PC ve müzik seti bir arada

Mini PC’ler birçok üstün fonksiyonları sayesinde masaüstü PC’leri gölgede bırakıyorlar. Hatta MSI’ın Mega PC’si gibi bazıları, ev ortamında elektronik cihazların yerini bile dolduruyorlar.

MSI MEGA PC İnceleme
CHIP Online Notu 72
Hi-Fi PC: Koca ATX sistemleri yerine artık Mini PC’ler tercih ediliyor ve dünyada bu yöne doğru gözden kaçmayacak bir eğilim var. Bu, ülkemizde de etkilerini gösteriyor ve PC pazarında bu türden ürünler eskiye nazaran daha sık göze çarpıyor.Ürünlerin bu kadar rağbet görmesinin altında yatan sebeplerden biri, masaüstü sistemleri aratmayacak terfi imkanı sunmaları. Ergonomik yapıları sayesinde her yere sığabilmeleri ve gayet albenili olmaları da diğer faktörler. Buna, maliyetlerinin ATX sistemlere göre çok daha az olması da eklenince, bu ürünlerin piyasada kendilerine alıcı bulamaması için hiçbir neden kalmıyor. Tabii Mini PC üreticilerinin aralarındaki rekabetin de ürünleri çeşitli fonksiyon ve özelliklerle zenginleştirerek piyasaya renk kattığını söylemeliyiz. MSI’ın Mega PC’si işte bu ürün sınıfının temsilcilerinden biri; ancak benzerlerden ayıran en önemli özelliği birbirinden bağımsız olarak hem Hi-Fi müzik seti hem de PC modlarında çalışabilmesi. Yani Mega PC ile PC fonksiyonunu açmadan radyo dinleyip müzik CD’lerini çalabilirsiniz. Dijital bir görüntü paneli ile zenginleştirilmiş olan Mega PC bu sayede bir müzik setini aratmıyor. Hi-Fi modundan çıktığınızda PC fonksiyonunu çalıştırabilirsiniz. Ek bağlantılar ve bellek kartı okuyucular dışında, her şey bildiğimiz PC sistemleri ile aynı. Dilerseniz ürünün teknik detaylarına etraflıca bir göz atalım.

Mega PC’nin içindekiler: İsteğe göre seçim

Mega PC temel olarak kasa ve SIS 651 chipset’li bir anakarttan oluşuyor. Bunun dışındaki bileşenler ise, size keyfinize göre bir sistem yaratma şansı tanımak için, tamamen seçimlik. Örneğin bizim incelediğimiz üründe 533 MHz FSB’li 2.4 GHz’lik bir Pentium 4 işlemcisi yer alıyordu. 256 MB DDR bellek, 60 Gbyte disk ve CD-RW sürücüsü ile donatılmış olan ürünün üzerinde bulunan bellek kartı yuvaları da dikkatimizden kaçmadı. 202 x 320 x 151 mm’lik boyutlarıyla son derecede başarılı bir ergonomi sergileyen Mega PC, 1 AGP, 1 PCI, 6 USB 2.0, 6 kanal ses, modem, Ethernet ve Firewire gibi bağlantıları ile de hiçbir isteği karşılıksız bırakmıyor.

Buna karşın ürünün üzerinde artık modası geçen disket sürücü yer almıyor. Yine de ürünün bizi üzerinde bir DVI veya TV Out bağlantısının bulundurmamasıyla hayal kırıklığına uğrattığını söylememiz gerekiyor, çünkü bu haliyle Mega PC’yi televizyona bağlayamıyorsunuz.

Audio ve PC sistemi bağımsız ve bir arada

MSI Mega PC ilk görünüşte bir müzik setiyle karıştırılabilir, çünkü küçük boyutları ve üzerinde bulunan LCD paneli, ses ayar düğmesi ve tuş takımı müzik setlerindekilerine benziyor. Mega PC’nin müzik seti modunda MP3 CD’leri de çalabilmesi hoşumuza gitti, ancak üründe kullandığınız optik sürücünün MSI olması şartını da bir o kadar ilginç bulduk; aksi takdirde bazı özellikleri aktif hale getirmek mümkün olmuyor. Yapı itibarıyla kasanın içi oldukça küçük. Bu,Mega PC’yi özellikle masaüstünde yer sıkıntısı çeken kişiler için ideal bir seçenek haline getirirken, onboard ekran kartının sunduğundan daha fazla performans beklentisiyle AGP portuna başka bir ekran kartı takmayı amaçlayan oyun tutkunlarını üzüyor. Çünkü bu boş yuvaya bir AGP kartı sığdırmak neredeyse imkansız. Özellikle her iki tarafta soğutma sistemine sahip olan yüksek performanslı Geforce FX kartlar sorun çıkarabilir. Bu yüzden bir ekran kartı seçerken yapısına da dikkat edilmesi gerekiyor.

Neticede Mega PC hoş görünümü ve çeşitli özellikleri ile birçok amaca hizmet edebilmek üzere tasarlanmış bir bilgisayar sistemi. Yüksek performansta oldukça sessiz çalışabilmesi de bu masaüstü sistemin avantajlarından bir diğeri.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI MEGA PC
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
72
Okuyucu Yorumları