Philips 245C7QJSB İncelemesi

Philips'in moda serisinde yer alan 24 inçlik Philips 245C7QJSB monitörü masamızda.

CHIP Online Notu 91
  • Güzel tasarım
  • Geniş gamut kapsamı
  • Günlük kullanım için harika
  • Hoparlör yok
  • VESA desteği yok

Philips'in monitör konusunda çok sayıda kategorisi bulunuyor. Bunlar arasında gerek profesyonellere uygun modeller gerek eğlence ve oyun odaklı modeller yer alıyor. Bugün inceleyeceğimiz Philips 245C7 modeli ise, markanın moda tasarım serisine uygun bir model olarak lanse edilmişti. Kenardan kenara görüntüleme için ultra dar çerçevesiyle dikkat çeken Philips 245C7, Full HD çözünürlüğünde bir monitör arayanlara hitap ediyor. Ayrıca monitörde Ultra Wide Renk Teknolojisinin kullanılmış olması da önemli bir detay olarak beliriyor.

İnce kenarlar

İnce kenarlar

Philips 245C7, moda serisine ince çerçeve kenarları ve şık standı ile yerleşiyor. Tasarım olarak güzel görünen monitör, inceliği yalnızca ekran çerçevesinde değil, panelin kendisinde de gösteriyor. Monitörün, masanızın üzerinde güzel görüneceğini düşünüyoruz. Buna kompakt boyutları da sebep oluyor elbette. Monitörün ekran büyüklüğü 24 inç. Böylece geniş yer kaplamıyor.

Esneklik noktasında monitörü öne ve arkaya doğru eğebildiğinizi söyleyebiliriz. 5 derece ila 20 derece öne ve arkaya doğru eğilebilen monitör, yükseklik ayarına ise sahip değil. Sahip olmayan özellikler arasında VESA desteğini de ekleyelim. Bu monitörü alırsanız, onu yalızca masanızın üzerinde kullanabileceksiniz, yani duvara asamayacaksınız.

Monitörün arka bağlantıları arasında kendisi gibi kompakt çözümler yer alıyor. Burada 1 HDMI, 1 DisplayPort ve 1 VGA bağlantısı bizlere sunulmuş. Bunların hemen yanında da bir kulaklık girişi mevcut. Ayrıca bir hoparlör ise bu monitörde yok.

Bağlantıların diğer yanında ise, menü çubuğu yer alıyor. Bu çubuğu kullanarak menüde gezinebiliyorsunuz. Tek noktalı kullanım, menü tuşlarından daha kullanışlı. Bu arada monitörün altındaki LED ışıklı Philips logosunun ışığını dilerseniz kapatabilirsiniz. Böylece karanlık bir odada bir şeyler izleyeceğinizde veya oyun oynayacağınızda, tam odak sağlayabilirsiniz.

Özellikler

Özellikler

Philips 245C7, 24 inç büyüklüğünde IPS panel kullanıyor. IPS paneller TN panellere nispeten daha geniş görüş açısı ve renk doğruluğu gösteriyorlar. Ancak yine TN panellere kıyasla tepki sürelerinde o kadar hızlı değiller. Bu da bu tip monitörleri, günlük kullanım, iş kullanımları veya tasarımcılara özel kılıyor.

Philips 245C7'nin çözünürlüğü 1920x1080 piksel. Ekranın en-boy oranı 16:9. Tepki süresi ise 5 ms. Maksimum tazeleme hızıyla 60Hz sağlayan monitör, 1000:1 kontrast oranı ve 250 kandela parlaklık değerlerine sahip. Yine panelin IPS tercih edilmiş olmasına bağlı olarak, monitörün 178 dereceye kadar görüş açısı sunduğunu iletelim.

Performans

Performans

Philips 245C7'ye uyguladığımız renk gamı testinden fazlasıyla başarılı çıktığını söylememiz gerekiyor. sRGB renk gamutunun yüzde 100'ünü kapsayan Philips 245C7, ayrıca AdobeRGB gamının da yüzde 87'sini karşılıyor. Bu değerlerle kendisiyle aynı kategoride bulunan ViewSonic VX2776 modelini geride bırakmayı başarıyor.

Monitörün kontrast oranını ölçümlediğimizde, maksimum parlaklık ve minimum parlaklıkta yine kategorisine uygun sonuç verdiğini görüyoruz. Maksimum parlaklıkta 530:1 kontrast oranı yakalayan monitör, minimum parlaklıkta da 480:1 gibi bir oran buluyor. Bununla yine rakibi ViewSonic VX2776 ile özdeş sonuçlar alıyor.

Philips 245C7'den edindiğimiz izlenimler gayet yerinde. Ekranın görüntüleme açıları da oldukça iyi duruıyor. Geniş renk gamutunun arkasındaki temel de Ultra Wide renk teknolojisinden kaynaklanıyor pek tabii. Bu da profesyonel kullanıları, tasarımcıları memnun edecek bir nokta. Yine monitörün renk doğruluğunun harika olduğunu söyleyebiliriz.

Özetle

Sonuç olarak Philips 245C7, 1080p çözünürlükte 60Hz tazeleme hızına sahip bir monitör olarak gayet başarılı duruyor. İnce tasarımı ve renk üretimi konusunda oldukça beğendiğimizi söyleyebiliriz. Ha, cihazın eksileri arasında hoparlörün bulunmaması ve USB bağlantısının olmamasını gösterebiliriz belki, ancak sınıfı dahilinde bunlar büyük eksiler olarak göze çarpmıyor. O anlamda bu monitörü günlük kullanımlarınız için veya ofisleriniz için tercih edebileceğiniz kanısındayız. Philips 245C7'nin fiyatı ise, rakipleriyle eşdeğer seyrediyor; bu anlamda çok büyük avantaj veya dezavantaj yarattığını söylemek doğru olmayacak. Şu an bu monitörü piyasada 1005 TL civarında bulabiliyorsunuz.

Kimler Almalı

Günlük kullanım veya ofis odaklı kullanımlar için çok rahat tercih edilebilecek bir monitör olan Philips 245C7, tasarımcılar tarafından da değerlendirilebilir.

Alternatifleri

Philips 245C7QJSB monitöre alternatif olarak 27 inç büyüklüğünde ViewSonic VX2776 modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Philips 245C7QJSB
Ürün Markası Philips
CHIP Online Notu
91
Ekran 23.8 inç
Çözünürlük 1920x1080
Tarama Hızı 60Hz
Görüntüleme Oranı 16:9
Panel IPS LCD
Tepki Süresi 5 ms
Parlaklık 250 kandela
Piksel Aralığı 0.274
Kontrast Oranı 1000:1
Görüş Açısı 178 derece
Bağlantılar HDMI, DisplayPort 1.2, VGA
Dahili Hoparlör Yok
Boyutlar 541 x 412 x 197 mm
Ağırlık 2.87 kg.
Okuyucu Yorumları