Dünya'da ilk

3 Boyut ve dokunmatik

MSI Wind Top AE2420 3D İnceleme
CHIP Online Notu 85

Test Merkezi'mize daha önce çok sayıda hepsi-bir-arada PC gelmiş olsa da MSI'ın Wind Top AE2420 3D modeli bu alanda ilkleri gerçekleştiriyor

Apple'ın iMac modeli için hepsi bir arada bilgisayarların ilham kaynağı ve atası dersek yanlış demiş olmayız. Fakat firmanın her zaman belirli standartlara yapışıp kalması kendi önündeki en büyük engel gibi gözüküyor. USB 3.0 buna en büyük örneklerden birisi. Firmanın USB 2.0'da ısrar etmesi, elma kurtlarını saniyede 30 MB aktarım hızlarına mahkum bırakıyor. Steve Jobs'a atılan bir e-posta'ya ise kısa bir cevap geliyor: "USB 3.0'ın gereken ilgili görmediğini düşünüyoruz. Mesela Intel desteklemiyor..." İşte bu cümle ile Jobs, bütün Apple fanatiklerini 2010'da aldıkları bilgisayarda 1996'nın teknolojisini kullanmaya mecbur bırakıyor. Öte yandan seçme hakkınızın olduğu PC Dünya'sında her şey sizin elinizde. Bir bilgisayara istediğiniz kadar özellik ekleyebiliyorsunuz. İşte bu yazıda bu PC'lerden birini, MSI Wind Top AE2420 3D'yi inceleyeceğiz.

Performans her şey


Daha önce incelediğimiz hepsi bir arada bilgisayarların en büyük sorunu performans idi. Dizüstü bilgisayarlar için tasarlanan eski Core 2 Duo işlemciler, size masaüstü bilgisayar değil de sanki yavaş bir dizüstü bilgisayar kullanıyormuşsunuz hissini yaratıyordu. MSI, kullanıcıların bu bilgisayarla birlikte 3 boyutlu oyunları dahi rahatça oynayabilmeleri için performans konusuna önem göstermiş. Bu bağlamda firmanın en son nesil Intel Core i7 serisinden 2.8 GHz hızında çalışan dört çekirdekli 860 model işlemci kullandığını görüyoruz. Performans açısından dengeli bir mimari oluşturan firma bellek olarak da 4 GB DDR3 800 MHz hızında çalışan modüller kullanıyor. Ekran kartı olarak ise DirectX 11 destekli ve AMD'nin HD 5000 serisinden orta sınıfın üstünde yer alan HD 5730 tercih edilmiş. Tüm bunların yanında 1 TB kapasite de gerek oyunlar gerek de çoklu ortam dosyalarınız depolamak için ideal bir alan sunuyor.

3 Boyut ve dokunmatik


Öncelikle Wind Top AE2420 3D'nin Dünya'nın ilk 3 boyutlu hepsi-bir-arada bilgisayarı olduğunu belirtelim. AMD'nin açık kaynaklı 3D sisteminin bir parçası olan iZ3D ile hem destekleyen oyunları hem de videoları 3 boyutlu izlemenize yarayan sistem, şu andaki en popüler 3 boyut sistemi olan 120Hz monitör ve Active Shutter özellikli gözlükler ile çalışıyor. Bu bağlamda ürünün kutusundan bir adet şarj edilebilir 3D gözlük çıkıyor. iZ3D yazılımını da vasıtası ile 2B ila 3B arasında kolayca geçiş yapabiliyorsunuz. Yaptığımız testlerde teknolojinin çok başarılı olduğunu gördük ve 3 boyutlu oyunları, gerçekte 3 boyutlu oynamanın çok daha zevkli olduğunu söyleyebiliriz. MSI'ın bir başka özelliği olan dokunmatik kullanım da çok başarılı. Windows 7'nin de büyük ikonları, dokunmatik kullanım için ideal. İsteğe bağlı olarak DPI ayarını yükseltip çok çok daha rahat bir kullanım da elde edebiliyorsunuz.

Her şey dahil


Wind Top sadece dokunmatik ve 3 boyut teknolojisini barındıran ve kısa ömrünü bitirdikten sonra bir kenara bırakacağınız türden bir bilgisayar değil. 23.6" boyutundaki ekranı ile ürün aynı zamanda bir çoklu ortam merkezi. Keza beraberinde gelen Windows Media Center kumandası da buna en güzel örnek. Yine üründe yer alan Blu-ray oynatıcı ve 2 adet USB 3.0 portu da dikkat çeken diğer özellikler. Üzerinde yer alan 2 adet 5 Watt'lık hoparlörler de tatminkar bir performans sunarken isterseniz 7.1 ses sistemi de bağlayabiliyorsunuz. Kart okuyucu, Gigabit ethernet, 802.11n desteği ve kablosuz klavye/fare seti de ürünün diğer katma değerleri.

Özetle

Dokunmatik ekran, 3 boyut, USB 3.0 ve Blu-ray: bunların hepsini tek bir monitöre sığdıran MSI, Windows 7'nin de yardımı ile hayatınızdaki duvarları kaldırıyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI Wind Top AE2420 3D
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
85
Ekran 23.6" Dokunmatik LED Full HD
İşlemci, Bellek Core i7 860, 4 GB DDR3
Sabit Disk 1 TB
Ekran kartı Mobility Radeon HD 5730 1 GB
Kablosuz erişim 802.11b/g/n
İşletim sistemi Windows 7 Home Pre. 64bit
Okuyucu Yorumları