Neffos X9 İnceleme

1500 TL altı fiyatla akıllı telefon arayanlar için gelen Neffos X9'u inceledik...

CHIP Online Notu 77
  • Güzel tasarım
  • Android 8.1 ve akıcı arayüz
  • Güzel görünen ekran
  • Parmak izi & yüz tanıma
  • 802.11ac Wi-Fi desteği
  • 3.5 kulaklık girişi
  • Çift SIM kart desteği
  • Silikon kılıf & kulaklık
  • Düşük ışık kamera performansı
  • FM radyo yok

Orta segmente akıllı telefonlar arasında 1500 TL ve üzeri bantta çok sayıda seçenek yer alıyorken, biraz daha bütçe dostu modellere baktığımızda, burada ithalatçı garantili olmayan ve yenilikçi akıllı telefonlardan esinlenen pek fazla model göremiyoruz. Bu noktada hem tanıdık marka olsun, hem de temel telefon ihtiyaçlarını yerine getirsin istiyorsanız, bugün yakından bakacağımız Neffos X9 modeli sizin için ilgi çekici olabilir. Peki, Neffos X9 neler sunuyor? İncelemeye başlayalım.

Neffos markası yabancı bir marka değil. Ağ cihazlarıyla ünlü TP-Link'in telefon markası olarak bir süre önce karşımıza çıkan Neffos, daha önce de diğer akıllı telefonlarıyla konuğumuz olmuştu. Bu kez de X9 modeliyle karşımıza çıkan Neffos, X9 modeliyle bütçe dostu akıllı telefonlara iyi bir örnek oluyor.

Tasarımıyla güzel görünen bir model olan Neffos X9, elimizde gümüş rengiyle yer alıyor, ancak ayrıca siyah renkli modeliyle de bulunabiliyor.

Telefon, 5.99 inç boyutunda FullView ekranıyla geniş bir görüntüleme alanı sunuyor. 18:9 formatta görüntü sağlayan ekran, ince kenar çerçevelerine sahip. Ekran çözünürlüğü HD+. Panel ise IPS.

Arka yüzde parmak izi sensörü ve çift kamerasıyla dikkat çeken telefon, bu iki özelliğiyle kendinden nispeten pahalı modellerden özellik alırken, bunu ayrıca yüz tanıma fonksiyonuyla da destekliyor. Evet, Neffos X9'da hem yüz tanıma hem parmak izi okuyucu mevcut ve her iki yöntemle de hızlı ve güvenli kilit açabiliyor. Yüz tanıma özelliği daha çok ışık altında iyi sonuç veriyor, onu da söyleyelim.

Çift SIM kart destekli bir model olan Neffox X9, ayrıca microSD kart desteği de gösteriyor. Böylece telefonun hafızasını 128 GB daha genişletebiliyorsunuz. Telefonun dahili hafızası ise 32 GB olarak tercih edilmiş.

Yine Neffox X9'un RAM kapasitesi 3 GB. Bu da 2 GB kapasiteli LG K11 ve Venus e4 gibi rakiplerine kıyasla, ona avantaj sağlıyor. Neffos X9'un işlemcisi ise 8 çekirdekli MediaTek MT6750. Bunun çok güçlü bir işlemci olmadığını söyleyelim, ancak günlük kullanımlar neticesinde beklentileri karşılayacak kapasitede performans sağlayabiliyor. Bu anlamda özellikle uygun fiyatlı bir telefon arayan öğrenciler veya ilk kez akıllı telefon sahibi olacak olanların da beklentisini karşılayacaktır.

Sosyal medya dolaşımları, multimedya uygulamaları ve nispeten küçük çapta oyunlarını akıcı çalıştırabilen Neffos X9'da dileyenler PUBG ve Asphalt 9 da oynayabilirler, fakat düşük grafik ayarlarında.

Neffos X9, Android 8.1 işletim sistemini çalıştırıyor ve ayrıca arayüz olarak da NFUI 8.0 yazılımını kullanıyor. Sade tasarlanmış arayüz basit bir kullanım sağlıyor. Ayrıca akıcı bir işletim sistemi deneyimi yaşatıyor.

Neffos X9'un batarya kapasitesi ise 3060 mAh. Bu batarya ile 1 günü rahat çıkartan telefon, yaklaşık 1.5 saat içinde tam kapasite şarj olabiliyor.

Telefonun kameralarına gelirsek, arka yüzde 13 MP ve 5 MP şeklinde ikili kamera kurulumu bulunduran telefon, böylece alan derinlikli fotoğraflar çekebiliyor. Yine ayrıca faz algılamalı otofokus bulunduran kameralar, gün ışığı altında güzel sonuçlar üretiyor. Bu koşulda sosyal medyada paylaşacağınız fotoğraflar için ideal olduğunu söyleyebiliriz. Arka kameraların düşük ışık performansı ise elbette pek tatmin edici değil, ancak yine de daha önce incelediğimiz LG K11 ve Venus e4 modellerinden daha iyi sonuçlar ürettiğini söyleyebiliriz. Elbette bunda telefonda yapay zeka ile devreye giren gece çekim modunun desteği var.

Yine yapay zeka desteğinden ön kamerada da faydalanabiliyorsunuz. Ön tarafta yer alan kamera ile yapacağınız özçekimlerde, 10 kademeli yüz güzelleştirme modu, yapay zeka kullanılarak gerçek zamanlı olarak yüz güzelleştirme uygulayabiliyor. Böylece çekeceğiniz selfie'den önce, bu modu kendinize doğru oranda uygulamayı öğreniyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirirsek 1399 TL fiyatıyla 1500 TL altı telefonlar arasında kendine iyi bir yer bulan Neffos X9, elbette üst seviye beklentileri karşılayacak bir model değil. Bu fiyat segmentinde muadilleriyle benzer, ancak bazı noktalarda onlardan fark yaratan yanlarıyla değerlendirilebilecek bir model olmayı başarıyor. Bu haliyle, ilk kez bir akıllı telefon satın alacak olanlar, akıllı telefona çok para ayıramayan öğrenciler veya güzel bir anne / baba telefonu arayanlar için tercih edilebilir bir model olmuş diyebiliriz.

Kimler Almalı

Neffos X9; bütçesi 1500 TL altında olan, ilk kez bir akıllı telefon satın alacak olanlar, öğrenciler veya güzel bir anne / baba telefonu arayanlar için uygun bir model.

Alternatifleri

Neffos X9'a alternatif olarak Alcatel 5V modeli de değerlendirilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Neffos X9
Ürün Markası TP-Link
CHIP Online Notu
77
İşletim SistemiAndroid 8.1
İşlemciMediatek MT6750
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı1.5 - 1.0 GHz
Ekran TeknolojisiIPS
Ekran Boyutu5.99 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1440 px
Grafik İşlemciMali-T860 MP2
Bellek (RAM)3 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama128 GB
Ön Kamera8.0 MP
Arka Kamera13 MP
Arka Kamera (2)5.0 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Batarya Kapasitesi3060 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar76 x 159 x 7.85 mm
Ağırlık168 gr.
Okuyucu Yorumları