Dönüştürme aparatıyla

200 MB'ın üstündeki okuma ve yazma hızıyla dikkat çekiyor.

CHIP Online Notu 85

SSD disklerin standart bilgisayar kasalarına doğrudan takılmadıklarını en sonunda anlayan üretici firmalar, artık disklerle birlikte 3.5" yuvasını 2.5" yuvasına dönüştüren kitleri de ürünlerin kutlarına dahil etmeye başladılar. Bu kitlerden biri ile gelen OCZ'nin 60 GB'lık yeni Agility 2 modeli, sunduğu performans ile işletim sistemini kuracağınız sistem diski olmaya aday. Vakit kaybetmeden başladığımız testlerde diskin yazmada saniyede ortalama 235 MB, okumada ise saniyede ortalama 235 MB değerini elde ettiğini gördük. Yine yazma esnasında saniyede 0.2ms erişim süresi sunan disk okumada da 0.1ms tepki süresi sundu. Karşılaştırma için standart sabit disklerin 10ms üzerinde erişim süreleri olduğunu hatırlatalım. SATA II destekli olmasına karşın SATA II portunda performans darboğazı yaşatan diskten tam performans almak istiyorsanız SATA 3, bir diğer adıyla SATA 6 GB/s portlu bir anakart kullanmanız şart. Diskin ömrü ise 2 milyon saat.

Özetle

SATA 3 destekli 890GPA-UD3H üzerinde test ettiğimiz Agility 2, fiyatı ve kapasitesine göre bu performansı sunan tek disk.

Alternatifleri

Bütçenize 25 dolar daha ekleyerek 128 GB Kingston V serisi de alabilirsiniz fakat performansı Agility 2'ye yaklaşamıyor bile.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli OCZ Agility 2 60 GB
Ürün Markası OCZ
CHIP Online Notu
85
Form 2,5 inç
Arabirim SATA II
Erişim süresi 0.1ms Okuma 0.2ms Yazma
Kapasite 60 GB
Çalışma ömrü 2 milyon saat
Sistem desteği XP, Vista, 7 (TRIM), OS X, Linux
Okuyucu Yorumları