Uygun fiyatlı ve çok yetenekli bir tablet.

Bir tabletten beklediğiniz tüm özellikler, Padopia 7 Power 16 GB'da fazlasıyla var.

Padopia 7 Power 16 GB İnceleme
CHIP Online Notu 88
  • Fiyatına göre özellikler
  • Ek aksesuarlarla kişiselleştirme
  • Kamera çözünürlükleri düşük.

Padopia, ülkemizdeki tablet pazarına yeni giriş yapmış olan bir marka. Firmanın ilk etapta 7 Prime 8 GB, 7 Power 16 GB, 9 View 8 GB ve 10 Advanced 32 GB olmak üzere dört farklı modeli satışa sunuluyor. Test merkezimize konuk olan modelse zengin özellikleri ve üstün performansı ile ön plana çıkan 7 Power 16 GB. Tabletin ilgi çekici özellikleri, uygun fiyatıyla daha da cazip hale geliyor. 7.0 inç ekran büyüklüğüne sahip olan tabletin model adından da 16 GB kapasiteye sahip olduğu anlaşılabiliyor ve başlı başına standartların üstünde olan depolama alanı bile tableti rakiplerinden ayırmak için önemi bir neden. Tabii sayılabilecek daha çok fazla nokta var.

Google Android 4.0.4 işletim sisteminden güç alan Padopia 7 Power 16 GB'da Cortex A9 işlemci bulunuyor. Çift çekirdeğe sahip olan işlemcinin çalışma frekansı ise 1.5 GHz olarak tanımlanmış ve böylece multimedya uygulamalarında hız avantajı sağlanıyor. Performansı destekleyen yönlerden bir diğeri de sistem belleğinin 1 GB olarak sunulması. Eğer benzer bir 7.0 inç tablet kullandıysanız, Padopia 7 Power 16 GB'ın performans farkını elinize aldıktan birkaç saniye sonra bile rahatlıkla görebilirsiniz. Ekran da Padopia 7 Power 16 GB'da ön plana çıkan noktalar arasında. 7.0 inç büyüklüğündeki ekran, 1024 x 600 piksellik çözünürlüğü ile çok da yenilikçi değil ancak IPS panel kullanımından ötürü görüş açısı sorunu yaşatmıyor. Tableti nasıl tutarsanız tutun renkler ve tonlarda bir değişim olmuyor ve böylece kullanım zevki artıyor. Kapasitif dokunma teknolojisiyle çok rahat bir kullanım sağlanıyor.

Tablette dikkatimizi çeken detaylardan biri de çift kameraya yer verilmesi. Genelde birçok üretici, modelini tek kamerayla sınırlandırıyor. Padopia 7 Power 16 GB'da ise kullanıcılar 2.0 MP çözünürlükteki arka kamerayla günü kurtaracak fotoğraflar çekebilir ve 0.3 MP'lik ön kamerayla görüntülü görüşmeler yapabilirler. Tabletin en etkileyici özelliklerinden biri de Micro SD bellek kartı yuvasına yer verilmiş olması. Böylece 16 GB'lık dahili hafızayı gerektiğinde artırabilmek mümkün olabiliyor. Tabletteki kablosuz ağ adaptörü 802.11b / g / n teknolojilerine destek veriyor ve Bluetooth da atlanmamış. Arzu eden kullanıcılar kutudan gelen tam boy USB arabirim dönüştürücüsünü kullanarak depolama cihazlarını doğrudan tablete bağlayabilir veya 3G modem kullanarak internete girebilir. Oldukça şık olarak tasarlanmış tabletin HDMI (1.4a) çıkışı da mevcut. Dahili batarya 3100 mAh gibi yüksek bir kapasitede ve sekiz saate varan kesintisiz bir kullanım sağlanabiliyor.

Özetle

Padopia 7 Power 16 GB'ın ölçüleri 145 x 124 x 10 mm ve ağırlığı da 370 gram. Kutusundan stylus kalemle beraber gelmesi kullanıcıları daha da memnun edecektir. Arzu eden kullanıcılar Bluetooth klavyeli koruma çantası ile tabletini daha etkin bir şekilde de kullanabiliyor. Donanım ve performans olarak beklentilerimizi karşılamayı başaran Padopia 7 Power 16 GB'ın malzeme kalitesi de beğenimizi kazanmasını sağlayan detaylar arasında. Ön taraftan görünüm klasik tabletleri andırsa da arka yüzeyin alüminyum bir malzemeden yana tercih edilmesi çekiciliği artırıyor. Eğer 7.0 inç ekranlı ve Google Android işletim sistemi bir tablet alacaksanız ve daha da önemlisi bütçeniz kısıtlıysa oldukça iyi bir seçenek.

Alternatifleri

Tablet belki de günümüzde en fazla seçeneği bulunan ürünler arasında. Yaptığımız incelemede Padopia 7 Power 16 GB'ın gerçekten bir eksiği bulunmayan ve tam aksine fazlasını sunan bir ürün olduğunu gördük. Uygun fiyatı, tableti daha da cazip hale getiriyor ve farklı bir model arayışını ortadan kaldırıyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Padopia 7 Power 16 GB
Ürün Markası Padopia
CHIP Online Notu
88
İşletim SistemiAndroid 4.0.4
İşlemciAmlogic AML8726-MX Dual Core Cortex-A9
İşlemci Hızı1.5 GHz
Ekran TeknolojisiLED with IPS 1024*600 HD 5 Points Multi-Touch Capacitive
Ekran Boyutu7.0 inç
Ekran Çözünürlüğü1024 x 600 px
Grafik İşlemciMali 400 Dual Core
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Ön Kamera0.3 MP
Arka Kamera2.0 MP
Wi-FiVar
NFCYok
3GYok
GPSYok
LTE (4G)Yok
BluetoothYok
MicroSDVar
HDMIVar
USBVar
Pil Kapasitesi3100 mAH
Boyutlar124 x 145 x 10 mm
Ağırlık370 gr.
Okuyucu Yorumları