Norton AntiVirus 2004, güvenlik eklentileriyle geliyor

Daha önceki sürümlerin virüs korumasındaki başarısı, Norton’u daha başka alanlarda da koruma sağlamak için özellikler eklemeye yöneltmiş.

NORTON ANTIVIRUS 2004 İnceleme
CHIP Online Notu 84

Yeni sürümde artık hızlı mesajlaşma yazılımlarında transfer edilen dosya eklentileri de taramadan geçiriliyor. Gelen ve giden e-posta iletilerini de tarayıp virüsleri, solucanları ve truva atlarını otomatik olarak temizleyen yazılım, artık sıkıştırılmış dosya arşivlerini de tarayabiliyor. Ancak bu özellik Windows 9x ve ME’de kullanılamıyor. Diğer taraftan yeni bilgisayar kullanıcıları için kullanımı kolay bir arabirim sunan yazılım, profesyonel kullanıcılar için de yeteri kadar gelişmiş tarama özelliği içeriyor. Gerçek zamanlı virüs taraması ise özellikle internette sörf yaparken sisteminize bulaşabilecek gizli virüslere karşı tam koruma sağlıyor. Keylogger, spyware, adware ve hacker araçları gibi, virüs olmasa da tehlike yaratan yazılımlara karşı koruma sağlayabilmesi ise gerçekten iyi düşünülmüş bir özellik. Ancak bu özelliğe sahip ilk yazılım olan NAV 2004, maalesef kusursuz değil ve ücretsiz bir yazılım olan Adaware’in bile tespit ettiği bu türdeki zararlı içeriklerin bazılarını yakalamakta sorunlar yaşayabiliyor.

Özetle

NAV 2004, ilk defa anti-virüs yazılımı alacaklar için mükemmel bir seçim. Az yeni özelliğe rağmen güncelleme için istenen ücret gerçekten yüksek.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli NORTON ANTIVIRUS 2004
Ürün Markası Norton
CHIP Online Notu
84
Okuyucu Yorumları