küçük bir ekrana sahip. 7.85 inç boyutunda ekranın sahibi olan tablet, Android 4.2 işletim sistemiyle çalışıyor. Peki, tablet bize detaylarında neler sunuyor; şimdi daha yakından bakalım.

Beyaz renkli tasarım

DataStar tarafından bütçe dostu olması gözetilerek sunulan Midbook Elegance, bu yapısıyla özellikle çocuklarına pahalı tablet vermek istemeyen ailelere veya kısıtlı bütçeye sahip kullanıcılara hitap ediyor. 7.85 inç boyutundaki ekranıyla mini tabletler arasında kendine yer bulan Elegance, boyutları ve dış tasarımı itibariyle iPad mini'yi andırıyor. Pazarda benzer çok model olduğunu bu noktada hatırlamak lazım elbette.

Beyaz renkli ön gövdesini arka yüzeyinde alüminyum renkli bir malzemeye bırakan Elegance, bağlantılarını üst bölümde topluyor. Burada kulaklık, microSD, microUSB ve mini HDMI girişlerini görebiliyoruz. Yine arka tarafta kamera ve alt kısımda da hoparlör bölümü bulunuyor. Arka kamera 2.0 megapiksel boyutunda. Tablette ön kamera da mevcut. Onun da çözünürlüğü 0.3 megapiksel.

Ekranın 7.85 inç boyutunda olduğunu söylemiştik. 1024x768 piksel çözünürlüğünde görüntü üreten ekran, bu anlamda rakipleriyle benzer seviyede. Ancak ekranın parlaklığını düşük bulduk.

Giriş segmentine uygun

Android 4.2 işletim sistemiyle gelen tablet, bu anlamda da pek çok rakibiyle eşdeğer. Tabletin teknik kadrosuna baktığımızda ARM tabanlı dört çekirdekli bir işlemciyle karşılaşıyoruz. 1.2 GHz hızında çalışan işlemciyle ölçümlediğimiz CPU Prime Benchmark sonucu 1069. Bu da tableti, kategorisinde yer alan diğer tabletler arasında orta seviyeye konumlandırıyor. 1 GB RAM ile çalışan tablet, 16 GB da dahili hafızanın sahibi. microSD kart ile genişletebileceğiniz hafızanın kullanılabilir alanı ise 12 GB civarında. Bu da uygun fiyatlı bir tablet için gayet yeterli bir miktar.

Tabletin grafik hanesinde ise PowerVR SGX 540'ı görüyoruz. Epic Cidatel grafik testinde 40 FPS dolaylarında sonuç üreten tablet, genel performans sonucu itibariyle AnTuTu Benchmark'tan 15 bin dolaylarında aldığı sonuçla da iyi seviyede bir grafik çiziyor. Bu da uygulama ve oyun noktasında giriş seviyesinde tatmin edici bir sonuç ortaya koyuyor elbette. Ancak şunu da söylemek lazım: Giriş segmentindeki tabletler arasında büyük bir rekabet var ve bunu yalnızca test sonuçları ile değil, aynı zamanda kullanım noktasında da sergiliyorlar. Bu noktada Elegance'ın kullanımını orta seviyede bulduğumuzu söyleyelim. İşletim sistemi içinde ekranlar arasında dolaşırken ve uygulamaları çalıştırırken tabletin yer yer bazen ağır kaldığını görebiliyorsunuz.

Özetle

Sözlerimizi toparlayacak olursak, Midbook Elegance, giriş segmentine uygun bir model. Kategorisinde orta seviyede bulduğumuz tablet, uygun fiyatı da gözetilerek tercih edilebilir.

Midbook Elegance'ın fiyatı ise 299 TL civarında.

Kimler Almalı

Çocuğuna tablet almayı düşünen aileler tarafından tercih edilebilecek olan Midbook Elegance, ayrıca bütçesi kısıtlı kullanıcılar tarafından da düşünülebilir.

Alternatifleri

Midbook Elegance'a alternatif olarak yakın fiyata pek çok model seçeneği bulunuyor. Bunlar arasında Ezcool miniPad, Reeder A8R ve Exper EasyPad T8Q'yu önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Midbook Elegance
Ürün Markası Midbook
CHIP Online Notu
67
İşletim SistemiAndroid 4.2
İşlemciARM v7
İşlemci Hızı1.2 GHz
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu7.85 inç
Ekran Çözünürlüğü1024 x 768 px
Grafik İşlemciPowerVR SGX 540
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothYok
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi5000 mAH
Boyutlar x x mm
Okuyucu Yorumları