MSI X370 Gaming Plus İncelemesi

MSI X370 Gaming Plus ile kontrol tamamen sizde.

MSI X370 Gaming Plus İnceleme
CHIP Online Notu 94
  • Mobil app ile kontrol
  • Gelişmiş soğutma özellikleri
  • Kaliteli ses
  • Başarılı fiyat/performans

Anakartın model ismi ve kutu tasarımı zaten kitlesi ve üretim amacı hakkında ipucu veriyor. Dolayısıyla üründe oyuncuların işine yarayacak pek çok özellik kolay bir kullanımla sunulmuş. DDR4 Boost özelliği sayesinde (özellikle bellek modülleriniz kaliteliyse) fazladan bellek performansı elde edebilirsiniz. Benzer şekilde MSI'a ait X-Boost özelliği, depolama alanında %10'a kadar ek bir performans artışı sunabiliyor. Son dönemde oldukça popüler olan M.2 arabirimi 3. nesil ve NVMe destekli olarak sunuluyor. Bu hızlı arabirimin standart SATA III'e nazaran 5 kata nazaran daha hızlı olduğunu da belirtelim. Anakart üzerindeki M.2 yuvası, Steel Armor adını taşıyor çünkü bu yuva SSD için koruyucu ve soğutucu görevi görürken daha temiz bir sinyal iletimi için elektromanyetik kalkan işlevine de sahip.

Anakart üzerindeki hoşumuza giden bir diğer özellik de ekran kartlarının ağırlıkları yüzünden zamanla eğrilmesini önlemek için yuvaların metal kaplama ile güçlendirilmesi oldu.

Özel kullanım amaçları haricinde ses kartları neredeyse tarih oldu. Dolayısıyla anakartınızdaki ses donanımı eskisinden daha fazla önem taşıyor. MSI X370 Gaming Plus'ta kullanılan yüksek kaliteli elektronik bileşenler ve altın kaplama yuvalar sayesinde temiz ve görece dip gürültüsü azaltılmış. Dahası güçlü kulaklık çıkışı sayesinde, yüksek empedanslı kulaklıklarda ortaya çıkan düşüş ses problemi de çözülmüş.

Zengin yazılımsal özellikler

Zengin yazılımsal özellikler

USB'den, PCB tasarımına kadar anakart üzerindeki donanım bileşeninin neredeyse hepsi, tamamen oyuncular dikkat alınarak optimize edilmiş fakat yazılım tarafı da unutulmamış. Örneğin BIOS'a baktığımızda karşımıza zengin seçenekler çıkıyor. Bu seçenekler sadece donanım hakkında detaylı bilgiler vermekle kalmıyor kullanıcıya donanım üzerinde gelişmiş bir kontrol de sağlıyor. Gelişmiş hız aşırtma özellikleri bir yana, sözgelimi bu seçenekler sayesinde anakarta bağlı fanları ( 6 adet fan bağlantı noktası var) istediğimiz eşikte istediğimiz hızda çalışacak şekilde kolayca programlayabiliyoruz. Ya da anakart üzerinde bulunan Mystic Light Sync ile anakart üzerindeki yuvaya bağladığınız RGB LED şeritlerini isteğinize bağlı olarak kolayca programlayabilirsiniz. Bu özelliğin çoğu donanım üreticisi tarafından desteklendiğini de hatırlatalım. Dolayısıyla tüm PC donanımınızdaki aydınlatmayı ister PC'deki yazılımdan isterseniz MSI'ın mobil uygulaması ile yönetebilirsiniz.

Özetle

AMD'nin Ryzen ailesi işlemcileri ile yaptığı atak sektördeki dengeleri ciddi şekilde değiştirdi. Performans açısından Intel'in üst seviye işlemcileriyle boy ölçüşen Ryzen'ler, AMD'nin işlemci pastasındaki pazar payını değiştirmekle kalmadı, Intel'i de ciddi indirimler yapmaya zorladı. Sözün kısası yüksek performanslı PC'lere "mecbur" oyun severlerin seçenekleri epey arttı. Anakart sektöründeki önemli üreticilerden biri olan MSI'ın X370 Gaming Plus modeli, nispeten düşük güç tüketen fakat performans ve fiyat açısından cazip Ryzen işlemcili bir PC düşünenler için isabetli bir seçim.

Alternatifleri

MSI X370 Gaming Plus ile benzer özellikler sunan bir ürün olarak Asus ROG Strix X370-F Gaming'i gösterebiliriz. Diğer yandan ROG STrix X370-F'in fiyatının daha yüksek olduğunu görüyoruz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli MSI X370 Gaming Plus
Ürün Markası MSI
CHIP Online Notu
94
Yongaseti AMD X370
İşlemci Desteği AMD Ryzen ve AM4 yapısındaki 7. nesil işlemciler
Bellek Desteği 4 x DDR4 3200+ (Hız aşırtma ile)
USB 3.1 9 adet
USB 2.0 6 adet
USB-C 1 adet
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth 4.0
SATA 6 Gb/s 6 adet
Yapı ATX
Okuyucu Yorumları