OMEN by HP 27 İncelemesi

G-Sync destekli monitör arayan oyuncular bu tarafa: OMEN By HP 27 masamızda!

CHIP Online Notu 90
  • Güzel görünen tasarım
  • İnce çerçeveler
  • Fazlasıyla başarılı görüntü
  • Ergonomik tasarım
  • Kulaklık askısı
  • Dengeli fiyat
  • Hoparlör yok
  • Menü tuşları

Masaüstü ve dizüstü bilgisayar konusunda HP'nin OMEN ürün ailesini göz önünde bulundurmadan ürün satın almak, tam aradığınız ürünü kaçırmanıza sebep olabilir. Zira bu ailede oyuncuların beğenecekleri modeller yer alıyor. Bunlardan daha önce HP'nin masaüstü bilgisayarı OMEN X'i incelemiştik hatırlarsanız. Daha sonra gelen HP OMEN 15 (2017) ise, dizüstü bilgisayar kategorisinde yine oyuncular için iyi seçimlerden biriydi. Şimdi ise, OMEN ailesinden bu kez farklı bir ürün elimizde. Bu kez OMEN By HP 27 inç monitörü inceleyerek, aileyi bir anlamda tamamlıyoruz.

İlk etapta söze tasarımla başlayacağınız ancak İsimlendirmede kafa karışıklığı yaşanmaması için monitörün kodunun Z4D33AA olduğunu söyleyelim. Bazen OMEN by HP 27, bazen de HP OMEN 27 olarak piyasada görebileceğiniz monitörü, biz incelemiz boyunca OMEN 27 şeklinde ifade edeceğiz.

OMEN 27 Tasarımı

OMEN 27 Tasarımı

OMEN 27, tasarımıyla bizce gerçekten etkileyici duruyor. Ancak bazı oyuncu monitörlerinde gördüğümüz kabartmalı, abartılı ve dikkat çeken agresif bir tasarımın işlendiğini bu monitör için söyleyemeyiz. Daha çok kibar ve sade bir görsellik sunan OMEN 27, açıkçası bu şekildeki hatlarıyla güzel de görünüyor. Hatta iyi ki de agresif tasarımdan kaçınılmış.

Oldukça ince kenar çerveleriyle ekranın ön plana çıkartıldığı OMEN 27, arka tarafında ise kabartmalı siyah renkli bir yüzey sunuyor. Arka yüzde, kenarda OMEN logosunu ve yazısını karşılıklı olarak görüyoruz.

OMEN 27'nin ayağı, test sistemimiz olan OMEN X masaüstü platformu gibi yine karo şeklinde yerleştirilmiş. Ayağın üzerinde de yine bir OMEN logosu bulunuyor ve monitörün altındaki kırmızı LED ışık, bu logonun üzerine düşerek monitörün özellikle karanlıkta güzel bir görüntü sunmasını sağlıyor.

Monitörün bağlantıları da tipik olarak arka tarafta yer alıyor. Burada HDMI ve DisplayPort 1.2 girişlerini görüyoruz. Ayrıca monitörde 3 USB 3.0 portu ile bir kulaklık girişi yer alıyor. Hemen soracak olanlara söyleyelim: OMEN 27'de herhangi bir hoparlör bulunmuyor. Evet, oyuncuların pek çoğu kulaklıkla oyun oynuyorlar, ancak yine de bir oyuncu monitöründe hoparlörün yer alması gerektiğini düşünüyoruz.

Son olarak OMEN 27'nin ergonomik olarak da kullanışlı bir monitör olduğunu söyleyelim. Zira monitörün yükjseklik ayarını yapabiliyorsunuz. Ekranı 130 mm'ye kadar yükseltebilmenizi sağlayan türde bir standa sahip olan monitör, ayrıca bu ayak üzerinde size kulaklığı asmanız için güzel de bir alan bırakıyor. Hatırlarsanız benzer hareketi AOC AGON monitörde görmüştük. Bu tip askılar, oyuncular için güzel detaylar yaratıyor.

OMEN 27 Özellikleri

OMEN 27 Özellikleri

OMEN 27, G-Sync destekli bir monitör. Bu sayede özellikle NVIDIA ekran kartı sahiplerine hitap ediyor. Peki, G-Sync nedir? Gerçi bilmeyen oyuncu pek kalmamıştır ancak hemen kısaca bunu da yeri gelmişken açıklayalım.

G-Sync temel olarak, V-Sync nedeniyle ortaya çıkan sorunların yaşanmamasını ve monitörle GPU arasında senkronizasyon olmasını sağlayan ve son yıllarda adından çokça bahsettiren bir teknoloji. G-Sync'in yaptığı iş basitçe, monitörün GPU ile aynı hızda çalışmasını sağlamaktır. Dolayısıyla, geleneksel monitörler 60, 100, 120 Hz ile çalışmasına rağmen G-Sync kapasiteli monitörler çok daha farklı frekanslarda görüntü tazeleyebiliyorlar. Elimizdeki OMEN 27 de, tam 165 Hz kadar tazeleme oranına sahip bir monitör oluyor. Yani kabaca bu monitörle, ekran kartınızla 165 kareye kadar üretilen görüntüleri bire bir senkronize şekilde görüntüleyebileceksiniz.

27 inç boyutunda LED arka aydınlatmalı TN panele sahip olan OMEN 27, 0.233 piksel aralığı ve 1 ms tepki süresi ile oyun monitörleri arasında iyi bir yerde duruyor. TN panelin getirdiği tepki süresi avantajını, görüş alanından feragat ederek yakalayan monitör, ancak yatay 170 derece ve dikey 160 dereceye kadar görüş alanı sunabiliyor. Monitörün görüntüleme oranı ise 16:9 olarak karşımıza çıkıyor.

Peki, OMEN 27 hangi çözünürlüğü destekliyor? OMEN 27, QHD olarak da isimlendirdiğimiz 2650x1440 piksel çözünürlük sunuyor. Bu da bu monitörün 2K oyunculuk için ideal olduğunu gösteriyor.

OMEN 27 Performansı

OMEN 27 Performansı

HP OMEN X test sistemimize bağlayarak kullandığımız ve karşısında uzun uzadıya oyun seansı gerçekleştirdiğimiz OMEN 27, fazlasıyla başarılı bir performans sunuyor. Bunda kuşkusuz G-Sync desteğinin bulunması oldukça önemli. Ancak yalnızca bu değil, monitör genel kullanım noktasında da keyifli bir performans sağlıyor.

Ofiste uzunca bir süredir kullandığımız OMEN 27, gerek görüntü gerek ergonomi konusunda, oyuncular kadar genel kullanıcılar ve ofis çalışanlarını da memnun edecektir kanaatindeyiz. Özellikle panelin mat olması, bol ışıklı ofislerde kullanımı rahatlatır ölçüde.

OMEN 27'nin beğenmediğimiz tek yanı ise sanıyoruz menü tuşlarının yerleşimi oldu. Monitörün sağ arka tarafına yerleştirilen menü tuşları, parmak uçlarınızla kolay kolay bulunamayan ve bu nedenle değişiklikleri rahat yapamadığınız bir setten ibaret. Neyse ki bu ayarları bir kez yaptıktan sonra pek sık değiştirmeyeceksiniz. Bu arada menü arayüzünde Türkçe dil desteğinin bulunmadığını da söyleyelim.

Özetle

OMEN 27, güzel bir oyun monitörü. Sade ancak görsellik olarak dikkat çekici bir model olmayı başarıyor ve hatta açıkçası çok karakterli bir görüntü sunduğunu söylemek lazım. Özellikle ince kesim kenar çerçeveleri ile görüş alanını genişletmesi hoşumuza gitti. Elbette bunun yanına görüntü konusundaki performansını da eklemek gerekiyor. Ergonomi yönüyle de beğendiğimiz monitörde, düşünün ki oyuncunun kulaklığını koyacağı yer bile hazır. Monitörün eksiklikleri arasında ise menü tuş kullanımı ve hoparlör bulunmaması geliyor. Ancak hoparlör eksikliği ona özel değil. Bu kategoride bazı modellerde hoparlör görmeyebiliyoruz. Fiyat değerlendirmesini yapacak olursak ise, OMEN 27'nin 3158 TL fiyat etiketi ile 144 Hz'lik modellere nispeten biraz daha pahalı olduğu açık. Ancak QHD çözünürlükte 165 Hz ve üstü tazeleme hızı sunan 27 inç boyutlu monitörler arası için ise uygun bir fiyatı var. Elbette bu noktada seçim size kalmış.

Kimler Almalı

HP OMEN 27, özellikle oyunculara hitap eden bir monitör, fakat ofis ve günlük kullanıcılar tarafından da rahatlıkla tercih edilebilir. G-Sync özelliğinden yararlanmak için ise, AMD ekran kartı sahibi olanlar yerine NVIDIA ekran kartı bulunanlar, bu monitörü satın almak isteyebilirler.

Alternatifleri

HP OMEN 27'ye alteranatif olarak 144 Hz'lik QHD çözünürlüklü 27 inç bir monitör bana yeter derseniz, Dell S2716DG modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli OMEN by HP 27
Ürün Markası HP
CHIP Online Notu
90
Ekran 27 inç
Çözünürlük 2560x1440
Tarama Hızı 165Hz
Görüntüleme Oranı 16:9
Panel TN
Tepki Süresi 1 ms
Parlaklık 350 kandela
Piksel Aralığı 0.233
Kontrast Oranı 1000:1 (tipik), 10M:1 (dinamik)
Görüş Açısı 170/160 derece
Bağlantılar HDMI, DisplayPort 1.2, USB 3.0 (3 adet), kulaklık
Dahili Hoparlör Yok
Boyutlar 610 x 270 x 530 mm
Ağırlık 6,48 kg.
Okuyucu Yorumları