Monster Tulpar T7 V19.5 İnceleme

Monster'ın üst kategoride fiyat/performans oranıyla dikkat çeken Tulpar T7 V19.5'i inceledik.

CHIP Online Notu 85
  • Oyun performansı
  • RTX 2070 ile başarılı RTX deneyimi
  • Sound Blaster 5 ses desteği
  • SSD performansı
  • Mekanik RGB klavye
  • 144Hz panel
  • Çift kanal bellek kullanımı
  • Dahili HDD yok
  • Yük altında fan sesi

Oyunculara özel önemli dizüstü bilgisayarlar üreten Monster'ın geçen ay Tulpar serisinden T7 V19.6 modelini incelemiştik hatırlarsanız. O modelde RTX 2080 ekran kartı yer alıyordu ve buna bağlı olarak da fiyatı 15 bin TL civarındaydı. Sizlerden gelen yorumlar, aynı kasanın bir tık alt segmenti, yani elimizdeki RTX 2070 ekran kartlı Tulpar T7 V19.5'in incelemesi konusunda birleşince, biz de bu defa Tulpar T7 V19.5'i ofisimize konuk ettik. Madem öyle, şimdi sözü daha fazla uzatmadan Monster'ın RTX 2070'li bu modelini incelemeye başlayalım.

Monster Tulpar T7 V19.5 Tasarım

Monster Tulpar T7 V19.5 Tasarım

Tulpar T7 V19.5, tasarımıyla tıpkı geçen ay incelediğimiz T7 V19.6 ile benzer yapıda bir dizüstü bilgisayar. 17.3 inç büyüklüğünde bir ekrana ve aynı boyutlara sahip olan laptop, 27 mm kalınlığında ve 2.5 kilogram ağırlığında bir model.

İnce ekran paneli ve geniş klavye yüzeyi bulunduran laptop'ta, numerik tuş takımı da yer alıyor. Mekanik yapıda olan klavyesi böylece oyuncuların aradığı türden olurken, aynı zamanda yazı yazarken de keyif veriyor. Bu sayede oyunculara özel bir model olurken, dengeyi korumayı da başaran laptop, elbette klavyesinde ışıklandırmayı ihmal etmemiş. RGB ışıklandırma klavyede yer alıyor ve bunu dilediğiniz gibi değiştirmeniz mümkün. Bunu laptop'ta yer alan Monster Kontrol Merkezi üzerinden yapabiliyorsunuz. Burada ışıklandırma özelinde oldukça geniş seçenekler yer alıyor. 16 farklı aydınlatma efekti seçebiliyor, ışığın parlaklığını, hızını ve yönünü tayin edebiliyorsunuz. Yine yazılım üzerinden elbette laptop'ın güç seçeneklerine ilişkin ayarı da yapabilmeniz mümkün. Bu arada güç tuşunun yanında yer alan tuştan, hızlıca oyun modu ve ofis modu arasında seçim de yapabilirsiniz.

Tulpar T7 V19.5, ince bir ekran çerçevesine sahip, ancak üst kenarda HD bir web kamerası yer alıyor. Ayrıca arka yüzeyde de ışıklandırmalı Monster logosunun yer aldığını da yine söyleyelim.

Laptop'ın bağlantılarına baktığımızda, geniş seçeneğin yer aldığını görüyoruz. 2 adet USB 3.1 Gen 1 portu bulunduran laptop, ayrıca USB-C ve USB 2.0 portlarına da yer veriyor. HDMI'dan tutun da 2 adet Mini DisplayPort 1.2 girişi ile yine görüntü aktarım konusunda da çok seçeneğiniz var. Öte yandan Gigabit Ethernet port ve kart okuyucu da fiziksel bağlantılar arasında bulunuyor. Kablosuz bağlantılar arasında ise, artık hemen her Monster notebook'ta görmeye alıştığımız gibi çift kanallı 802.11ac Wi-Fi desteği ve Bluetooth 5 mevcut.

Monster Tulpar T7 V19.5 Teknik Özellikler

Monster Tulpar T7 V19.5 Teknik Özellikler

İnce ekran çerçeveleri ile çevrili 17.3 inç büyüküğünde bir ekran bulunduran notebook'ta, panel 144 Hz tazeleme hızına sahip. Yüksek tazeleme oyunlardaki performansı arttıracak unsurken, panelin mat malzemeden oluşması da yansımaları azaltacak olmasıyla sevindirici bir detay oluyor. Ekran 1920x1080 piksel çözünürlüğünde görüntü üretiyor. Notebook'ta bulunan ekran kartı da başta söylediğimiz gibi RTX 2070 olunca, ekranın 144Hz tazeleme hızı ile beraber Full HD çözünürlükte keyifli bir oyun deneyimi sunuyor laptop bizlere. Laptop'ın oyun performansına zaten az sonra yakından bakacağız.

Teknik kadrosunda, ekran kartı dışında diğer modelle benzer yapıda olan Tulpar T7 V19.5, işlemci olarak Intel Core i7-9750 işlemci bulunduruyor. 6 çekirdekli yapıda bu işlemci maksimum eforla 4.5 GHz frekansa erişebiliyor. 16 GB RAM bulunan modelde, RAM'lerin 8 GB'lık çift kanal olarak tercih edilmiş olması güzel bir seçim olurken, SSD de ADATA SX8200 M.2 olarak yer alıyor. 256 GB kapasiteli bu disk, 3500 MB/s sıralı okuma ile 1200 MB/s sıralı yazma arası performans gösteriyor. Bizim de CrystalDiskMark'ta yaptığımız testte 2923 MB/s sıralı okuma, 1028 MB/s sıralı yazma değerlerine ulaştığını bu noktada söyleyelim. Bu modelde yine ayrıca bir M.2 slotu daha mevcut. Öte yandan yine 2.5" disk alanı da yer alıyor. Böylece disk kapasitesini farklı yollarla genişletmeniz mümkün hale geliyor.

Tulpar T7 V19.5'te yine ayrıca geniş bir soğutma sistemi kullanılmış. Çift fan bulunduran laptop, yine 4 yönlü hava çıkışını kullanıyor. Bu sayede hızlı şekilde soğutulan iç yapı, oyunlarda da etkisini gösteriyor. Şimdi yavaş yavaş notebook'un ekran kartına ve oyun performansına geçelim.

Monster Tulpar T7 V19.5 Performans

Monster Tulpar T7 V19.5 Performans

Tulpar T7 V19.5, 8 GB kapasitesinde GDDR6 belleklerden güç sağlayan GeForce RTX 2070 ekran kartıyla gayet başarılı bir performans gösteriyor. Ray Tracing'i bu incelememizde çok detaylı ele almayacağız, zira bir önceki Tulpar T7 V19.6 incelememizde Ray Tracing'in ne olduğundan DLSS'in ne fayda sağladığından uzun uzadıya bahsetmiştik. Ancak kısaca değinecek olursak, Ray Tracing'in NVIDIA'nın oyunlarda gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi olduğundan ve bu teknoloji ile beraber oyunlarda ışığın fiziksel davranışı simüle edilerek, gerçek zamanlı olarak nesnelerle etkileşime geçebilmesinin mümkün hale geldiğinden söz edebiliriz. Bunu da oyunlarda pratik şekilde çarpıcı yansımalarla beraber görüyoruz ki, az sonra laptop'ı denediğimiz Control oyununda da bunu göreceğiz.

Tulpar T7 V19.5'i kullandığımız süre boyunca özellikle RTX desteğiyle dikkat çeken Metro Exodus ve Control oyunları ile henüz taze oyunlardan Call of Duty Modern Warfare oynadık. Her 3 oyunda da gayet akıcı bir performans gösteren laptop, Metro Exodus'ta tüm grafik detayları açık seviyede 55 ila 80 FPS arası performans göstermeyi başardı.

Control'u ise 2 farklı grafik ayarlarıyla değerlendirdik. Bunlardan ilkinde orta grafik ayarları ise 85 FPS üzeri aldığımızı söyleyelim. RTX'i de açıp grafikleri de yüksek kaliteye getirirseniz ise bu kez 50 – 65 FPS arası alıyorsunuz. Bunlar da gayet yeterli sonuçlar.

Call of Duty Modern Warfare'de ise fazlasıyla etkili bir sonuç veren Tulpar T7 V19.5, 100 FPS civarında sonuçlar üretti. Her 3 oyunda CPU ve GPU ısısı referans değerlerdeyken, elbette performans modunda fan sesinin yüksek çıktığını da söylemek gerek.

Peki, Tulpar T7 V19.5, Control, Metro Exodus ve Call of Duty Modern Warfare'de nasıl bir performans göstermiş. Şimdi sizlerle beraber yakından bakalım; RTX farkını da yakından görelim.

Monster Tulpar T7 V19.5, Call of Duty: Modern Warfare, Metro Exodus ve Control gerçek zamanlı oyun performansını hemen yukarıdaki videomuzu izleyerek görebilirsiniz.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirecek olursak, Tulpar T7 V19.5 performansıyla gayet başarılı bir model oluyor. Günümüz oyunlarını üst seviye grafik detaylarıyla oynayabileceğiniz gibi, yeni nesil RTX destekli oyunlarda da yararlanabileceğiniz laptop, diğer bahsettiğimiz çevre detaylarıyla da şu sıralar ideal bir oyun bilgisayarı satın almak isteyenlerce memnun kalacakları bir model olacaktır kanısındayız. Fiyatıyla da dengeli bir model olan Tulpar T7 V19.5, piyasada 12299 TL fiyatla şu an bulunabiliyor. Bu anlamda şu an rakip modellerle de kıyasladığımızda, Tulpar T7 V19.5 fiyat/performans konusunda da öne çıkan bir model oluyor.

Kimler Almalı

RTX desteğine sahip, üst seviye teknik kadro barındıran ve fiyat/performans oranıyla dikkat çeken bir dizüstü bilgisayar arayanlar Monster Tulpar T7 V19.5'i tercih edebilirler.

Alternatifleri

Monster Tulpar T7 V19.5'e alternatif olarak RTX 2080'li bir model arıyorsanız yine Tulpar T7 V19.6 modelini de değerlendirebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Monster Tulpar T7 V19.5
Ürün Markası Monster
CHIP Online Notu
85
Genel
İşletim SistemiFreeDos
İşlemciIntel Core i7-9750H
Ekran ve Grafik
Ekran17.3 inç
Ekran PaneliIPS
Çözünürlük x px
Grafik İşlemciNVIDIA GeForce RTX 2070
Grafik Kapasitesi6 GB
Bellek ve Depolama
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 3.12
USB 2.01
USB Type-C1
HDMIVar
DisplayPortVar
VGAYok
EthernetGigabit Ethernet
BluetoothVar
Wi-Fi802.11ac
Kart OkuyucuVar
Boyutlar x x mm
Ağırlık2.5 kg
Okuyucu Yorumları