Nokia Booklet 3G: 3G destekli

Performans konusunda oldukça başarılı.

Nokia Booklet 3G İnceleme
CHIP Online Notu 68

Cep telefonu pazarında Android işletim sisteminin her ecen gün Pazar payını artırmasıyla zor anlar yaşayan Nokia, uzun zamandan beri piyasada olan netbook'u Booklet 3G ile Test Merkezimize konuk oldu. İlk bakışta nispeten yüksek ekran çözünürlüğü ile piyasadaki birçok rakibinden daha iyi bir kullanım sunana ürün, buna karşın ekranı dört köşeden de ufaltarak Windows'a dar bir alandan bakıyormuşsunuz hissi uyandırıyor. Piyasadaki birçok netbook için artık en önemli özelliklerden biri olan geniş ve kolay kullanımlı klavye, Nokia için pek önem arz etmiyor gibi. Zira firma, klavyede bıraktığı tuş aralıklarıyla rakiplerini sunduğu yazma konforundan uzak bir tablo sergiliyor. Touchpad konusunda ise aksine firma cömert davranmış ve nispeten geniş bir alan sunuyor. Nokia'nın rakiplerine göre en güzel yanlarından biri ise Windows 7 Home Premium işletim sistemi ile gelmesi. Performans konusunda da başarılı olan ürün 10 saat çalışma imkânı sunuyor.

Özetle

SIM kartınızı takıp doğrudan 3G deneyimini yaşamaya başlayabileceğiniz ürün, yine portlar açısından da zengin bir tablo çiziyor.

Alternatifleri

Her ne kadar 3G desteği olmasa da çözünürlük, klavye ve performans açısından daha iyi olan EEEPC 1201PN'ye göz atabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Nokia Booklet 3G
Ürün Markası Nokia
CHIP Online Notu
68
Ekran 10" 1280x720
İşlemci 1.6 Ghz Intel Atom Z530
Bellek 1 GB
Sabit Disk 120 GB
Pil Ömrü >10 Saat
Ağırlık 1.25 Kg
Okuyucu Yorumları