Profesyonel seviyede tasarım

Jasc Paint Shop Pro 9.0 versiyonunda zenginleştirilmiş özellikler ile donatılmış. Dijital fotoğraf düzeltme filtrelerinin yanı sıra artistik araç kitine yapılan güncellemeleri de dikkat çekiyor.

Paint Shop Pro 9.0 İnceleme
CHIP Online Notu 75

PSP9 programı her çalıştırmanızda internet üzerinden güncellemeleri kontrol ediyor ve gerekli olanları sizin için otomatik olarak karşıdan yüklüyor. Programın arayüzü seleflerine göre daha başarılı ve bunun dışında çalışma alanlarının, desen ve script’lerin özelleştirme seçenekleri öne çıkıyor. Ürünün öne çıkan özelliklerinden en yenilikçi olanı ise “Perform this for me – bunu benim için yap” işlemi. Bu özellik ile kimi kompleks adımlar içeren işlemleri otomatik olarak yapabiliyorsunuz. PSP9’un gezgini resimler hakkında bir seferde sunduğu çeşitli detaylar ile EXIF bilgisini beraberinde verebiliyor. Ürünün en önemli güncelleştirmelerinden birisi ise “History Palette”. Bu özellik her ne kadar Adobe’nin Photoshop’u ile benzerlik gösterse de PSP9 istediğiniz adımı geri alabilmesi ile önemli bir farklılık ortaya koyuyor.

Özetle

Her ne kadar bazı özellikleriyle ön plana çıksa da PSP9’un Adobe Photoshop’u yakalaması şu an için mümkün değil. Ancak seçime bağlı geri alma ve başarılı arayüz sadece yeni başlayanların değil ileri seviyedeki bazı kullanıcılara da hitap ediyor.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Paint Shop Pro 9.0
Ürün Markası Paint
CHIP Online Notu
75
Okuyucu Yorumları